vrijdag, april 19, 2024
HomeZaterdagDerde klasseSporting Leiden beloont zichzelf niet

Sporting Leiden beloont zichzelf niet

-

Derde klasse A (zondag)-Deze zondagmiddag kwamen Sporting Leiden en het Rotterdamse HWD in actie op Sportpark De Morsch voor hun derde wedstrijd in de derde klasse A. Na negentig minuten gaf het scorebord 3-3 aan.

Vanaf het begin nam Sporting Leiden het heft in handen door de bal goed rond te laten gaan. Na tien minuten gaf Joost den Hollander de bal vanaf links voor richting Lucas Varga. Een overtreding op de aanvaller leidde tot een penalty. Elroy van der Hooft ontfermde zich over de bal om vanaf elfmeter de 1-0 te maken. Doelman Mahangi van HWD dacht hier anders over en keerde de inzet. Hierna werd Het Witte Dorp steeds gevaarlijker meestal via een counter. Vlak voor rust leidde dit zelfs tot de openingstreffer. Doelman Jeffrey Smeele kon een inzet pareren, waarna Karim Mellouki in de rebound de 0-1 maakte. Vlak voor rust kreeg Varga nog een grote mogelijkheid, maar deze werd gekeerd door Mahangi.

Direct na het beginsignaal voor de tweede helft kreeg Sporting Leiden weer een kans: vanaf de rechterkant stoomde Jim Pracht op en gaf de bal voor bij de eerste paal waarbij eerst Van der Hooft de bal miste en Charumbira bij de tweede paal de bal tegen de doelman van HWD schoot. Aan de andere kant was het kort daarop wel raak; de linksbuiten van HWD maakte aan de linkerkant een actie naar binnen en schoot de bal in de rechterbovenhoek achter doelman Smeele.

De 0-2 achterstand van Sporting was zeker onverdiend te noemen. Nadat Mike van Leeuwen echter voor de 1-2 had gezorgd roken de Leidenaren weer kansen. Die werden keihard de kop ingedrukt toen na een individuele actie El Mardi voor de 1-3 zorgde. Trainer Koos Habraken besloot het laatste kwartier een-op-een te gaan spelen, waarbij invaller Trogillio Pinas een belangrijke schakel bleek. Hij maakte binnen vijf minuten de 2-3 en na een actie van Charumbira ook de 3-3, wat ook de eindstand werd.

Al met al een leuke wedstrijd met twee sportieve ploegen, die individuele kwaliteiten koppelden aan werklust.

Sporting Leiden-HWD 3-3 (0-1). Mellouki 0-1, HWD 0-2, Van Leeuwen 1-2, El Mardi 1-3, Pinas 2-3, Pinas 3-3.

Basisopstelling Sporting Leiden: Smeele, Richardson, Van Leeuwen, Den Hollander, IJssel de Schepper, Van der Hooft, Abassi, Siebert, Mkaddem, Varga, Charumbira.