HomeZaterdagDerde klasseSporting Leiden verliest van effectiever Gouda

Sporting Leiden verliest van effectiever Gouda

-

Derde klasse A (zaterdag)-,,In de eerste helft waren we gewoon niet scherp genoeg. We zetten geen druk op de bal, verloren duels en liepen steeds achter de feiten aan. Dat was de basis van ons uiteindelijke 1-2 verlies. De 0-1 ruststand was onze eigen schuld.”

Jeroen van Egmond windt er geen doekjes om, dat is duidelijk. ,,We probeerden veel te lang ‘netjes’ te voetballen, maar het erbarmelijke veld vroeg om meer: inzet en passie. Dat brachten we pas in de tweede helft.”

Gouda speelde in feite veel slimmer. De laagvlieger, de ploeg had slechts drie puntjes uit zes wedstrijden, zocht het doel van de tegenstander niet in korte combinaties, maar probeerde vooral door de lucht de spitsen te bereiken. In de tweede helft bleef de ploeg gegroepeerd achterin staan en probeerde met de counter een tweede doelpunt op het scorebord te krijgen.

Van Egmond nog eens: ,,Na de rust waren we wakker en kletsten er vanaf minuut een in. Toen Ronald Mink raak kopte op een voorzet van Rick Arnoldus leek de weg naar een zege open. Het liep helaas voor ons anders.”

Gouda had slechts een uitval nodig om de kansen morsende thuisploeg op de knieën te krijgen.  ,,We waren oppermachtig, maar kregen de bal niet langs de keeper. We raakten nog wel een keer de lat, maar Gouda maakte een doelpunt en wij niet meer. Zo simpel is het. Over de hele wedstrijd hadden we de overwinning verdiend, maar daar hebben we niets aan.”

Sporting Leiden heeft nu net als Gouda en Be Fair zes punten. De mannen van trainer Huig Jan Heeringa wonnen alleen de eerste wedstrijd, tegen VVC, en het is de hoogste tijd dat er een tweede zege aan wordt toegevoegd. Van Egmond: ,,De sfeer blijft goed in het team, dat is een pluspunt. Ik ben er zeker van dat de punten gaan komen. Vandaag was een middag van net niet. Een volgende keer benutten we die kansen wel.”

Sporting Leiden-Gouda 1-2 (0-1). Chazavidazeh 0-1, Mink 1-1, Both 1-2.