HomeZaterdagDerde klasseSporting Leiden (za) start goed… dat smaakt naar veel meer!

Sporting Leiden (za) start goed… dat smaakt naar veel meer!

-

Derde klasse A (zaterdag) – Doelman Andy van der Meulen van Sporting Leiden was er na afloop heel duidelijk over: ,,VVC was een matige tegenstander, maar ook daar kan je van verliezen. Met de 0-2 ruststand gooiden we deze pot na rust snel op slot met een uiteindelijke 0-3 eindstand. Maar die ‘drie’ had net zo makkelijk een ander getal kunnen zijn. Het feit dat ik maar één keer echt hoefde in te grijpen, kort voor rust, zegt toch genoeg.”

Met van de nieuwe aanwinsten Ronaldo van den Berg (RCL) en Rick Arnoldus (Roodenburg) in de basis kon trainer Huig Jan Heeringa kiezen uit een brede selectie van 22 spelers met de meeste ervaren blijvers van de laatste seizoenen. Natuurlijk was er de bekeruitschakeling door die ene nederlaag tegen Den Bommel, maar met twee aansluitende bekerzeges was er wel een goede opstart gerealiseerd van dit nieuwe voetbalseizoen.

Van der Meulen (op archieffoto): ,,We begonnen prima met direct hoog druk te zetten. En als je dan na negen minuten met 0-2 voor staat dan weet je ook dat je het moet afmaken. VVC wist zich totaal geen raad met ons spel en ze beperkten zich tot de lange bal op hun snelle buitenspelers. Het was jammer dat we niet voor rust al de wedstrijd op slot konden gooien. Daarom was het wel lekker dat ik reddend kon optreden kort voor rust. Want anders ga je met 1-2 aan de thee en wat doet dat met zo’n tegenstander? Heeringa was er dan ook duidelijk over in de rust. ‘Druk zetten op VVC en uitkijken voor counters’ was zijn advies.”

Halverwege de tweede helft rondde Ronald Mink zijn actie alleen op de doelman afstormende doeltreffend af, 0-3. Andere Leidse collega’s wisten de kansjes echter verder niet te benutten waarmee de eerste drie punten voor Sporting Leiden binnen waren. ,,Wij hebben goed gespeeld, maar VVC maakte niet echt indruk op ons. Maar het is lekker om zo te starten, zeker met het uitzicht komende zaterdag 2 oktober dat FC Oegstgeest bij ons op de Leidse Mors op bezoek komt. En dat zij met 4-1 TAVV hebben verslagen, zegt genoeg. Kan een mooie pot worden”, aldus de Leidse doelman.

De brede selectie wordt door Van der Meulen omarmd: ,,We hebben die ook nodig, zeker in tijden van mogelijke blessures en schorsingen. Als team hebben we ons ook uitgesproken voor een plek in het linkerrijtje aan het einde van dit seizoen. En of het een plek in de top vijf wordt, dat blijkt al snel uit de uitslagen in deze oktobermaand tegen o.a. FC Oegstgeest, SV Aarlanderveen en TAVV. Maar na komende zaterdag gaan we met elkaar Leids Ontzet vieren. Want dat typeert ook onze selectie, een vriendenploeg waar gezelligheid met elkaar ook een duidelijke plek heeft.”

FC VVC – Sporting Leiden (za) 0-3 (0-2). 4. e.d. VVC 0-1, 9. Boukhidous0-2, 70. Mink 0-3.

Basisopstelling Sporting Leiden: Van der Meulen, Van der Meel, Heemskerk, Arnoldus, Van den Berg, Sap, Mink, Khalid, Van Egmond, Boukhidous, Devilee.

Foto’s: Stan van der Meel (zie ook de complete fotoreportage)