vrijdag, april 19, 2024
HomeZaterdagDerde klasseSV Aarlanderveen vloert lijstaanvoerder en loert zelf op koppositie

SV Aarlanderveen vloert lijstaanvoerder en loert zelf op koppositie

-

Derde klasse A (zaterdag)- SV Aarlanderveen kende een valse start met een nederlaag tegen Blauw Zwart, maar een maand later heeft de ploeg van Sander van Dijk meer en meer kleur op de wangen gekregen. CVC Reeuwijk was het vierde slachtoffer op rij van de dadendrang van de nu nummer twee op de ranglijst. Alessio van der Straaten was de gevierde man bij de gastheren met twee doelpunten (2-1).

,,We gaan de goede kant op en we winnen ook niet van de minste ploegen. Dit smaakt zeker naar meer, maar laten we vooral niet te euforisch worden in dit stadium. Maar CVC is wel een goede ploeg dus het resultaat mag er zijn. Anderzijds, we kunnen zelf ook best aardig ballen.”

Vervolgend: ,,Het staat bij ons met name verdedigend beter en dat zie je terug aan het aantal tegendoelpunten. CVC heeft een erg goeie spits (Lion van de Velde, red.) en hij had er al tien in liggen. Hij heeft nu 1 kans gekregen, maar voor het overige is hij uit de wedstrijd gespeeld en daarmee was hun angel er uit. Een compliment aan onze verdediging, maar ik denk dat we deze zege vooral pakken door te spelen als een hecht team.”

De middenvelder, spelend op ‘8’, was verantwoordelijk voor de 1-0 (foto hierboven) na goed voorbereidend werk van Davey Grimmelius. ,,Ik bleef rustig alleen voor de keeper en nu ging ie er wel in. Daarvoor had ik best een grote kans gemist.”

CVC kwam halverwege de tweede helft wel op gelijke hoogte, maar SVA stond kort daarop alweer aan de juiste kant van de score. Een hoge bal in de zestien werd niet goed verwerkt door de doelman van de Reeuwijkers, mede vanwege het mee springen van aanvaller Jorn Poelwijk. ,,De bal viel voor mijn voeten en ik stond eigenlijk gewoon op de goede plek. Wel moest ik er af vanwege een enkelblessure, die ik opliep in die situatie. Ik denk dat het een verzwikking is en hopelijk valt het verder mee.”

De thuisploeg moest daarna enigszins in de achteruit en de gasten gingen alles of niets spelen. ,,We moesten wel aan de bak, maar zij hebben eigenlijk geen grote kansen gehad. Het was enkel soms wat hectisch in ons doelgebied, maar dat kwam eigenlijk enkel voort uit ballen vanaf de zijkant. De 2-1 hielden we vast en ik denk ook wel dat dit verdiend genoemd mag worden. Het staat bij ons beter en beter en ik heb het team zien groeien na de voorbereidingsfase. Gelukkig kon ik nu in aanvallend opzicht mijn steentje bijdragen, maar laten we het ook niet groter maken dan dat het is. We staan er behoorlijk voor in de eerste periode en zullen voor die prijs gaan. Lukt dat niet dan gaan we voor de tweede periodetitel of meer.”

Basisopstelling SV Aarlanderveen: Van Veen, Egberts, Janszen, Van der Pijl, Aronius, Emaangoun, Van der Straaten, Nouwens, Poelwijk, Grimmelius, Bouwhuis.

Foto’s: met dank aan Ed Nagetgaal.

Beluister ook nog podcast met dank aan onze mediapartner Studio Alphen.

 

 

Redactie
Redactie
Leidenamateurvoetbal sinds 2010 de regionale voetbalsite redactie@leidenamateurvoetbal.nl

Must Read