HomeZaterdagDerde klasseTAVV doet zichzelf tekort in streekderby tegen Alphia

TAVV doet zichzelf tekort in streekderby tegen Alphia

-

Derde klasse A (zaterdag) – Onder erbarmelijke en (verplichte) troosteloze omstandigheden vond zaterdagmiddag de derby tussen TAVV en Alphia plaats. Ondanks een 2-0 voorsprong, attractief voetbal, met nog één minuut te spelen en de drie punten binnen handbereik, wist het team van trainer Dennis Tijssen slechts één punt aan de derby over te houden. Hierdoor staat de ambitieuze ploeg uit Ter Aar na negen wedstrijden met dertien punten op een toch wel magere zevende plaats.

Na een moeizame start begint TAVV zijn draai in de zaterdag derde klasse A te vinden. Afgelopen zaterdag stond de wedstrijd tegen streekgenoot Alphia op het programma. Een mooi affiche om te laten zien dat de stijgende lijn definitief is ingezet. TAVV nam vanaf het eerste fluitsignaal het heft in handen. Hoge druk op de helft van de tegenstander, veel beweging op het middenveld en een flinke dosis inzet lagen aan de basis van een vroege 2-0 voorsprong voor de ploeg uit Ter Aar.

Beide treffers waren van ongekende schoonheid en daarvoor mocht Yassine El Mariami de felicitaties in ontvangst nemen. In de 8e minuut liet El Mariami, met een verwoestend schot vanaf circa twintig meter, de Alphense keeper Boas Vet kansloos. Na circa twintig minuten promoveerde wederom El Mariami een vloeiende aanval tot een doelpunt (2-0). Dat Alphia pas even daarna voor het eerst voor het Ter Aarse doel gevaarlijk werd, gaf voldoende weer over de krachtsverhoudingen op dat moment. In de fase daarna verzuimde TAVV de marge te vergroten waardoor het met een marge van twee de (warme) kleedkamer opzocht.

Na de thee een ongewijzigd spelbeeld waarbij TAVV grip op de wedstrijd bleef houden. De marge van twee kwam aanvankelijk niet in gevaar. Totdat beetje bij beetje de ruimtes tussen te linies steeds groter werden. Gevolg hiervan was dat Alphia meer grip op de wedstrijd begon te krijgen. In de 66e minuut verkleinde Alphia de marge tot één doelpunt. Een corner aan Alpense zijde werd slecht verdedigd waar Jordi Wentink dankbaar gebruik van maakte (2-1).

Het spel was op de wagen en golfde vanaf dat moment op en neer. Een enerverende wedstrijd ontspon zich waarbij voor elke meter werd gestreden. Alphia kreeg steeds meer de overhand van het spel en dacht in de 75e minuut op gelijke hoogte te komen. Het doelpunt werd echter wegens vermeend buitenspel afgekeurd. Niet veel later viel de gelijkmaker dan toch. Wederom was het de van verdediger tot aanvaller gepromoveerde Wentink die de Ter Aarse verdediging te slim af was (2-2).

Met nog tien minuten te spelen stond er een gelijkspel op het scorebord. Alphia probeerde de wedstrijd met hoge druk op de helft van TAVV verder naar hun hand te zetten. Het was echter TAVV dat in de 82e minuut op een 3-2 voorsprong kwam. Dit keer was het Yannick Otto die op schitterende wijze de Alphense sluitpost verschalkte. Eind goed al goed zal er door de hoofden van iedereen die TAVV een warm hart toedraagt zijn heen gegaan.

Kort daarna had TAVV de wedstrijd kunnen beslissen. Echter bleef de marge beperkt tot één doelpunt. En zoals zo vaak werd het gezegde ‘Wie ze zelf niet maakt ………..’ de waarheid. In de laatste minuut van de officiële speeltijd werd Alphenaar Anthony Blokland binnen het welbekende zestienmeter gebied gevloerd. De toegekende pingel werd uiteindelijk door de behendige rechtsbuiten Marwan Fennich gedecideerd binnengeschoten (3-3).

Een gelijkspel waar beide ploegen niet heel veel mee opschieten. Toch zal de ploeg uit Alphen aan den Rijn de morele winnaar zijn en zal TAVV met een kleine kater de (naar verwachting) vervroegde winterstop in gaan.

Na de wedstrijd was de sympathieke trainer Dennis Tijssen duidelijk in zijn analyse. ,,De eerste helft waren we heer en meester. De marge van twee was bij rust te mager. Tot aan de 60e minuut was er niets aan de hand. Uit het niets maakt Alphia de 2-1 en krijgen we vooral aan de beide zijkanten moeite met hun spel. De 2-2 is een gevolg van matig verdedigen aan onze kant. Na de 3-2 hebben we het spel weer volledig in de hand maar door een domme overtreding geven we jammer genoeg twee kostbare punten weg.”

De komende dagen zal uitwijzen of de competitie tot nader orde wordt stilgelegd. Via onze website zullen we u hiervan op de hoogte houden.

TAVV- Alphia 3 -3 (2-0). 8. El Mariami 1-0, 21. El Mariami 2-0, 66. Wentink 2-1, 78. Wentink 2-2, 80. Otto 3-2, 89. Fennick 3-3. Scheidsrechter Tahery.

Basisopstelling TAVV: Pater, Van der Pijl, Otto, Verwoerd, Pieterse, El Mariami, Van der Voorn, De Bruijn, Van der Neut, Looyestijn, Modderaar.

Basisopstelling Alphia: Vet, Wentink, F. Buijnink, Egberts, Lipsius, D. Buijnink, Fennich, Zuijdervliet, Boer, Olivieira, De Haan.

Foto’s: Jan van der Lubbe (fotoreportage volgt later vandaag!!!)