woensdag, april 24, 2024
HomeZaterdagDerde klasseThuiswerker Thom Nouwens (SV Aarlanderveen) mist contact met collega’s en het spelen...

Thuiswerker Thom Nouwens (SV Aarlanderveen) mist contact met collega’s en het spelen van wedstrijden

-

Een van de opvallendste spelers in de selectie van SV Aarlanderveen is de 29-jarige Thom Nouwens. “Groot” geworden bij Alphense Boys (de echte kenners weten dat Nouwens overigens als pupil begon bij ARC, AK) en na een jaar zonder al te veel speelminuten bij  de “rivaal” beland hij bij SV Aarlanderveen.  Nouwens is inmiddels één van de vele spelers die heeft aangegeven minimaal nog een seizoen op Sportpark Polderpark te bewonderen te zijn, en dit is mede ingegeven door zijn nieuwsgierigheid om op zaterdag te voetballen. Leuke bijkomstigheid is dat Nouwens komend seizoen herenigd wordt met trainer Sander van Dijk, beiden een verleden op Sportpark De Bijlen en tegelijkertijd uitgezwaaid als clubiconen.

,,Sinds afgelopen zomer werk ik thuis, en dat is qua werk niet ideaal en hoop dan ook dat ik snel weer naar kantoor kan. Zeker nu ik de hele dag thuis zit, merk ik dat ik het contact met collega’s mis.” Herkenbaar voor veel mensen, zeker ook als de partner ook aan huis gebonden is en de kinderen niet of nauwelijks naar school kunnen.

Ook het voetbal wordt gemist. ,,De afgelopen periode was qua voetbal natuurlijk verschrikkelijk. We hebben zoveel mogelijk doorgetraind in groepjes van 4, later in groepjes van 2, maar dat is toch niet waar je als voetballer het plezier uit haalt. We zijn met de groep nog wel een keer gaan footgolfen, maar daarnaast hebben we als groep niet heel veel gedaan. De mogelijkheden zijn natuurlijk ook zeer beperkt. Ik heb mezelf zoveel mogelijk fit proberen te houden met hardlopen. Ik kijk er naar uit om weer te gaan voetballen, ook om wedstrijdritme op te doen richting komend seizoen.”

Een speler met de kwaliteiten van Nouwens zal bij veel clubs in de belangstelling staan maar daar is hij heel duidelijk over. ,,Op de eerste plaats heb ik het naar mijn zin bij SV Aarlanderveen, daarnaast hebben we een jonge groep spelers waar nog veel rek in zit en krijgen we komend seizoen een trainer voor de groep die ik nog goed ken uit mijn tijd bij ‘De Boys’. Een zeer talentvolle, gedreven trainer waar ik ook met betrekking tot volgend seizoen veel contact mee heb dus kijk er naar uit om een mooi seizoen onder zijn leiding te hebben. Als laatste vind ik dat ik het niet kan maken om al na twee gespeelde competitiewedstrijden weg te gaan bij deze club.”

Op de vraag van uw verslaggever of hij nog iets kwijt wil of nog een vraag gesteld zou willen zien is het antwoord: ,,Ik hoop dat iedereen snel weer kan genieten van een ouderwetse zaterdagmiddag.”

En daar sluiten wij ons als LeidenAmateurVoetbal graag bij aan. Hoe fijn zou het zijn voor iedereen die de (voetbal) sport een warm hart toedraagt om weer eens langs de lijn te staan, in het veld te staan en de drie helften mee te maken. De KNVB is druk bezig met het organiseren van de Regiocup, een aantal clubs heeft zelf het initiatief genomen om onderling een regionaal toernooi te organiseren en ook de Sportiff Company LAV Cup staat nog in de steigers om uitgespeeld te worden. Binnenkort meer hierover,  je kan als club nog zoveel (willen) regelen en organiseren maar het belangrijkste is natuurlijk het groene licht vanuit het Haagse.

Must Read