dinsdag, april 23, 2024
HomeZaterdagDerde klasseVeerkrachtig Lugdunum is baas in eigen huis

Veerkrachtig Lugdunum is baas in eigen huis

-

Derde klasse A (zaterdag) – De meeste spelers van de thuisploeg hadden de bal nog niet eens aangeraakt of deze lag al in het net achter doelman Jeffrey Loozen. Het ,, o nee, daar gaan we weer” galmde vanaf de tribune, maar de ploeg uit de Kikkerpolder toonde veerkracht tegen Be Fair en boog de achterstand uiteindelijk om in een minimale voorsprong bij rust. Na de thee kwam er nog een doelpunt bij en kon er na het laatste fluitsignaal verdiend een driepunter worden bijgeschreven (3-1).

De pupil van de week schoot naast, en de ploeg uit de Kikkerpolder kon al na drie minuten in de achtervolging toen een ogenschijnlijke makkelijk opraapbal voor Loozen door verdediger Dylan Hiwat ongelukkig in eigen doel werd gewerkt. Na wat speldenprikjes over en weer kreeg de formatie van Marco Harleman en Nino Poulina na tien minuten spelen een uitgelezen mogelijkheid om op gelijke hoogte te komen. Een makkelijk gegeven strafschop, na een vermeende duwfout, werd een makkelijke prooi voor captain Koos de Haas.

De thuisploeg nam vanaf dat moment de regie in handen, was ook bovenliggend en creëerde binnen nog geen minuut een tweetal mogelijkheden. De onvermoeibare- je gaat niet winnen, niet van mij- Glody Muanda stoomde op over de rechterkant en ging voor de voorzet daar waar de kans op eigen succes groter was en Achraf Boy deed hetzelfde vanaf de linkerkant maar zijn voorzet werd door de voorwaartsen niet op waarde ingeschat.

Halverwege de eerste helft bracht youngster Yassine Bensalah zijn ploeg aan de leiding, een geplaatste bal vanaf een meter of 25 verdween in de verre hoek achter keeper Robbert Plug. Vlak hierna volgden drie gele kaarten binnen evenveel minuten en er zouden er nog vele volgen in een vanaf de kant ogenschijnlijke sportieve wedstrijd waarbij de acceptatie onderling prima was.

De bezoekers hadden moeite met het spel van hun opponent, zeker gezien de snelheid voorin van De Haas en Jayden Bergwijn. De verdediging van de groen-witten stond als een huis onder aanvoering van uitblinker Nabil Atif en schroomden ook niet om het middenveld over te slaan en direct de twee spitsen te zoeken. Bij rust een minimale voorsprong, in de tweede helft was dus nog van alles mogelijk.

De gastheer bleef in de tweede helft bovenliggend al was het af en toe ook opletten geblazen maar als er al een tegenstander doorheen kwam dan stond keeper Loozen zijn mannetje en hield zijn ploeg in de tweede helft met een aantal reddingen op de been. Vanuit een hoekschop werd de marge op driekwart van de wedstrijd verdubbeld. Invaller Achraf Azarfane stond helemaal vrij bij de tweede paal en kopte binnen. De ploeg uit Waddinxveen bracht drie wissels tegelijkertijd in om toch nog iets te forceren, maar dit mocht niet baten. Zoals eerder aangegeven hield keeper Loozen zijn ploeg op een aantal momenten op de been. Lugdunum mocht niet klagen over een niet gegeven strafschop, maar kon men het vooral zichzelf aanrekenen dat het verschil nog steeds twee was. ,,Ik kan mijn ploeg niet heel veel verwijten. Een puntje van aandacht is wel dat wij in de slotfase verzuimen de voorsprong te vergroten gezien de ruimte die wij in de omschakeling kregen”, aldus trainer Harleman na afloop.

De eerste overwinning was een feit, en daar viel niets op af te dingen. Kijkend naar deze ploeg en je afvragen waarom tot deze wedstrijd er slechts een schamel puntje werd behaald daar weet Harleman wel het antwoord op. ,,Ik kan sinds enige weken weer met de gehele groep trainen, de trainingsopkomst is dus beter en conditioneel worden we hierdoor sterker. En dat dit dan resulteert in een overwinning op een ploeg die al twee wedstrijden heeft gewonnen is daar dan ook een bevestiging van. Ik hoop dan ook dat de jongens gaan inzien dat het niet allemaal vanzelf komt en dat als we resultaten willen behalen ze er ook iets voor moeten doen.”

Van FC Boshuizen 2 naar het eerste van Lugdunum, is dat geen grote stap? ,,Zo voelt het niet, ik heb me volgens mij wel redelijk snel aangepast, het is een goede groep en ik voetbal hier met heel veel plezier. De wedstrijd van vandaag moesten we winnen en dat kon je ook wel zien aan onze inzet. Wij moeten de tegenstander het gevoel geven dat er niets te halen valt en volgens mij is dat vandaag aardig gelukt.” Wijze woorden van de hardwerkende en sympathieke Muanda.

Lugdunum – Be Fair 3-1 (2-1). 3. Hiwat e.d. 0-1, 10. De Haas 1-1, 24. Bensalah 2-1, 65. Azarfane 3-1.

Opstelling Lugdunum : Loozen, Atif, Bey, Thong, Boy, De Haas, Touballi (57. Azarfane), Bergwijn, Bensalah (84. Brandt), Muanda, Hiwat.

Opstelling Be Fair : Plug, Buijze (51. De Graaf), Dominicus, Oosterveen (41. Blok), Cok, Arnold, Roos (72. Van der Heiden), Houdaifa el Harti, De Vos (72. Halsey), El Azzouti (72. Van Lochem), Haitan el Harti.

Foto’s: Eric van der Wijngaard (fotoreportage volgt later!)