vrijdag, april 19, 2024
HomeKoudekerkInterviews KoudekerkBijna alles is normaal bij Koudekerk tegen LSVV’70

Bijna alles is normaal bij Koudekerk tegen LSVV’70

-

Vierde klasse A (zaterdag) – Op het sportpark aan de Gruttolaan ontving Koudekerk de Leidse studenten van LSVV’70 uit de Kikkerpolder. Na een ruststand van 2-0 werd het uiteindelijk 4-1 voor de mannen van het trainersduo Gert Labots en Jarno Verweij.  Een gastvrije ontvangst, een verdiende overwinning voor de thuisploeg en na afloop ook lachende gezichten bij de incomplete verliezers. Tot zover het normale, wat nooit went zijn verlaten tribunes en een nagenoeg lege kantine. Laten we met z´n allen hopen dat dit maar voor tijdelijk is, al geeft het gevoel anders aan.

Achter beide dug-outs gezeten zag die er links van de gasten heel erg verlaten uit met zelfs mevrouw Van Beuningen op de bank. De rechter puilde uit met een groot aantal stafleden en wisselspelers. ,,Zo lang mogelijk in de wedstrijd blijven en proberen in de omschakeling en of met een vrije trap of corner gevaarlijk te worden is tegen sterkere ploegen over het algemeen ons credo”, aldus basisspeler Freek Jansen na afloop.

Alhoewel het eerste speldenprikje via Jos van Beuningen van de roodhemden uit Leiden kwam, profiteerde Joep van Tulder van de niet geheel vrijuit gaande doelman Thomas Waasdorp en zette zo na een minuut of vijf spelen het scorebord in werking. Vlak daarna mochten de gasten een vrije trap nemen, maar vanuit kansrijke positie schoot Gerben Groenendijk de bal te slap in de handen van Roy Dorrepaal.

De bezoekers speelden in de beginfase wat gelaten, niet geheel scherp en dat was ook trainer Verweij niet ontgaan, want hij spoorde zijn team aan om hoger te gaan staan en de tegenstander sneller vast te zetten. Na een kwartier voetbal leek de wedstrijd al gespeeld; een hoekschop van Yvar de Groot werd binnengekopt door Sem van Aalst. Noemenswaardige in deze was de rol van de assistent scheidsrechter van de equipe van Jan Nonkes. Op zijn advies werd het doelpunt toegekend, omdat de bal in zijn geheel de doellijn was gepasseerd.

De meest gevaarlijke man bij de ploeg op voorsprong was Van Tulder, betrokken bij de meest hachelijke momenten van zijn ploeg en daarbij in de voorhoede geassisteerd door de ijzersterke ‘kapstok’ Mike van Velzen. Naarmate de rust dichterbij kwam, nam LSVV´70 het initiatief over en onder aanvoering van strijder Jos van Beuningen kwam men er nog een aantal keren gevaarlijk uit, maar het verschil bij rust bleef twee.

Hadden de gasten op basis van de laatste tien minuten voor rust nog wat hoop, deze werd na een paar minuten in de tweede helft danig verstoord want Van Velzen werkte een voorzet van Gino de Herdt strak binnen. De wedstrijd was gespeeld en er brak een van beide kanten rommelige fase aan. Het veld werd te groot, spelers liepen te veel met de bal en pas nadat de thuisclub wisselde kwam er weer meer rust en overzicht in het spel.

Na goed doorzetten van Van Velzen kon de ontbrekende man op het wedstrijdformulier (aan de kant van Koudekerk stonden maar tien basisspelers ingevuld, AK), Ruben van den Berg, bij de tweede paal eenvoudig de 4-0 binnentikken. Het beste bleek voor het laatste bewaard. Van Beuningen nam de bal op zijn borst aan en vanuit de draai schoot hij de bal in een keer tegen de touwen. De eretreffer was gemaakt door de speler die er het meeste recht op had. Niet veel later floot de man in het oranje voor het laatst en kwam er een eind aan een sportieve wedstrijd. Scheidsrechter van dienst, de man in het oranje, was Marco Hoek. Een naam om te onthouden, want deze 18 jarige (jonge) man floot een uitstekende wedstrijd en dat mag ook wel eens gezegd worden.

,,Een verdiende overwinning voor Koudekerk, de tegenstander was vandaag een maat te groot en dat komt wel vaker voor. Na afloop nam Guus van Kessel het woord in de kleedkamer en onverwacht gaf hij aan per 1 januari aanstaande te gaan verhuizen naar Brabant dus we gaan druk op zoek naar versterking. Houd onze website in de gaten, want scouts worden (inter)nationaal op pad gestuurd om een waardige vervanger te vinden”, vertelde Jansen na afloop deels realistisch.

,,Een redelijk makkelijke middag, waarbij we snel op voorsprong komen en uiteindelijk nog wel verzuimen om een grotere uitslag neer te zetten. Die kansen en mogelijkheden waren er zeker, en ook jammer dat we de nul niet houden, maar dat doelpunt was wonderschoon en onhoudbaar. Wij speelden vandaag tegen een ploeg die ook wilde voetballen, er lag ook veel ruimte achter hun verdediging en we hebben conditioneel ook stappen kunnen maken”, aldus de winnende trainer Verweij, die na afloop in de bestuurskamer nog wel bij zijn werkcollega Jansen (beiden werkzaam bij VI, AK) naar de nummer acht van LSVV’70 informeerde.

Koudekerk – LSVV’70 4-1 (2-0) 6. 1-0 Den Tulder, 16. 2-0 Van Aalst, 46. 3-0 Van Velzen, 63. 4-0 Van den Berg, 90. 4-1 Van Beuningen.

Basisopstelling VV Koudekerk: Dorrepaal, De Schepper, Van Rijswijk, Van Velzen, Van Aalst, De Groot, Van den Berg, Van Veen, F. Roosenbrand, De Herdt, Van Tulder.

Basisopstelling LSVV’70: Waasdorp, Casteel, Van der Meij, Jansen, Leugering, Van Kessel, Egberts, Groenendijk, Van Beuningen, Loos, Van der Meer.