donderdag, april 25, 2024
HomeBeker‘Good old’ De Groot loodst Koudekerk naar volgende ronde

‘Good old’ De Groot loodst Koudekerk naar volgende ronde

-

Districtsbeker, Groep 2- poule 06)-  Koudekerk moest zaterdag in eigen huis van FC Zoetermeer winnen om de volgende ronde van de KNVB-districtsbeker te bereiken, maar de jonge formatie van trainer Leroy Vaes was lange tijd een taaie opponent voor de Gruttolaan-bewoners. Een briljante actie van routinier Yvar de Groot, na rust in het veld gekomen voor Jay Langejans, was uiteindelijk voldoende voor de Koudekerkse winst (2-1) én de eerste plaats in de poule.

Koudekerk startte voortvarend en de 1-0 voorsprong (goal Ruben van den Berg op aangeven van Dylan de Wit) was op dat moment zeker verdiend te noemen. Na deze goal werden de bezoekers sterker, hetgeen resulteerde in de 1-1 van Jelle Hak. FC Zoetermeer kreeg hierna mogelijkheden op de 1-2, maar Koudekerk-doelman Roy Dorrepaal en de lat voorkwamen dat de gasten met een voorsprong aan de thee gingen.

Na rust bewees de sterk keepende Dorrepaal opnieuw zijn waarde voor zijn ploeg. De doelman keerde een penalty van Emre Terlemis, die ook in de rebound de Koudekerkse keeper niet wist te passeren. De voorsprong voor FC Zoetermeer leek een kwestie van tijd, maar Yvar de Groot (op archieffoto) besliste anders. De Groot koos na een snelle steekpass van Sem van Aalst goed de diepte en stiftte de bal vanaf de rand zestien meter fraai in de kruising (2-1). Het Zoetermeerse verzet was hierna gebroken. Koudekerk kreeg vlak voor tijd nog een uitgelezen kans op de 3-1, maar Ricardo van Rijswijk kon de bal vanaf elf meter niet langs FC Zoetermeer-doelman Nordin Ypeij sturen.

Koudekerk-trainer Jarno Verweij was na afloop van de wedstrijd content met de prestatie van zijn ploeg. Verweij:,, Natuurlijk is de competitie belangrijker, maar als je de kans krijgt om de volgende ronde van de beker te halen dan moet je die kans gewoon pakken. Het zou leuk zijn als we nu een aantrekkelijke club loten. We hebben veel jonge spelers in ons team en voor die jongens is spelen tegen een sterke tegenstander een leerzame ervaring. We hebben dit jaar een selectie met kwalitatief veel gelijkwaardige spelers. Voor ons als trainersstaf wordt het nog even puzzelen met welke formatie we komende zaterdag tegen SJZ (de eerste tegenstander in de competitie, SN) gaan aantreden, maar dat is alleen maar prima. Het bereiken van de volgende ronde zorgt er in ieder geval voor dat we met een lekker gevoel aan de competitie beginnen’’, aldus Verweij tot besluit.

Koudekerk – FC Zoetermeer 2-1(1-1). 15. Van den Berg 1-0, 30. Hak 1-1, 70. De Groot 2-1

Opstelling Koudekerk: Dorrepaal, Van Rijswijk, Schmand (65. Bogaards) De Wit, Van den Berg, Van Velzen, Van Aalst, Roosenbrand (62. Weijman), De Herdt (76. Van Remundt), Langejans (46. De Groot), Van Veen (76. De Schepper)

Must Read