HomeKoudekerkInterviews KoudekerkGretig Koudekerk kent geen genade met Woubrugge (0-6) (plus podcasts)

Gretig Koudekerk kent geen genade met Woubrugge (0-6) (plus podcasts)

-

Vierde klasse A (zaterdag) – ‘Fluit maar af scheids, het is mooi geweest’. De hartenkreet van Woubrugge-doelman Michael Kneulman in de slotminuut van de wedstrijd tegen Koudekerk was even veelzeggend als begrijpelijk. Het tenue van de keeper was tegen het eind van het het treffen doordrenkt met modder en de verkleumde Kneulman moest zaterdagmiddag ook nog eens zes keer de gang naar het net maken. Scheidsrechter Marcel Maurits gaf enkele seconden later gehoor aan de smeekbede van de keeper en verloste met zijn eindsignaal de thuisploeg uit hun lijden (0-6).

Woubrugge en Koudekerk hielden elkaar op het spekgladde veld het eerste half uur aardig in evenwicht, maar het laatste kwartier voor rust kregen de bezoekers steeds meer de overhand. De 0-1, een bekeken schuiver van Koudekerk-aanvaller Joep van Tulder, was op dat moment dan ook meer dan terecht. Koudekerk-doelman Roy Dorrepaal leek vlak na de openingstreffer voor het hoogtepunt van de wedstrijd te gaan zorgen, maar de Koudekerkse keeper zag zijn verre uittrap net voldoende worden gepareerd door collega Kneulman.

Door een ongelukkig eigen doelpunt van Woubruggenaar Bas Gorter vlak voor rust konden de bezoekers alsnog met een 0-2 voorsprong aan de thee. De gastheren gingen na de rust met aanvallende intenties het veld op, maar het Woubrugse strijdplan kon al na een paar minuten de prullenbak in. Van Tulder speelde zich vlak na de pauze vrij aan de zijkant, waarna de linkerspits Kneulman het nakijken gaf. Met de 0-3 was de wedstrijd eigenlijk gespeeld, maar de bezoekers waren nog niet verzadigd.

Met af en toe frivool spel bleef Koudekerk de aanval zoeken en de Koudekerkse honger was pas bij 0-6 gestild. Bas van Heerdt zorgde voor de 0-4, Sem van Aalst scoorde na een penalty, die in eerste instantie werd gekeerd door Kneulman, de 0-5 en opnieuw Van Heerdt, na een goede actie van Van Aalst, schoot het halve dozijn vol. Daar bleef het dankzij Kneulman bij en zo behoedde de dappere doelwachter zijn ploeg voor erger.

Woubrugge-verdediger Chris Verhoef kort na afloop van de wedstrijd: ,Het was vandaag sowieso een vreemde wedstrijd, want wij hebben door de recent ingevoerde coronamaatregelen deze week geen enkele keer kunnen trainen. Normaal gesproken leef je door twee doordeweekse trainingen naar een wedstrijd toe, maar dat had je nu niet. Dat was vreemd, maar ik wil dat niet als excuus gebruiken voor de nederlaag van vandaag. Koudekerk is één van de betere ploegen in onze klasse en zij hebben verdiend gewonnen. Het was de laatste wedstrijd voor de winterstop en het kalenderjaar afsluiten met een grote nederlaag is een beetje zuur, maar we staan op de ranglijst op de plek (6e plaats met 8 gespeeld en 12 punten, SN) waar we horen’’, toonde de aanvoerder zich realistisch.

Koudekerk- speler Sem van Aalst was verguld met de prestatie van zijn ploeg:,, In de eerste helft was het even wennen aan de winterse omstandigheden, maar in de tweede helft hebben we het prima gedaan. We zijn geconcentreerd blijven spelen en bleven gretig op zoek gaan naar meer doelpunten. Wij hebben deze week toch nog één keer kunnen trainen op de donderdagmiddag en we wilden vandaag ook graag spelen. We willen de aansluiting met de bovenste ploegen houden en dan is het mooi om de winterstop met een goede overwinning in te gaan’’, aldus de jongeling tot besluit.

Woubrugge- Koudekerk 0-6 (0-2). 32. Van Tulder 0-1, 40. Gorter (e.d) 0-2, 47. Van Tulder 0-3, 56 Van Heerdt 0-4, 64. Van Aalst 0-5, 70. Van Heerdt 0-6.

Basisopstelling Woubrugge: Kneulman, T. van de Geijn, Van der Kolk, Verhoef, B.van de Geijn, Van Rijn, T. Buntsma, Van der Doef, Gorter, Van Leeuwen, R. Buntsma.

Basisopstelling Koudekerk: Dorrepaal, F.Roosenbrand, De Schepper, Van Rijswijk, De Herdt, Van den Berg, Van Aalst, Van Veen, Van Heerdt, Van Velzen, Van Tulder.

Beluister hier nog podcasts van Hennie Kanbier met Barry Buntsma en Gert Labots:

Foto’s: Jan van der Lubbe (een uitgebreide fotoreportage volgt spoedig!)