woensdag, oktober 5, 2022
HomeKoudekerkInterviews KoudekerkTeylingen en Koudekerk bewaren kruit tot laatste moment

Teylingen en Koudekerk bewaren kruit tot laatste moment

-

Vierde klasse A (zaterdag)- Soms denderen ploegen van het startblok af en soms wordt de kat uit de boom gekeken. Er zijn ook wedstrijden die pas laat tot ontbranding komen en de ontmoeting tussen Teylingen en Koudekerk behoorde tot die categorie. De gasten scoorden vlak voor tijd de 0-1 en dachten drie punten te kunnen bijschrijven, maar de gastheren kwamen in de extra tijd alsnog op gelijke hoogte (1-1).

De vierde klasse boeit dit seizoen ongetwijfeld van speeldag 1 tot en met 24. Veel ploegen lijken aan elkaar gewaagd en voorspellingen kunnen beter worden vermeden want elke week rollen er verrassende uitslagen uit. Teylingen leek de favoriet tegen Koudekerk, maar mocht uiteindelijk blij zijn dat er nog een punt kon worden bijgeschreven. Over het geheel genomen was de uitslag wel in lijn met de krachtsverhouding binnen de lijnen, maar Koudekerk had toch een weinig de smoor in vanwege de extreem late tegentreffer.

De eerste helft was ronduit saai te noemen. Kansen werden niet gecreëerd en hooguit wat mogelijkheden konden worden genoteerd. Koudekerk hield de gelederen gesloten en Teylingen, dat veelal balbezit mocht hebben, kon nauwelijks gaatjes vinden in de hechte speelwijze van de ploeg van Jarno Verweij en Gert Labots.

Bij de gasten haakte Wessel Bakker af in de warming-up en daardoor stond Dylan de Wit aan de aftrap. Al snel moest het Koudekerkse trainersduo nog een keer ingrijpen omdat Yvar de Groot niet verder kon. Voor hem kwam Olaf Bakker in het strijdtoneel. Of het veel uitmaakte voor de speelwijze valt niet te zeggen, maar feit was dat beide ploegen de bal bij voortduring snel inleverden en dat er sprake was van weinig samenhang. Pascal de Ridder schoot een keer niet ver naast en Mike van der Zon mikte van afstand over. Voor het overige werd Roy Dorrepaal met rust gelaten en collega Wessel Zonjee zal zeker niet moe zijn geworden van de eerste helft.

De tweede helft was boeiender te noemen. Al snel moest de sterk spelende Sidney de Schepper ingrijpen alvorens De Ridder gevaarlijk kon worden. Kort daarop zette Mark van der Vlugt Van der Zon vrij voor de doelman, maar de middenvelder kwam wat tenen tekort om de 1-0 binnen te werken. Toch leek de 1-0 er te komen. De scheidsrechter van dienst constateerde een handsbal van Ricardo van Rijswijk en de bal ging op de stip. Dorrepaal voorkwam de Sassenheimse voorsprong omdat Van der Zon de overtuiging miste bij het nemen van de strafschop.

Koudekerk kreeg hierdoor meer en meer het gevoel dat er weldegelijk iets te halen viel op sportpark De Roodemolen. Het werd wat brutaler waarbij Verweij zijn manschappen wel bleef toespreken om vooral de onderlinge afstanden te bewaken. Zijn spelers volgden het advies van de trainer, maar met het inbrengen van Joep van Tulder moest de defensie van de brigade van Rob Jonkman ook meer alert worden.

Koudekerk hield consequent vier man achter en Tom van der Vlugt kon nauwelijks bereikt worden waardoor Teylingen tamelijk ongevaarlijk bleef. Wel had Dorrepaal de nodige moeite met een vrije trap van Mark van der Vlugt, maar de doelman wilde van geen wijken weten. Ondertussen werd er aan beide kanten stevig door gewisseld om iets te forceren. De bezoekers deelden al wat speldenprikken uit, maar waren in de eindfase van een aanval te vaak slordig.

Even voor tijd leek alsnog de beslissing te vallen. Na een aanval over links bracht Ruben van den Berg de uitploeg op 0-1. Teylingen had dan wel het lichte overwicht gehad, maar de eerste nederlaag van het seizoen leek aanstaande. Van Tulder dacht in de blessuretijd aan een overtreding op hem op het middenveld en bij een gegeven vrije trap had de 0-1 naar grote waarschijnlijkheid over de meet getrokken kunnen worden. De leidsman besliste anders en zo mocht Teylingen nog eens de aanval zoeken. Over rechts volgde er een uitbraak en uiteindelijk kwam de bal op het hoofd van de naar het front gestuurde Mark van der Heijden. Nu moest Dorrepaal passen en kwam de eindstand op het scorebord.

Teylingen is nu geen virtueel leider meer, maar bleef wel ongeslagen. Koudekerk had een sprongetje kunnen maken op de ladder, maar kon alsnog tevreden zijn over de speelwijze. De thuisploeg had het daar moeilijk mee gehad.

Doelpuntenmaker Van der Heijden: ,,Wij hadden een groot deel van de wedstrijd een overwicht, maar waren slordig in de buurt van hun doel. De penalty had een kantelmoment kunnen zijn, maar helaas ging dat feest niet door. We gaven weinig weg en dat is okay. Al met al mogen we niet mopperen met ons late doelpunt.”

De Schepper: ,,We waren goed voorbereid op de speelwijze van Teylingen en we zorgden ervoor dat zij moeilijk tot kansen konden komen. Het is jammer dat Yvar snel uitviel met zijn loopacties. Ook hadden we Sem van Aalst goed kunnen benutten in deze wedstrijd. Jammer dat we de winst hebben laten glippen.”

Teylingen-Koudekerk 1-1 (0-0). 87. Van den Berg 0-1, 90.+4 Van der Heijden 1-1. Scheidsrechter: Dingemanse.

Basisopstelling Teylingen: Zonjee, Dofferhoff, Van de Nouland, Van der Heijden, Heemskerk, M van der Vlugt, Van der Zon, Zwetsloot, Van Eeuwijk, T. van der Vlugt, De Ridder.

Basisopstelling Koudekerk: Dorrepaal, Van der Zwet, De Schepper, Van Rijswijk, De Herdt, Van den Berg, De Groot, Van Veen, De Wit, Van Velzen, Van Heerdt.

Foto’s: met dank aan Peer Compeer

Hennie Kanbier
Hennie Kanbier
Alle activiteiten, hoofdredacteur en eigenaar van Leidenamateurvoetbal.nl sinds 2011. Voetbalgek, dol op voetbalstatistieken. Tevens journalist bij Leidsch Dagblad, Hennie@leidenamateurvoetbal.nl

Must Read