donderdag, april 25, 2024
HomeZaterdagDerde klasseVoorbeschouwing derde klasse A, speeldag 6, zaterdag 30 oktober

Voorbeschouwing derde klasse A, speeldag 6, zaterdag 30 oktober

-

Aarlanderveen-Alphia

De club uit Aarlanderveen dendert door. Vorige week werd de vierde overwinning op rij geboekt. Feest in de polder ongetwijfeld. En terecht natuurlijk. Zaterdag wacht Alphia, dat afgelopen weekend wel teleurstellend gelijk speelde tegen VVC en dat wordt geen walk over zo lijkt het. De Alphianen verloren alleen van koploper Oudewater en hebben slechts twee punten minder dan Aarlanderveen. Scoren blijkt een pittige opgave voor de gasten: slechts zes keer troffen ze het net uit vijf wedstrijden. De nul houden lijkt puur statistische gezien goed mogelijk, maar Aarlanderveen zal toch vol aan de bak moeten. Met de strijdlust van de ploeg is echter niets mis. De laatste ontmoeting dateert uit het seizoen 2019-2020. Toen won Aarlanderveen met 2-1.

CVV Be Fair-FC Oegstgeest

De hoogte van de  overwinning op Gouda, 4-1, verbaasde iedereen binnen FC Oegstgeest. Elke kans leek wel raak. Eerder dit seizoen won de fusieclub al met dezelfde cijfers van TAVV wat ook al ver boven verwachting was. De ploeg staat zelfs virtueel aan kop. Leeft FC Oegstgeest boven zijn stand? Voorlopig is het natuurlijk genieten geblazen. In Waddinxveen wacht zaterdag CVV Be Fair. Deze club verloor de laatste twee wedstrijden en neemt een plek in de middenmoot in. Misschien is dit wel een mooi ijkpunt voor de fusieclub. Bij winst is FC Oegstgeest echt kandidaat momenteel voor een hoge klassering. De bal ligt dus bij de mannen van trainer  Thijmen Kruider om te laten zien dat de zeges geen toevalstreffers waren.

Gouda-TAVV

Het was puur spektakel vorige week in Ter Aar. TAVV en Sporting Leiden maakten er een voetbalfeest van. Voor de club uit Ter Aar was het alweer de tweede doelpuntrijke remise achter elkaar. De laatste zege dateert van 9 oktober. Omdat het de enige zege in de competitie was tot dusver wordt TAVV niet direct meer gezien als een titelfavoriet. Dat zal pijn doen in het Ter Aarse. Alleen een lange serie overwinningen kan het tij wellicht keren. Gouda zou dan de eerste van de rij zijn en lijkt wel een horde die te nemen is. De ploeg boekte een enkele zege en verloor vier keer. Daar moet TAVV toch wel vijf van kunnen maken zou men denken. In het korte vorige seizoen werd het nog 3-3. Met minder dan drie punten zullen de mannen van trainer Dennis Tijssen niet tevreden zijn.

VVC-Lugdunum

Vorige week boekte Lugdunum eindelijk de eerste zege. Eindelijk, want er werd meer verwacht van groen-wit. Vooral de 0-5 tegen VVSB was een dreun die aankwam. De ploeg toonde tijdens de 3-1 overwinning op Be Fair duidelijke tekenen van herstel en het duo Marco Harleman en Nino Poulina gaat er vanuit dat de lijn naar boven is ingezet. Eindelijk wordt er weer en vaker getraind met een complete selectie en dat moet zijn vruchten gaan afwerpen. Opponent VVC is duidelijk het lelijke eendje in de afdeling: met slechts een punt, een doelpunt gescoord en negentien tegen is het armoe troef in Nieuw-Vennep. Als groen-wit scherp blijft is het zo op het oog een uitgelezen gelegenheid aanvalspatronen te oefenen.

Sporting Leiden-Blauw Zwart

De Leidenaars kunnen terugkijken op een wisselvallige start van de competitie. Vorige week werd er prima gevoetbald en de 3-3 tegen TAVV is een prima resultaat. De nederlagen tegen de, voorlopig, sterkste ploegen uit de afdeling waren echter minder. Vooral het feit dat in beide wedstrijden niet werd gescoord is een tegenvaller. Voor de tegenstander geldt eigenlijk hetzelfde. In de eerste wedstrijd bracht de Wassenaarse club Aarlanderveen de enige nederlaag toe, maar de 0-6 nederlaag tegen CVC Reeuwijk was een oorwassing van de eerste orde. Sporting wil meer zijn dan een anonieme middenmoter. Dan is winst op Blauw Zwart, dat twee punten meer heeft, noodzaak.

 

Ruud Fraij
Ruud Fraij
Verslaggeving sinds 2012. Ex-docent. Humorist. Werkte ook voor ZZ Leiden, tegenwoordig breed inzetbaar, LAV is zijn passie geworden, ruud@leidenamateurvoetbal.nl. Af en toe een reisje, niets mis mee. Af en toe terrasje, ook prima!

Must Read