donderdag, april 25, 2024
HomeZaterdagDerde klasseVoorbeschouwing derde klasse A, speeldag 7, zondag 7 november

Voorbeschouwing derde klasse A, speeldag 7, zondag 7 november

-

Bij zowel Sporting Leiden als Voorschoten’97 wordt er al druk gespeculeerd over het volgende seizoen. Zoals bekend teert het zondagvoetbal in West 2 verder in en beide clubs worstelen met de beslissing wat te doen. Is er straks nog een derde klasse op de tweede speeldag van het weekend? Als die er nog is wie zijn dan de tegenstanders? Regiogenoten zullen er amper meer zijn en opponenten uit Brabant, de regio Rotterdam of Noord-Holland lijken de enige uitkomst. Hebben spelers daar nog zin in? Wordt de beslissing genomen om recreatief te gaan spelen? Bij de genoemde clubs zit men anders in het verhaal, maar de toekomst zal het leren.

In het nu gaat het uitstekend met de zondagtak van Voorschoten’97. De ploeg van Denis Luhulima is na vijf gespeelde wedstrijden nog ongeslagen. De nummer twee, SEP, heeft al vijf verliespunten meer op de teller. Afgelopen zondag kwamen de groengelen niet tot hun beste optreden op zijn zachtst gezegd. Toch werd Sporting Leiden met 2-0 verslagen. Komende zondag staat er andermaal een derby op het programma. Het eveneens naar de zaterdag verkassende Stompwijk’92 is gastheer. De ploeg van Patrick Kamperveen overtuigt nog niet. Verlies, winst, verlies, winst en verlies (Kethel Spaland uit) is tot nu wat er achter Stompwijk’92 staat. De trainer meende voorafgaand aan het seizoen dat zijn jonge ploeg in staat moest zijn een rol van betekenis te spelen. Dat kan uiteraard nog steeds, maar dan zal Voorschoten’97 geklopt moeten worden om wat dichterbij te kunnen komen. Luhulima en zijn manschappen hebben echter geheel andere ideeën.

Sporting Leiden dreigt wederom een bescheiden rol in te gaan nemen. De analyses na afloop van elke wedstrijd zijn nog steeds positief en dat moet vooral zo blijven. De resultaten zijn echter niet om over naar huis te schrijven en met vier punten uit zes duels breek je nu eenmaal geen potten. Het naar Leiden reizende WIK lijkt wel een tegenstander waartegen een succesje kan worden geboekt. De Haagse club verzamelde vooralsnog drie punten uit vier wedstrijden. Zoals gezegd verloor de fusieclub afgelopen weekend van de koploper. De nederlaag was niet opvallend te noemen en de Leidenaren zullen wellicht niet eens ontevreden zijn geweest met de uitslag. In die zin positief dat er geen sprake was van een oorwassing. Maar nu maar eens de tweede overwinning pakken en vieren.

Hennie Kanbier
Hennie Kanbier
Alle activiteiten, hoofdredacteur en eigenaar van Leidenamateurvoetbal.nl sinds 2011. Voetbalgek, dol op voetbalstatistieken. Tevens journalist bij Leidsch Dagblad, Hennie@leidenamateurvoetbal.nl

Must Read