zondag, mei 29, 2022
HomeZaterdagDerde klasseVoorbeschouwing derde klasse A, speeldag 8, zaterdag 20 november

Voorbeschouwing derde klasse A, speeldag 8, zaterdag 20 november

-

Alphia-Lugdunum

In de laatste competitiewedstrijd verloor Lugdunum van het hooggeplaatste Aarlanderveen. De laatstgenoemde club moest slechts twee keer de drie punten aan de tegenstander laten. Dat was onder meer tegen Alphia. Als je dan ook bedenkt dat de Alphianen veertien punten hebben verzameld tegenover Lugdunum zeven, dan is duidelijk dat de Leidenaren een moeilijke middag tegemoet gaan. Wil de formatie van Marco Harleman en Nino Poulina een rol gaan spelen in deze afdeling, dan moet er echt een prestatie neergezet worden. Verlies kan betekenen dat de onderste regionen meer realiteit wordt. Daar had niemand van groen-wit voor de start van de competitie rekening mee gehouden. Lugdunum moet dus echt aan de bak zaterdag, excuses tellen niet.

Be Fair-Aarlanderveen

De club uit Aarlanderveen herstelde zich knap van de nederlaag tegen Alphia door Lugdunum met 2-4 terug te wijzen. Een volgende overwinning ligt voor het grijpen als men naar de ranglijst kijkt. Be Fair lijkt zoekende naar de goede vorm: de club verloor de laatste vier wedstrijden, scoorde drie keer en kreeg er dertien om de oren. Logisch dat men in Aarlanderveen afreist om de drie punten ‘even’ op te halen. Verraderlijke gemakzucht ligt op de loer. De bezoekers hebben echter zoveel kwaliteit aan boord dat zelfs dat een overwinning niet in de weg mag staan.

CVC Reeuwijk-TAVV

TAVV lijkt langzaam naar de oude vorm te groeien. In de competitie worden de punten gepakt en in het bekertoernooi werd Overmaas duidelijk met 3-0 aan de kant gezet. De flair en het zelfvertrouwen zijn terug bij de club uit Ter Aar. CVC Reeuwijk zou dan de volgende prooi moeten worden. Dat lijkt een zware klus: de Reeuwijkers hebben twee punten meer op de ranglijst én een wedstrijd minder gespeeld. Daarmee vormen ze natuurlijk wel een vette worst voor de mannen van Dennis Tijssen. Bij winst wipt TAVV (voorlopig) over de thuisclub heen en nestelt zich in de subtop. CVC Reeuwijk zal de ambitieuze plannen maar al te graag dwarsbomen. De thuisploeg hoopt zaterdag te winnen en de 0-1 voorsprong in het resterende deel van de wedstrijd tegen FC Oegstgeest over de streep te trekken. In dat geval is CVC Reeuwijk een kandidaat voor een zeer hoge klassering in de derde klasse A.

Nieuwkoop-FC Oegstgeest

Het gaat vooralsnog crescendo bij het nog ongeslagen FC Oegstgeest, dit wellicht tot eigen verbazing. In Nieuwkoop zouden drie punten opgehaald moeten worden in de race met koploper Oudewater. Kijkend naar de ranglijst lijken er zeker mogelijkheden te liggen. De thuisploeg won alleen van Lugdunum en verloor de andere zes wedstrijden. Dat Nieuwkoop slechts een keer scoorde is ook een teken aan de wand. Een ander is echter het aantal tegendoelpunten: negen. Geen enkele keer scoorde een tegenstander meer dan twee keer en koploper Oudewater won op bezoek slechts met de grootste moeite met 0-1. Alle reden voor FC Oegstgeest om zeer op de hoede te blijven en te waken voor overmoed.

VVSB-Sporting Leiden

Slechts een enkele keer won Sporting Leiden en wel in de eerste wedstrijd tegen het zwakke FC VVC. Daarna werd er nog drie keer gelijk gespeeld en drie keer verloren. Mogelijk dat personele strubbelingen debet zijn aan de tegenvallende resultaten. Tegen het bepaald niet sterke Gouda werd in de laatste competitiewedstrijd ook nog eens verloren. De strohalm voor de mannen van Huig Jan Heeringa is het feit dat de rust in de selectie is weergekeerd en dat de tweede helft tegen Gouda hoopgevend was. Tegenstander VVSB lijkt de weg kwijt: de eerste drie wedstrijden werden gewonnen, de laatste vier verloren. Voor de Leidenaren is het te hopen dat de crisis in Noordwijkerhout nog een weekje voortduurt. Een zege is een must als Sporting in de middenmoot wil belanden.

Overige wedstrijden: Gouda-Onderwater, FC VVC-Blauw Zwart

Ruud Fraij
Ruud Fraij
Verslaggeving sinds 2012. Ex-docent. Humorist. Werkte ook voor ZZ Leiden, tegenwoordig breed inzetbaar, LAV is zijn passie geworden, ruud@leidenamateurvoetbal.nl. Af en toe een reisje, niets mis mee. Af en toe terrasje, ook prima!

Must Read