vrijdag, maart 29, 2024
HomeZaterdagDerde klasseVoorbeschouwing derde klasse A (zaterdag), speeldag 1, 25 september

Voorbeschouwing derde klasse A (zaterdag), speeldag 1, 25 september

-

SV Aarlanderveen- Blauw Zwart

In de polder speelt SV Aarlanderveen komende zaterdag de eerste thuiswedstrijd. Het bekeravontuur voor de ploeg van Sander van Dijk zit er al op nadat er in de slotwedstrijd werd verloren en vooral niet werd thuis gegeven tegen Zuidland. Daar baalde trainer Sander van Dijk van, want er lagen meer dan voldoende kansen om juist wel te overleven. Het voordeel kan zijn dat nu wel alle spelers op scherp staan voor de competitiestrijd. Dat zal zaterdag ook zeker moeten, want Blauw Zwart is geen katje om zonder handschoenen aan te pakken. De Wassenaarders bekerden wel door en wonnen onder meer van SJZ en Hazerswoudse Boys. Tegen VCS had de ploeg van Jos van der Helm daarnaast een makkelijk vrachtje. De SV zal sowieso goed willen starten daar in de komende weken TAVV en Nieuwkoop op het programma staan, zoals bekend clubs die min of meer tegen elkaar aan schurken.

Lugdunum-Oudewater

Dit duel komt voorbij in het sportprogramma Sport071. Op onze website terug te beluisteren of via deze link: https://leidenamateurvoetbal.nl/2021/redactioneel/voorbeschouwingen/104467-2/

VVC-Sporting Leiden

De fusieclub gaat in de eerste pot op verplaatsing naar Nieuw-Vennep. Daar speelt VVC en de formatie van Huig Jan Heeringa zal er alles aan willen doen om met drie punten terug te keren. Goed voor het vertrouwen immers en wellicht zijn dit ook duels die voor Sporting min of meer een zekerheidje op zouden moeten leveren. Natuurlijk is het waken voor onderschatting, maar de Leidse ploeg heeft in elk geval genoeg scorend vermogen in de ploeg. Sporting won twee van de drie bekerduels, maar dat was wel te weinig om door te bekeren. Daar wordt in de Leidse Mors niet van wakker gelegen, maar een nederlaag in de eerste confrontatie zou zeker wel zwaar op de maag liggen.

FC Oegstgeest-TAVV

Opnieuw treffen beide ploegen elkaar op speeldag 1. Dat was namelijk ook in de twee voorgaande, afgebroken seizoenen het geval. In ’19-’20 veegde TAVV de vloer aan met FC Oegstgeest. In Ter Aar werd het liefst 6-0. In dat seizoen was TAVV hard op weg richting de titel. Vorig seizoen vielen er bij de eerste balomwentelingen alweer zes doelpunten, nu verdeeld over beide ploegen. Beide teams waren matig gestart met een respectievelijke elfde en twaalfde plaats, nog zonder zege. Zoals bekend ging er een streep door de rangschikking en ook nu starten we uiteraard op nul. Dit keer is de FC de gastheer en mogen we een boeiende tweestrijd verwachten op De Voscuyl. Ingeschat wordt dat de beide formaties niet in het rechterrijtje terecht zullen komen en daarvoor is een goede start een eerste opmaat. In de beker ligt de formatie van Thymen Kruider er al uit door 1 nederlaag. TAVV verloor ook eenmaal, maar wist zich alsnog te kwalificeren voor de volgende ronde. Uiteraard ook ruime aandacht dit weekend voor deze botsing op onze website.

Programma overig: Alphia-Nieuwkoop, Be Fair-CVC Reeuwijk, VVSB-Gouda

Redactie
Redactie
Leidenamateurvoetbal sinds 2010 de regionale voetbalsite redactie@leidenamateurvoetbal.nl

Must Read