donderdag, maart 28, 2024
HomeZaterdagDerde klasseVoorbeschouwingen derde klasse A (zaterdag), speeldag 2, 2 oktober

Voorbeschouwingen derde klasse A (zaterdag), speeldag 2, 2 oktober

-

Voorbeschouwing derde klasse A

Zaterdag 2 oktober

Blauw Zwart-Lugdunum

De duidelijke en volkomen terechte thuisnederlaag (1-3) tegen Oudewater drukte trainers Marco Harleman en Nino Poulina met de neus op de feiten: hun team is bepaald nog niet ingespeeld en schiet conditioneel tekort. Het enige wat deze tekortkomingen kan wegpoetsen is het spelen van veel wedstrijden. Ondanks het feit dat sterkhouder Koos de Haas zaterdag weer terug is, mag er dus nog niet teveel verwacht worden van de Leidenaren. Opponent Blauw Zwart haalde een knappe en in de gong tot stand gekomen 2-3 zege in en tegen Aarlanderveen en lijkt derhalve favoriet komend weekend. Of dat ook genoeg is om Lugdunum inderdaad terug te wijzen zal moeten blijken. In het voor het laatst afgemaakte seizoen gingen de punten overigens wel mee naar de sleutelstad. Jos van der Helm zag zijn ploeg destijds namelijk met 2-4 verliezen.

Sporting Leiden-FC Oegstgeest

Kun je na een wedstrijd al spreken van een topper in de derde klasse? Feit is wel dat beide ploegen een fraaie overwinning boekten en vermoedelijk met de borst vooruit en vol zelfvertrouwen aan de aftrap zullen staan. De bezoekers wonnen even verrassend als ruim, 4-1, van favoriet TAVV en lieten zich op deze wijze gelijk zien in de derde klasse A. Vooral de (rappe) voorhoedespelers toonden hun kwaliteiten en scherpte. In deze vorm zullen ze bij elke defensie voor problemen gaan zorgen. Voor Thijmen Kruider is het te hopen dat zijn vaste keepers er weer bij kunnen zijn. Zaterdag moest A-junior en vierde sluitpost Niels van Beelen tussen de palen de honneurs waarnemen. Hij deed het naar behoren, maar het is geen structurele oplossing natuurlijk.

Sporting Leiden won in Nieuw-Vennep met 0-3 van VVC. De Leidenaren erkenden echter dat er niet al te veel waarde aan de zege gehecht moest worden omdat de tegenstander gewoon een heel matige ploeg bleek. De punten zijn natuurlijk wel in de knip en de nul werd gehouden en dat zijn cijfers die tellen. FC Oegstgeest is natuurlijk van een heel ander kaliber. Doelman Andy van der Meulen zal het ongetwijfeld aanzienlijk drukker krijgen dan zaterdag jongstleden toen hij slechts een enkele maal handelend moest optreden. Lekker je mannetje staan in het doel is waar het een keeper om gaat. Geen wonder dat de goalie uitkijkt naar dit duel.

TAVV- SV Aarlanderveen

Een duel der verliezers zou je kunnen zeggen. Voor de thuisploeg was de 4-1 nederlaag tegen Oegstgeest erg zuur. TAVV wordt opnieuw gezien als een kampioenskandidaat en dan zo het seizoen beginnen is een klap in het gelaat. Verder kijkend dan de kille cijfers was het allemaal zo slecht nog niet. Het zat de ploeg bepaald niet mee blijkens de ballen op de paal en lat. De mannen van Dennis Thijssen lieten blijken te echt wel te kunnen voetballen en de wil te hebben voor de winst te gaan. Dat zal zeker in de streekderby het geval zijn.

Voor de bezoekers bleek Blauw Zwart vorige week een te zware kluif en ook dit was een domper voor deze ploeg. Vooral het feit dat de Wassenaarders in de laatste seconde Aarlanderveen de das omdeden was pijnlijk. Dit roept, nee, schreeuwt om rechtzetting. Aarlanderveen is vaak een ploeg voor de subtop en twee nederlagen op rij past daar niet bij. Tel daarbij op dat het bij een derby immer meer gaat dan alleen zomaar een wekelijkse competitievoetbal en alle ingrediënten zijn aanwezig voor een heerlijk pot voetbal. Midweeks oefende de ploeg van Sander van Dijk nog tegen Alphense Boys O21. De in het rood, wit en zwart geklede jonge ploeg won met 4-1. Junior Sonowo nam het doelpunt voor zijn rekening van de derdeklasser.

Ruud Fraij
Ruud Fraij
Verslaggeving sinds 2012. Ex-docent. Humorist. Werkte ook voor ZZ Leiden, tegenwoordig breed inzetbaar, LAV is zijn passie geworden, ruud@leidenamateurvoetbal.nl. Af en toe een reisje, niets mis mee. Af en toe terrasje, ook prima!

Must Read