vrijdag, april 19, 2024
HomeZaterdagVierde klasseFC Boshuizen (za) wint bijna in Sassenheim

FC Boshuizen (za) wint bijna in Sassenheim

-

Vierde klasse A (zaterdag)- Teylingen hield al enigszins rekening met een nederlaag, maar Pascal de Ridder zorgde kort voor tijd er alsnog voor dat zijn ploeg een punt mocht bijschrijven. FC Boshuizen baalde hevig, maar kon met de 1-1 terugkijken op een knap resultaat. De roodzwarten waren vorige week gestart met een 1-3 zege op Meerburg en lijken een voorname kandidaat voor een (hoofd)prijs.

,,Vooraf had ik zeker getekend voor een puntje hier, maar na afloop voelt het voor mij wel anders. Hoe zuur is het dat die 1-1 alsnog valt drie minuten voor tijd uit een corner?” De zienswijze van Romano Seedorf was voorstelbaar. Zijn ploeg was dicht bij de eerste uitzege en dat had zeker opzien gebaard. ,,We doen onszelf tekort door weer met tien man te eindigen. Dat is nu voor de derde wedstrijd op rij en daarin zullen we slimmer moeten worden. Dat voetbalgogme missen we nog op bepaalde momenten. Ik zal niet zeggen dat het daardoor per se gelijk is geworden, maar het helpt natuurlijk niet.”

Nadat Ahmed Sherif moest inrukken vanwege zijn tweede gele kaart rook de thuisploeg uiteraard dat de nederlaag voorkomen kon worden. Uiteindelijk werd de achterstand weggepoetst door De Ridder die nu wel een basisplaats kreeg vanwege de afwezigheid van Martin van Eeuwijk. De ploeg van Rob Jonkman miste overigens ook Mark van der Vlugt en het missen van dit tweetal scheelt een slok op de bekende borrel.

Seedorf: ,,Dat is waar, maar zij hebben dan nog steeds veel kwaliteit binnen de lijnen staan. Ik vind niet dat zij op dit niveau behoren te spelen. Ze zijn goed aan de bal en er is veel creativiteit. Het zal vast en zeker een titelkandidaat zijn, maar wij hebben het hen wel lastig gemaakt en daar ben ik sowieso tevreden over.”

Halverwege leidde de Leidse ploeg met 0-1 door een treffer van Gelano Fortes Lopes. ,,Een prima doelpunt in een fase dat we aardig aan elkaar gewaagd waren. Beide ploegen kregen wat kansjes, maar wij koesterden uiteraard die voorsprong. Na de pauze hielden we het droog en we leken er met de winst vandoor te kunnen. Het is jammer dat dit niet is gelukt, maar ik kan wel spreken over een bemoedigend resultaat en we willen nu stappen blijven maken. Nu wacht ons eerst nog een beslissing in de strijd om de districtsbeker. Het duel tegen Linschoten wordt donderdag gespeeld en een volgend succesje is welkom”, zo sprak Seedorf al met al best tevreden gestemd.

Foto’s: met dank aan Peer Compeer

Hennie Kanbier
Hennie Kanbier
Alle activiteiten, hoofdredacteur en eigenaar van Leidenamateurvoetbal.nl sinds 2011. Voetbalgek, dol op voetbalstatistieken. Tevens journalist bij Leidsch Dagblad, Hennie@leidenamateurvoetbal.nl

Must Read