donderdag, mei 19, 2022
HomeMeerburgInterviews MeerburgFloris Hazenberg: ,,Seizoen Meerburg is geslaagd als we promoveren”

Floris Hazenberg: ,,Seizoen Meerburg is geslaagd als we promoveren”

-

Het gaat Meerburg, ondanks een aantal niet afgemaakte seizoenen in het coronatijdperk, voor de wind. Een enorme en nog steeds groeiende jeugdafdeling waarbij de selectie elftallen op een steeds hoger niveau acteren, volop en steeds meer aandacht voor het vrouwenvoetbal, een stevig bestuurlijk fundament en het vlaggenschip welke aan de kop van de ranglijst van de sterke vierde klasse A terug te vinden is. Reden genoeg dus om bij een knapperend haardvuur, de geur van een echte kerstboom en een mok gevuld met Glühwein terug te blikken en vooruit te kijken met Floris Hazenberg. Speciale dank gaat overigens uit naar ploeggenoot Ramon Weijers die voor het cateringgedeelte heeft gezorgd.

Het seizoen tot nu toe, inclusief voorbereiding, wat kan je daar over zeggen? 

,,We hebben een gezellig en goed team. Er zijn dit jaar een aantal goede spelers bijgekomen en je merkt dat we steeds beter op elkaar ingespeeld raken. Dit is ook terug te zien in de resultaten. We staan eerste in de competitie, zijn door in de beker en zijn ook door in de Sportiff LAV cup. Hopelijk kunnen we deze lijn na de winterstop voortzetten.”

Jullie beste en slechtste wedstrijd tot nu toe?

,,SJZ was qua spel niet onze beste wedstrijd, maar ik denk wel de belangrijkste. We hebben in die wedstrijd laten zien dat we niet alleen goed kunnen voetballen maar ook in staat zijn om in een derby met zijn allen ervoor te gaan om de overwinning eruit te slepen. Daarnaast zijn drie punten tegen de directe concurrent natuurlijk altijd welkom, jammer dat er geen publiek bij mocht zijn.

Onze slechtste wedstrijd was tegen Kickers’69. Dit was de tweede competitiewedstrijd en één van onze eerste wedstrijden op gras. Op gras hebben we het vaak lastig en zeker als het hard waait en regent lukt het niet om in ons spel te komen. Gelukkig hebben we de punten toch mee weten terug te nemen naar Zoeterwoude.”

Wat gaat er goed en wat kan er beter?

,,Ik denk dat onze kwaliteiten liggen bij het voetbal. Het positiespel wordt steeds beter en vanuit de combinatie creëren we veel kansen. Daarnaast scoren we erg makkelijk en vaak op de juiste momenten. We hebben het vaak lastig tegen de wat minder voetballende en meer fysiekere tegenstanders. Tegen deze ploegen komen we vaak niet in ons spel en gaan we mee met hun spel. Daarnaast krijgen we veel doelpunten tegen, dit komt voornamelijk omdat we erg aanvallend en opportunistisch voetbal spelen. Maar ja, zolang we meer scoren dan dat we er tegen krijgen is er niks aan de hand haha.”

Hoe is het met de fitheid van de groep?

,,We hebben een brede groep waardoor we wat meer kunnen door wisselen. Mede hierdoor hebben we denk ik weinig blessures. Daarnaast hebben we een erg jonge groep wat meestal ook wel gepaard gaat met een fitte groep.”

Hoe ziet de winterperiode er voor jullie uit?

,,Op 14 januari gaan we op trainingskamp in Nederland en daarna hopen we weer te mogen trainen. Tot die tijd is het belangrijk dat iedereen zichzelf een beetje fit houdt met wat hardlopen en wat te sporten voor zichzelf. Wanneer we weer mogen beginnen zullen we eest wel weer een aantal weken gaan trainen voordat we weer wedstrijden mogen gaan spelen.”

Wat verwacht je van de tweede seizoenshelft als team?

,,Je merkt dat we elkaar de laatste tijd steeds beter weten te vinden binnen en buiten het veld. Ik verwacht dat dit de tweede seizoenshelft alleen maar beter wordt. Daarnaast ga ik ervan uit, dat we er met zijn allen alles aan gaan doen om de koppositie vast te houden. Mede door onze brede selectie, wat het makkelijker maakt om eventuele blessures en schorsingen op te vangen.”

Wanneer is voor jou het seizoen geslaagd, zowel wat het team betreft als persoonlijk?

,,Ik heb twee jaar niet gevoetbald vanwege een heupblessure. Voor mij persoonlijk is het seizoen geslaagd als ik lekker veel wedstrijden kan spelen, fit blijf en vooral plezier heb in het voetbal. Dit gaat vooralsnog erg goed. Wat het team betreft denk ik, dat ik voor het hele team spreek, dat het seizoen geslaagd is als we gaan promoveren. Het liefste natuurlijk via een kampioenschap, maar mocht dit niet lukken dan via de nacompetitie. We hebben in de beker- en oefenwedstrijden tegen derdeklassers laten zien dat we prima op dat niveau mee kunnen, hopelijk komen we deze ploegen volgend jaar tegen in competitieverband.”

Welke club bij jullie in de afdeling valt het meeste op qua prestaties?

,,Ik ben aangenaam verrast dat SJZ het zo goed doet. De resultaten zijn een stuk beter dan voorgaande seizoenen en dat terwijl er niet veel wisselingen zijn binnen de selectie. Ze hebben een stugge ploeg waarmee ze denk ik ver gaan komen. Ik heb nu al zin in de thuiswedstrijd in mei.”

Meest opvallende speler binnen jullie groep, en waarom?

,,Dat is onze spits, Max van Steen. Hij heeft er dit seizoen al 13 in liggen, waarvan drie in de derby tegen SJZ. Daarnaast is het een goed aanspeelpunt en is hij regelmatig betrokken bij mooie combinaties. We zijn als team erg blij dat hij voor dit seizoen van FC Rijnvogels naar ons toe is gekomen.”

Je bent regelmatig in de sportschool te vinden, is dat sinds Corona of deed je dit daarvoor ook al?

,,Ik ben vorig jaar geopereerd aan mijn heup. Hiervoor heb ik een jaar moeten revalideren, waarbij sportschool en krachttraining een belangrijk onderdeel was. Sindsdien probeer ik minimaal twee keer per week krachttraining te doen om de spieren rondom mijn heup sterk te houden, dit lukte tot nu toe wel aardig. Jammer dat de sportscholen nu dicht zij, ik zal dus iets anders moeten verzinnen.”

Welke club wordt kampioen/promoveert er in de vierde klasse?

,,Als de competitie wordt uitgespeeld dan heb ik er alle vertrouwen in dat wij kampioen gaan worden. Wel denk ik dat we moeten uitkijken voor Teylingen, zij kunnen het ons nog knap lastig maken. Uiteindelijk denk ik dat wij aan het langste eind zullen trekken vanwege onze brede selectie. Wel geef ik hun een goede kans om via de nacompetitie ook te promoveren naar de derde klasse.”

Is er verder nog iets wat je kwijt wil, misschien nog iemand een hart onder de riem wil steken of iets wil benoemen?

,,Als selectie willen we Piet van Haastert heel veel sterkte wensen in deze moeilijke tijd. De jongens die al lang bij de club spelen weten niet beter dan dat ze vanaf de jeugd een grote bak met vers fruit krijgen voor elke wedstrijd. Dit allemaal dankzij Piet.”

Meerburg in cijfers:

Ranglijst: 8-21-31-15 (1e)

Thuis: 4-9-16-7 (1e)

Uit: 4-12-15-8 (2e)

Grootste zege: Bernardus (5-0)

Grootste en enige nederlaag: Teylingen (1-3)

Foto’s: met dank aan Hennie Mueller

Must Read