donderdag, april 18, 2024
HomeVijfde klasseFootball FactoryGeen winnaar bij Leidse studentenclash

Geen winnaar bij Leidse studentenclash

-

Vierde klasse A (zaterdag)-Nog nooit in de historie van de clash tussen LSVV’70 en Football Factory had de laatste het zoet der overwinning geproefd. Ruim een uur lang stond de thuisclub met 0-1 achter en verschenen er dreigende wolken aan de horizon. De verbetenheid en de strijdvaardigheid waarop LSVV’70 zeker de laatste dertig minuten acteerde, deed vermoeden dat dit doemscenario ten koste van alles vermeden diende te worden. De Factorianen wankelden en haalden met kunst en vliegwerk met een 1-1 gelijkspel de eindstreep.

LSVV’70 was wel heel gemakzuchtig aan de wedstrijd begonnen, vermoedelijk in de overtuiging dat het varkentje onder de naam van Football Factory wel weer gewassen zou worden. Die arrogantie werd al in minuut drie keihard afgestraft. Thijs de Jong legde met een achteloze voetbeweging zijn opponent Jos van Beuningen in de luren en bracht het leer in de doelmond. Daar liep uiteindelijk Benoit Moullet de bal over de lijn, maar daar ging wel een heel curieus moment aan vooraf. Doelman Thomas Waasdorp: ,,Ik loop al heel wat jaren mee, ook als keeper, maar dit was voor mij nieuw. Een van onze verdedigers raakt de bal verkeerd, de bal gaat recht omhoog en valt via de bovenkant van de lat precies voor de voeten van Moullet. Bizar.”

Extreem vreemd of niet, maar LSVV’70 was en bleef de kluts kwijt in de eerste helft. ,,Slordig, heel slordig”, volgens Waasdorp. Football Factory was de betere ploeg en bleek ook over veel meer snelheid in de ploeg te beschikken. Riante kansen bleven echter uit en in feite beleefde de LSVV doelman een rustige middag.

De tweede helft bood een geheel andere aanblik. De thuisploeg had alle lethargie van zich afgeschud en eindelijk was er beleving zichtbaar. Football Factory moest terug en stond met de rug tegen de muur aanvankelijk succesvol de voorsprong te verdedigen. Uiteindelijk brak Jiddo Doornenbal, wie anders, de ban na een prachtpass van Gerben Groenendijk.

,,Zijn eerste fatsoenlijke bal”, zei een bankzitter van LSVV met een grijns. In het laatste kwartier regen de kansen zich voor de thuisploeg aaneen, maar de mannen van trainer Jan Nonkes konden de winnende treffer niet forceren. ,,Dit voelt als een verlies’’, vertelde Waasdorp. ,,Vul jij het maar in, we krijgen de mogelijkheden, maar op de een of andere manier wordt er niet gescoord. Dit was blijkbaar een van die wedstrijden. In deze klasse ontlopen de clubs elkaar weinig en de ene wedstrijd krijg je teveel en een andere keer te weinig.”

Football Factory speler De Jong was voor een fiks deel verantwoordelijk voor de openingstreffer: ,,Ja, dat was natuurlijk een lekker begin van deze wedstrijd. Ook daarna lieten we zien dat we over meer snelheid beschikten dan LSVV’70. We konden dat helaas niet omzetten in doelpunten. Na de rust raakten we het initiatief kwijt en met die 1-1 ben ik best tevreden. We hebben bijna altijd van ze verloren, dus dit gelijkspel is prima.”

Football Factory verloor dit seizoen nipt van Kickers’69 en speelde gelijk tegen SJZ en nu LSVV’70. De ploeg lijkt het imago van zich afgeschud te hebben als een tegenstander waar je twee keer per seizoen van won. De Jong hierover: ,,We zijn dit jaar veel meer een team. Het grootste deel van de ploeg is bij elkaar gebleven en dat schept een band. Dat vertaalt zich ook op het veld en na afloop van een training en een wedstrijd. Football Factory is niet meer het lelijke eendje van 4A en van degraderen is al helemaal geen sprake.”

Voor beide teams stond er meer op het spel dan de drie punten: prestige. Waasdorp nog eens: ,,Natuurlijk willen beide clubs laten zien dat ze de beste studentenclub van Leiden zijn. Desondanks benaderen wij deze wedstrijd ontspannen en met een glimlach en zelfspot. Dat ontbrak bij de tegenstander vandaag helaas. De bank liet zich in mijn ogen verbaal te veel gaan en dat stoorde me. Jammer.” Football Factory rammelde aan de deur van de hegemonie van LSVV’70. Of de club LSVV’70 van de Leidse troon kan stoten zal bij de return moeten blijken.

LSVV’70-Football Factory 1-1 (0-1). 3. Moullet 0-1, 60. Doornenbal 1-1.

Basisopstelling LSVV’70: Waasdorp, Van Beuningen, Van der Meij, Huisman, Van der Graaf, Egberts, Groenendijk, Doornenbal, Loos, Van Kessel, Jansen.

Basisopstelling Football Factory: Minnema, Howig, Maat, Den Broeder, Van den Akker , De Jong, Van Weeren, Yazici, Moullet, Tijssens, De Lange.