HomeSJZInterviews SJZGeen winnaar bij Warmunda-SJZ

Geen winnaar bij Warmunda-SJZ

-

Vierde klasse A (zaterdag)– Beide ploegen begonnen met een goed gevoel aan de wedstrijd op Sportpark Overbos. De gastheren maakten vorige week in de slotfase van de Teylingen-derby de zo belangrijke gelijkmaker tegen de rood-zwarten en de bezoekers kwamen in blessuretijd nog tot de volle winst tegen LSVV’70.

Warmunda begon beter aan de wedstrijd en een schitterend afstandsschot van Jasper Kortekaas net langs de kruising mag zeker niet onvermeld blijven. De al met blessures kampende Zoeterwoudenaren kregen een volgende tegenvaller te verwerken toen Marc Griffioen naar zijn hamstring greep, hij werd vervangen door de zijn debuut makende Timo Lagerberg.

De groen-witten kwamen beter in de wedstrijd en na ruim een halfuur werd invaller Lagerberg tot tweemaal toe gevaarlijk. Toch kwamen de op het randje spelende Overbos- bewoners na een prima aanval op voorsprong. De rappe Kevin van Bentem gaf een afgemeten voorzet, die Sepehr Safi met een uitgekiende kopbal op waarde schatte: 1-0. Even later waren dezelfde hoofdpersonen van de openingstreffer weer betrokken bij een gevaarlijke aanval, maar nu zonder resultaat.

Terwijl er gedurende de gehele eerste helft een helikopter in de lucht hing om een ontsnapte gedetineerde uit jeugdgevangenis Teylingereind op te sporen, maakte SJZ jacht op de gelijkmaker. Op slag van rust was het Daan Hoogbruin die met twee afstandsschoten gevaarlijk werd.

Hoogstwaarschijnlijk dacht SJZ dat de rust weer een half uur langer zou duren, evenals vorig jaar toen de scheidsrechter niet wilde hervatten, omdat de toch zeker wel honderd toeschouwers niet op 1,5 meter stonden. De toch iets makkelijker voetballende blauw-witten kregen binnen enkele minuten drie grote kansen om de score uit te breiden. De bezoekers putten hier moed uit want het bleef bij de magere marge. Aanvoerder Bryan Hilders speelde Mitchell Hensing op de rand van het strafschopgebied vrij, die draaide goed weg en schoot de gelijkmaker binnen.

Vijfentwintig minuten voor tijd kreeg Warmunda ver buiten het strafschopgebied een vrije trap te nemen, Sohrab Sari ging ervoor en mede door de stuiter liet doelman Gijs Brinks de bal los en aanvoerder Sjoerd Winkelman ging vol voor de bal, maar de leidsman gaf hem zijn tweede gele kaart. Ook voor de bezoekers had deze actie consequenties, want sluitpost Brinks moest het veld verlaten.

Sohrab Safi over het vervolg: ,,Met het wegvallen van Winkelman werd ik laatste man en probeerde we met lange ballen van achteruit nog gevaarlijk te worden en daar ben ik niet ontevreden over. We maakten het ons onnodig moeilijk, omdat we moeite hebben om onze kansen te benutten en dat heeft ons al eerder opgebroken. Mijn tweelingbroer Sepehr wordt weer steeds fitter na zijn hamstringblessure en dat zal ons gaan helpen. Voetballend behoren we zeker tot de best voetballende ploegen in onze afdeling, maar net zoals SJZ vandaag zijn er veel goede ploegen in onze afdeling.”

Doelpuntenmaker Hensing was niet tevreden hoe zijn ploeg de overtalsituatie uitspeelde. ,,Er was wat verwarring bij ons of we voor de overwinning moesten gaan of toch tevreden moesten zijn met een puntje. Op voorhand waren we zeker tevreden geweest met een gelijkspel en dat speelde ook wel mee, al waren we er in blessuretijd met de kopbal van Hilders tegen de lat uit een corner nog dichtbij. Deze tegenstander was de beste tot nu toe en met nog tegenstanders in deze periode die op papier te doen zijn, gaan we voor de periode. De krachtsverschillen zijn in elk geval klein in deze klasse.”

SJZ is nu tweede met negen uit vijf en Warmunda is vierde met acht punten uit vijf gespeelde duels. Meerburg bleef koploper met nu twaalf vergaarde punten uit vijf ontmoetingen.

Warmunda-SJZ 1-1 (1-0). 37. Sepehr Safi 1-0, 50. Hensing 1-1. Scheidsrechter: Wijnands

Warmunda: Van der Zwet, Komen, Witkamp, Winkelman, Sohrab Safi, Steemers (81. Korenvaar),    Van Noort, Van Bentem, Kortekaas, Sepehr Safi (70. Van Ulden), Van Riessen (45. Juffermans).

SJZ: Brinks (69. Koek), Van Hoorn, Hilders, Hensing, Van Kampen (88. Van Rijn), Griffioen  (19. Lagerberg), Warmenhoven (57. Plooij), De Boer (88. Loomans), Hoogbruin, De Klerk, Coret.