woensdag, april 24, 2024
HomeZaterdagVierde klasseHerinrichting hoofdveld Warmunda?

Herinrichting hoofdveld Warmunda?

-

Onder voorbehoud van besluitvorming over financiering door de gemeente Teylingen, gaat het hoofdveld volgend jaar flink op de schop. Vanaf 2017 zijn we al bezig met de vervanging van het natuurgras. De gemeente Teylingen was van mening dat het nog voldeed (compliment voor het uitgevoerde onderhoud!).

In 2018/19 hebben we getracht om een kunstgrasveld te krijgen, maar de KNVB-behoefte norm werd niet gehaald en de gemeente wilde daarom niet aan de slag ermee. Daarna is er de behoefte gekomen van nieuwe afrastering en is er (mede vanwege de afgelegen ligging en slechter worden toplaag van handbalveld) een plan gekomen om het handbalveld te realiseren op ons gedeelte van het sportpark.

De gemeente voelde, na een bezoek van de wethouder in juli 2020, er wel wat voor, maar moesten we met een plan en met alternatieven komen voor het gebruik van het oude veld. Dit was wat we vorig jaar in de ALV hebben medegedeeld.

Daarna zijn we in 2021 aan de slag gegaan, samen met SESO, om met een uitgewerkt plan en kostenraming te komen. Het bestuur heeft Jan van der Voet (mede vanwege zijn kennis en betrokkenheid bij de aanleg van het kunstgras) gevraagd om op te treden als “projectleider”.

Jan heeft die handschoen opgepakt. Na diverse oriënterende gesprekken is toen in overleg met SESO besloten om een bureau (Newae) in de hand te nemen om een projectvoorstel te maken met een kostenraming, hetgeen in juni 2021 is ingediend als een subsidie-voorstel (totale raming van 600K incl. btw).

Het ziet ernaar uit, dat de Gemeente ons tegemoet wil komen met een subsidie voor het gehele plan. Alleen wordt de invulling van het overblijvende handbalveld nog even geparkeerd.

Dus vandaar ook een voorzichtige opstart van de verdere uitwerking, waaronder het informeren van leden en vrijwilligers. Het moge duidelijk zijn dat het een zeer omvattend plan is, waar we al jaren mee bezig zijn en als doel heeft ons hele park toekomstbestendig te maken. Het zal het park wel een ander aanzien geven.

Wat we daarnaast c.q. tegelijkertijd willen oppakken is nog ons clubhuis en omgeving. Dit is nog niet uitgewerkt, zodat we nog geen details kunnen geven, echter wel jullie willen meenemen in de gedachtes, die bij ons nog leven en die, nog tot een concreet plan moeten gaan leiden.

We denken dan aan:

  • De inrichting van een terras
  • Een uitbouw aan de kantine
  • De verdere invulling van de verduurzamingsplannen van vorig jaar.

We hebben hier ook weer hulp bij nodig, waarbij Jan zich bereid heeft verklaard hier sturing aan te willen geven. Of de uiteindelijke plannen hiervoor ook gerealiseerd gaan worden is uiteraard ook een zaak van de ALV.

Namens het bestuur Warmunda,

Matthieu van Winsen

Must Read