vrijdag, maart 29, 2024
HomeSJZInterviews SJZJurian de Klerk: ,,SJZ gaat vol voor de prijzen”

Jurian de Klerk: ,,SJZ gaat vol voor de prijzen”

-

Halverwege de wedstrijd had SJZ afgelopen zaterdag al zaken gedaan. Woubrugge was met 4-0 op een hoop gespeeld en dus bleef de ploeg van Arie van Duijn in het spoor van de ploegen die de dienst gaan uitmaken in de vierde klasse A. Jari van Kampen vestigde de aandacht op zich met vier doelpunten in de uiteindelijk met 6-2 gewonnen ontmoeting. Minimaal zo opvallend komt Jurian de Klerk voor de dag bij de club uit Zoeterwoude. De 19-jarige centrale verdediger doorliep de jeugdteams en brak na de voorbije zomer door richting de hoofdmacht. Zijn Katwijkse trainer zag in hem een basisspeler en de student geniet daarvan. ,,Tot nu toe gaat het lekker, ja. Ik had tegen Woubrugge wel meer tegenstand verwacht. Voor de rust speelden we eigenlijk fantastisch en maakten we het verschil al. Daarna hebben zij het wat anders neergezet, maar er bleef geen vuiltje aan de lucht voor ons.”

De Klerk is redelijk tevreden met de huidige tweede plaats. SJZ staat qua verliespunten derde, maar doet volop mee in de strijd om de eerste periodetitel. ,,We hebben wat onnodige punten gemorst en dat is zonde in zo’n reeks. Tegen Football Factory kregen we onnoemelijk veel kansen, maar kwamen we toch niet verder dan 2-2. Gelukkig lukte het zaterdag beduidend beter.” Toch kan ook worden gesteld dat de groenwitten tamelijk verrassend goed mee doen vooralsnog. Routinier Guus de Goede ligt er voorlopig uit en goalgetter Niels van den Berg stopte er nog voor het seizoen mee. Van Duijn vreesde dat dit een forse aderlating zou zijn gezien zijn productie, maar er staan dus ook anderen op om de tegenstander af te laten trappen. ,,We hebben sowieso veel aanpassingen in het elftal tot dusverre, maar het team groeit door en we zetten serieus in op de eerste prijs en een hoge klassering. Tot nu toe waren we telkens de bovenliggende partij en enkel Warmunda maakte enige indruk op mij.”

Bijna had De Klerk, die in Delft de studie Industrieel Ontwerpen volgt de club verlaten. ,,Ik zou daar op kamers zijn gegaan en dan was ik voor een studentenclub daar gegaan. Het ging echter niet door en nu doe ik alles gewoon vanuit Zoeterwoude en ben ik absoluut blij dat ik hier nog rondloop. Meer en meer vind ik aansluiting bij de groep en dat maakt het steeds leuker. Aan het begin was alles nog nieuw, maar dat is er nu wel vanaf. Conditioneel was het wel zwaar, maar die schade is ingelopen. Fysiek kan ik het zeker aan want ik ben zelf best groot en sta mijn mannetje. Ik loop niet weg voor de 1 tegen 1 duels en ik denk dat ik voorlopig op Guus zijn plaats kan blijven staan. We zien wel hoe het loopt wanneer hij terug is. Ik heb in de voorbereiding ook als rechtsback gespeeld.”

Van Duijn noemt zijn pupil ‘een rustige jongen die op tijd nuttige dingen zegt, een echte student’. ,,Ik ben geen schreeuwerd en soms kan je ook beter je mond houden als je feitelijk niets te melden hebt. Wel kan ik motiverend zijn en dan pak ik mijn momenten.”

Na MMO uit wachten SJZ thuisduels met Bernardus en Meerburg. Affiches om naar uit te kijken. ,,Dat klopt maar ik ben een speler die het week voor week bekijkt. Ik ben met SJZ twee keer kampioen geworden in respectievelijk de D’tjes en C’tjes. Dus het wordt wel weer eens tijd. Voorlopig kijk ik niet teveel naar de stand. Ik heb wel het vermoeden dat Meerburg wel eens de grootste concurrent kan zijn.”

Redactie
Redactie
Leidenamateurvoetbal sinds 2010 de regionale voetbalsite redactie@leidenamateurvoetbal.nl

Must Read