HomeLSVV'70Interviews LSVV'70Knappe zege LSVV’70 bij Warmunda

Knappe zege LSVV’70 bij Warmunda

-

Vierde klasse A (zaterdag)- LSVV ’70 behaalde zaterdag een even knappe als verrassende zege op Warmunda. De ploeg van Warmunda-trainers Barry van Rijn en Remco Breuer, toch een van de titelkandidaten, ging in de slotfase onderuit na eerder en 2-1 voorsprong. Jos van Beuningen, uitblinker aan Leidse zijde, kopte in de 90ste minuut zijn ploeg naar de 2-3 overwinning.

Dat het bij de rood-witte studentenclub vaak alles of niets is, bleek in dit aantrekkelijke en meeslepende duel maar weer eens. In de openingsfase was de thuisclub de betere ploeg. Vooral in de omschakeling waren de gastheren met de snelle aanvallers dichtbij de openingstreffer. De eerste waarschuwing kwam echter van de bezoekers. Na een prima lopende aanval kwam Thomas Loos vrij voor Warmunda-doelman Rens van der Zwet, maar de Leidenaar schoot rakelings naast.

Kort daarop scoorden de Warmonders, die beschikken over een aantal bovenmodale vierde klasse spelers, de openingstreffer, maar het doelpunt werd wegens buitenspel geannuleerd. LSVV ’70-doelman Dammes Waasdorp behoedde kort daarop met een fraaie redding zijn ploeg voor een achterstand.

Vooral de gasten openden sterk na een 0-0 ruststand in de tweede helft. Zo ging een vrije trap van Freek Jansen rakelings naast. De beloning voor de sterke fase van de studenten kwam via het hoofd van Van Beuningen ( op foto in actie tegen Woubrugge vorige week), die een hoekschop krachtig binnen werkte (0-1). Lang kon de ploeg van Jan Nonkes niet genieten van de voorsprong, want Kevin van Bentem schoot even later de gelijkmaker achter doelman Waasdorp.

De thuisclub maakte het zichzelf niet makkelijker na de uitsluiting van Menno van Noort (tweemaal geel), maar kwam door een ongelukkige eigen goal van Guido Leugering toch op voorsprong (2-1). De koud ingevallen scoorde Joppe Gloerich echter een paar minuten later uit een hoekschop de op dat moment verdiende gelijkmaker(2-2). De koek was nog niet op voor het sterke Leidse collectief. En wederom was een corner de inleiding voor de zege, die massaal werd gevierd door de bezoekers. Uitblinker Van Beuningen kon zijn geluk uiteraard niet op.

,,Hoe lekker is het om na een 1-0 en 2-1 achterstand, toch  met 2-3 te winnen? Het zegt iets over de veerkracht van onze vriendenploeg. Bij het opstaan had ik een goed gevoel, ook dat ik zou scoren. De derde kopgoal in twee wedstrijden. Ik vond ons vanmiddag niets minder dan Warmunda. Het zou zomaar een goed seizoen voor ons kunnen worden’”,  aldus de Leidenaar.

Tevredenheid dus bij de bezoekers, bij de thuisploeg was de stemming een stuk bedrukter. ,,Dit is een enorme tegenvaller voor ons en dit hadden we zeker niet verwacht. We lieten LSVV ‘70 in de wedstrijd groeien door in de eerste helft de kansen niet te benutten. Uit corners drie doelpunten tegen krijgen mag ons simpelweg niet gebeuren, zeker niet als we bovenin mee willen draaien’’, beslooT Barry van Rijn.

Warmunda – LSVV ’70 2-3 (0-0). 56. Van Beuningen 0-1, 60. Van Bentem 1-1, 78. Leugering (e.d.) 2-1, 83. Gloerich 2-2, 90. Van Beuningen 2-3.

Basisopstelling Warmunda: Van der Zwet,Witkamp, Winkelman, Steemers, Van Noort, Van Bentem, Kortekaas, Sepehr Safi, Seegers, Schiferli,Vis

Basisopstelling LSVV ’70: Waasdorp, Van Beuningen,Van der Graaf, Jansen,Leugering, Van Kessel, Egberts, Van Koeverden, Doornenbal, Loos, Bouwman.