woensdag, oktober 5, 2022
HomeRKVV TeylingenInterviews RKVV TeylingenKrakerrr van de week: Teylingen – Warmunda

Krakerrr van de week: Teylingen – Warmunda

-

Ook dit seizoen zal LeidenAmateurVoetbal wekelijks weer 1 of soms twee Kraker(s) van de Week plaatsen. Dat kan gaan om een derby, degradatieduel, de strijd om de (periode)titel of bijvoorbeeld een burentwist. Wekelijks dient er een keuze te worden gemaakt en dat valt soms niet mee. Er is zoveel boeiends te melden en jouw club is vast het meest interessant. Alle clubs worden sowieso wekelijks meegenomen in de voorbeschouwing. Wij vragen begrip voor gemaakte keuzes, waarbij ook de overeenkomst met desbetreffende club(s) bepalend kan zijn. Deze week kozen we voor een duel van twee min of meer buren van elkaar: Teylingen en Warmunda.

In de vierde klasse A van het zaterdagvoetbal bevinden Teylingen en Warmunda zich na drie speelrondes in de bovenste regionen van de ranglijst. Komend weekend ontmoeten de streekgenoten elkaar op sportpark De Roodemolen. Tom van der Vlugt (Teylingen) en Warmunda-speler Sam Witkamp blikken vooruit.

Centrumspits Van der Vlugt – vorige week werd hij 33 ­­– maakt dit seizoen zijn comeback in een standaardteam: ,,Ik heb in de jeugd altijd bij Teylingen gespeeld en kwam daarna meteen in het eerste. Vervolgens maakte ik een uitstapje naar Noordwijk, dat destijds in de topklasse uitkwam. Ik hikte er steeds meer tegen het eerste elftal aan, maar toen ze in de overschrijvingsperiode een flink aantal spitsen aantrokken, besloot ik op de laatste dag van de transferperiode terug te keren naar mijn oude cluppie. Na twee jaar heb ik toen mijn geluk bij Ter Leede gezocht, maar de klik was er niet echt. Terug bij Teylingen ben ik na een of twee jaar selectievoetbal in een vriendenelftal beland. Dat was op zaterdag en dat kwam mij met m’n gezin goed uit. Nu is ook het eerste team op die dag gaan spelen. En toen kwam het moment waarop Rob Jonkman, onze trainer die ik goed ken, mij zei dat hij een spits zocht met de vraag of ik wellicht belangstelling had. Daarop heb ik goed nagedacht en uiteindelijk besloot ik ervoor te gaan.”

Hogerop

,,De ambitie is uitgesproken dat we voor een plek bij de eerste drie gaan”, vervolgt Van der Vlugt. ,,We willen graag of als kampioen of via de nacompetitie een stapje hogerop. We beschikken over een brede selectie, tweede of derde klasse waardig, met veel creativiteit. Teylingen had in het verleden vaak mooi weer-voetballers die het af en toe te makkelijk opnamen. Dat is nu misschien ook wel weer een beetje het geval, maar het lukt de trainers prima ons scherp te houden.”

Met zeven punten uit drie duels is Teylingen goed op weg om de door Van der Vlugt genoemde ambitie waar te maken: ,,We hebben alleen tegen FC Boshuizen punten verspeeld. Martin van Eeuwijk, die bij ons als linksbuiten min of meer een vrije rol heeft, en mijn broer Mark – hij speelt op tien – waren geblesseerd. En bij slecht weer kwamen we met 0-1 achter, tegen een ploeg met veel vechtlust. Dat werd lastig. Pas vlak voor tijd maakten we gelijk.”

Afgelopen weekend onderstreepten de roodzwarten hun wens hoog te eindigen door Bernardus er royaal onder te houden (0-5). Dat deden zij zonder Van der Vlugts inbreng: ,,Ik had een lichte blessure aan het bovenbeen en zou alleen invallen als het echt nodig was. En dat was niet het geval. Ik kon me zo sparen voor komend weekend tegen Warmunda.”

Concurrent

De inbreng van routinier Van der Vlugt, in het dagelijks leven manager onderhoud bij Bouwgroep Horsman & Co in zijn woonplaats Voorhout, zal wellicht nodig zijn in het treffen met de nummer drie van de ranglijst: ,,Ik zie Warmunda zeker als een concurrent. Zij hebben een goed elftal, al denk ik dat zij in de breedte minder sterk zijn. Bij blessures zullen ze het lastig krijgen. Ik ken een aantal mensen bij Warmunda en die hebben het al weken over deze wedstrijd. Ik verwacht een hele mooie pot, waarbij wij op ons kunstgrasveld – denk ik –   beter uit de voeten kunnen. Als wij ons niveau halen reken ik op een overwinning met 3 of 4-1.”

De 21-jarige Witkamp maakte afgelopen zomer juist de overstap van Teylingen naar Warmunda: ,,Vanaf de Effies voetbalde ik steeds bij Teylingen en op mijn zestiende debuteerde ik in het eerste elftal. In dat team heb ik de afgelopen vier jaar gespeeld. Op een gegeven ogenblik had ik wel het idee dat ik ook eens verder wilde kijken, liefst bij een vereniging op zaterdag in de buurt. Met Sjoerd Winkelman en de gebroeders Safi, die ik allemaal goed ken, hebben we toen samen besloten om ons aan te melden bij Warmunda. Later werd duidelijk dat ook Teylingen voor de zaterdag koos.”

Wennen

,,Bij mijn vorige club speelde ik meestal op het middenveld en op een gegeven ogenblik belandde ik op de rechtsbuitenpositie”, vertelt Witkamp. ,,Barry van Rijn, onze trainer bij Warmunda, zag het echter helemaal zitten om mij  als rechtsachter te laten voetballen. En ik moet zeggen dat dat me uitstekend bevalt. Het was natuurlijk wel even wennen, maar ik krijg het op deze plek steeds meer naar mijn zin. Het gaat steeds beter. Ik ben een fysiek sterke speler – niet de snelste en ook niet de sloomste – en ik vind het leuk om als back op te komen en onze rechtsbuiten te steunen. Als voetballer ontwikkel ik me ook en wie weet maak ik nog eens een stap hogerop. We hebben dit seizoen al een paar wedstrijden prima gespeeld. Bij Roodenburg wonnen we door goed voetbal met 1-4 en afgelopen zaterdag werd het tegen MMO 3-0. Zo herstelden we ons van de nederlaag een week eerder tegen LSVV’70. En die was onnodig, al speelden we toen matig. In de 83e minuut stonden we nog met 2-1 voor, maar uiteindelijk ging het toch nog mis en werd het 2-3. Wel jammer. Het zou toch erg prettig zijn geweest om met negen uit drie naar Teylingen te gaan.”

Aantrekkelijk

Sassenheimer Witkamp, na het behalen van zijn CIOS-diploma nu bezig met een tussenjaar om vervolgens aan de HALO in Amsterdam te gaan studeren, is enthousiast over de klasse waarin hij nu acteert: ,,Het is een zware competitie. Als je de uitslagen ziet dan is er geen staat op te maken. Veel ploegen zijn fysiek sterk en in dat opzicht kunnen we dus flink aan de bak. Eenvoudige potjes lijken er niet bij te zijn. Iedereen kan van iedereen winnen. Dat maakt het ook wel aantrekkelijk. Als ik kijk naar onze kansen denk ik dat we ons moeten richten op een plek bij de eerste drie. We hebben een goed team, een leuke groep en we geven nooit op. We trekken onze poot niet terug. Ze zullen dus rekening met ons moeten houden. En het zou natuurlijk heel mooi zijn als we promoveren. Dat is wat de club ook ambieert.”

Voor wat die promotiekansen betreft lijkt Teylingen een voorname concurrent. ,,Ik ken die jongens natuurlijk allemaal en ik denk eerlijk gezegd dat de twee teams elkaar niet veel ontlopen. Het zal ongetwijfeld een moeilijke pot worden, maar we zullen keihard werken voor een mooi resultaat. En of het kwartje dan voor ons de goede kant op valt zullen we zien”, besluit Witkamp.

 

Foto’s Tom van der Vlugt (archief Peer Compeer)

Foto’s Sam Witkamp (archief Jan van der Lubbe en Eric van der Wijngaard, LAV)

Nick Verwoerd
Nick Verwoerd
Alphense trots, ex-docent, ervaren rot ook van Leidsch Dagblad, voorbeschouwingen en interviews, nickv@leidenamateurvoetbal.nl

Must Read