dinsdag, april 16, 2024
HomeZaterdagVierde klasseMakkelijk middagje voor Woubrugge tegen gehavend SJC

Makkelijk middagje voor Woubrugge tegen gehavend SJC

-

Vierde klasse A- Bij vv Woubrugge was zaterdag na afloop de stemming opperbest en daar was alle reden toe. Een lekker oktoberzonnetje, veel publiek langs de kant én winst voor de jeugdige equipe van Barry Buntsma tegen SJC (5-1) waren de ingrediënten voor een vrolijk middagje op Sportpark Bateweg Noord. Door dit resultaat blijft Woubrugge de enige ploeg in de vierde klasse A  zonder puntenverlies.

De bezoekers, die over een smalle selectie beschikken, traden aan met diverse spelers uit lagere elftallen en waren zaterdag niet opgewassen tegen een gretig Woubrugge. Aanvoerder Thom Buntsma, met zijn 26 jaar de op een na oudste speler van de ploeg, keek terug op de wedstrijd: ,,We waren vandaag zuiver aan de bal en dat betaalde zich al snel uit in een voorsprong. Na een mooie aanval zorgde Mark van der Kolk voor de 1-0 en we waren duidelijke de betere ploeg. Na een half uur spelen kregen we om onduidelijke redenen een penalty tegen waardoor het gelijk werd (1-1). Niet veel later scoorde Twan van de Geijn de 2-1 en na een mooie solo van Gino Rolfes, die werd uitgeroepen tot Man of the Match, kwamen we vlak voor rust op 3-1.”

Vervolgend: ,,We hadden verwacht dat SJC na rust volle bak druk zou gaan zetten, maar die verwachting kwam niet uit. Ze bleven vooral rond hun eigen strafschopgebied hangen en leken vooral de nederlaag zo klein mogelijk te willen houden. Na weer een mooie actie van Rolfes scoorde Van der Kolk na een uur spelen de 4-1. Tien minuten later kregen wij een penalty, die ik binnenschoot. De laatste twintig minuten gebeurde er niet veel meer en de 5-1 was dus ook de eindstand. Volgende week spelen we tegen onze buren MMO en dat is een wedstrijd om naar uit te kijken. In het verleden speelde MMO op de zondag, dus die wedstrijd is in competitieverband nog maar één keer eerder gespeeld. Ja, we zijn zeker van plan om op de fiets te gaan, want in de derde helft is het daar altijd gezellig, haha. We kennen elkaar goed en er is wel rivaliteit, maar op een hele vriendschappelijke manier. Een wedstrijd om naar uit te kijken dus, ik verwacht ook veel publiek van beide dorpen langs de kant’’, blikte de aanvoerder van Woubrugge alvast vooruit.

Woubrugge – SJC 5-1 (3-1). 20. Van der Kolk 1-0, 30. Barkel 1-1, 33. T. Van de Geijn 2-1,  45. Rolfes 3-1 , 60. Van der Kolk 4-1, 70.T. Buntsma 5-1.

Basisopstelling Woubrugge: Kneulman, Gorter, Peters, T.Bunstma, De Groot, Veltman, Bandt, H.Buntsma, Rolfes,Van der Kolk, T. van de Geijn