donderdag, april 18, 2024
HomeMeerburgInterviews MeerburgMax van Steen (Meerburg) doet eigenhandig SJZ de das om

Max van Steen (Meerburg) doet eigenhandig SJZ de das om

-

Vierde klasse A (zaterdag)- Door slechte weersomstandigheden en bovenal geen supporters langs de lijn, was sportpark Haasbroek zaterdagmiddag het troosteloze decor van de 47e competitiederby tussen de dorpers(SJZ ) en de dijkers(Meerburg). Voor de Zoeterwoudenaren de kers op de taart. Het was tevens de clash tussen de nummers drie en 1 van de ranglijst die de degens kruisten op Haasbroek.

De ploeg van SJZ- trainer Arie van Duijn (derde op de ranglijst) verspeelde in aanloop naar de dorpskraker twee kostbare punten tegen streekgenoot Bernardus. De groenwitten moesten derhalve winnen om aansluiting te houden met rivaal en koploper Meerburg. Al met al geen sinecure voor de gastheren, immers de ploeg van Meerburg trainer Jelle Korbee steekt momenteel in een bloedvorm en scoort met gemiddeld vier treffers per wedstrijd er lustig op los.

Genoeg ingrediënten om er althans op papier een kraker van te maken. De ‘burenruzie’ zal niet de boeken in gaan als een waar de vonken er vanaf spatte. Alleen de tweede helft, waarin de thuisclub de tanden liet zien, was er sprake van een topper, maar kwam het tijd te kort om de opgelopen achterstand nog goed te maken. De ‘boosdoener’ voor de mannen van Van Duijn was topscorer Max van Steen (ex-Rijnvogels), die middels een hattrick de totale doelpuntenproductie voor zijn rekening nam en daarmee zijn ploeg de 2-3 zege bezorgde.

In de eerste helft, waarin beide ploegen elkaar aardig in evenwicht hielden, waren de beste mogelijkheden voor de bezoekers. Eerst krulde Tom Klumperman het leer, nadat hij zich knap vrijspeelde, rakelings naast. Kort daarop weigerde dezelfde speler een grote kans te verzilveren. Doelman Gijs Brinks voorkwam met de voet de openingstreffer. De mogelijkheden van de thuisploeg kwamen vooral voort uit de omschakeling, waarbij de snelle Ricardo Rietkerken en Jari van Kampen de verdedigers het knap lastig maakte.

De openingstreffer van wie anders dan Van Steen, die een laag aangesneden voorzet van de buitenspeler, bekwaam afrondde was niet onverdiend (0-1). Na de treffer zette de ploeg van coach Korbee het duel naar zijn hand. SJZ gokte vooral door de grote ruimte achter de laatste linie op de snelheid van zijn aanvallers. Rietkerken had geen mazzel dat zijn schot vlak voor de rust geblokt werd.

Na de thee deelden de volgelingen van Van Duijn de lakens uit. Vooral de drie verse krachten wierpen zijn vruchten af. Direct volop druk erop bracht het in de eerste helft nog soeverein spelende Meerburg in moeilijkheden. De pittige tweede helft, waarin de pittige duels elkaar opvolgenden, zonder over het randje te gaan, was het een echte dorpskraker geworden. De drang om de gelijkmaker te forceren kwamen de bezoekers niet slecht uit. Eerst kwam Sem Durve snelheid te kort om de 0-2 aan te tekenen, om het kort daarop over te laten aan de genoemde spits: 0-2.

De aansluitingstreffer van invaller Daan van Rijn, direct na het tweede doelpunt van de gasten, was verdiend te noemen: 1-2. De thuisclub bleef aandringen en kreeg via Mark Griffioen nog een mogelijkheid op de gelijkmaker. Toch was het Van Steen die met zijn derde treffer de wedstrijd op slot gegooid dacht te hebben (1-3). Een misrekening, met nog zes minuten speeltijd had Griffioen meer geluk, en schoot de 2-3 binnen.

Met een alles of niets offensief was het alle hens aan dek voor de Rijndijkers. De ploeg mocht niet over geluk klagen dat in de extra tijd een vrije trap rakelings naast vloog. Zo eindigde het duel dat vooral in de tweede helft het predicaat ‘dorpskraker verdiende. Vanzelfsprekend was Van Steen in zijn nopjes met zijn drie treffers. De teller staat inmiddels op dertien, het duel met FC Boshuizen niet meegerekend.

,,Pas na rust was het een thriller, waarin de ploeg het vooral lastig kreeg na de wissels bij SJZ. Het voordeel voor ons was de geboden ruimte, waar we met vele positiewisselingen van profiteerden. De grootste kansen waren voor ons en we hebben al met al toch verdiend gewonnen. Ik speel hier met mijn eigen vrienden, en lekker dichtbij. Natuurlijk zij wij een titelkandidaat, daar lopen wij niet voor weg.”

Scoreverloop: Van Steen 0-1 en 0-2, Van Rijn 1-2, Van Steen 1-3, Griffioen 2-3.

Basisopstelling Meerburg: De Rooy, S. Hazenberg, Glasbeek, Overduin, Durve, Van Steen, F. Hazenberg, Schade, Straathof, Van Braak, Klumperman.

Basisopsteling SJZ: Brinks, Van Hoorn, Hilders, Plooy, De Klerk, Versteegen, Hensing, Van Kampen, Rietkerken, De Boer, Griffioen.

Wim Mugge
Wim Mugge
Verslaggeving sinds 2012. Ex-trainer LSVV'70. Loopt al eeuwigheid me in het amateurvoetbal, kent veel mensen, praatgraag, wim@leidenamateurvoetbal.nl

Must Read