HomeMeerburgInterviews MeerburgMeerburg toont strijdlust en wint nipt van Kickers’69

Meerburg toont strijdlust en wint nipt van Kickers’69

-

Vierde klasse A (zaterdag)-Meerburg had wat recht te zetten nadat er vorige week in de laatste minuten werd verloren van Teylingen. Het aanvallende voetbal van de withemden beloofde echter veel goeds voor het restant van het seizoen. Van belang is wel dit offensieve spel om te zetten in winstpartijen. Bij Kickers’69 lukte dat op de tweede speldag. De Meerburgers namen dankzij twee goals van Max van Steen de drie punten mee naar Zoeterwoude. Namens de Leimuidenaren scoorde enkel Peter Hup (de 1-1).

,,Het was een moeilijke wedstrijd”, begint Tom Klumperman. ,,We speelden op een niet al te best grasveld. Hierdoor werd het eigenlijk te vaak vechtvoetbal en dat ging ten koste van het niveau.” Toch kwamen de Rijndijkers na een kwartier spelen op voorsprong via Van Steen. De van FC Rijnvogels overgekomen spits werd vanaf rechts bediend door Luc Schade. Met alleen de keeper nog voor zich maakte hij geen fout en vond hij de rechter bovenhoek.

Klumperman: ,,Na dit doelpunt kreeg Kickers eigenlijk de overhand. Wij gingen de duels ook te slap aan. Het duurde daarom niet lang voordat zij op gelijke hoogte kwamen. Er werd niet goed verdedigd, waardoor een Kickers speler (de genoemde Hup) een kans kreeg. Hij schoot hem netjes binnen, dat wel.”

Na de rust kreeg Meerburg het steeds moeilijker. De wedstrijd speelde zich af op de helft van de uitploeg, daar het aan een goede opbouw ontbrak en er te veel balverlies werd geleden. Tegen de verhouding in kwamen de zwartwitten wederom op voorsprong. Door een goed uitgespeelde counter kwam Floris Hazenberg op de Leimuidense doelman af. Hij behield het overzicht en vond de vrijstaande Van Steen die voor zijn tweede van de middag tekende. ,,Daarna was het eigenlijk alleen nog maar tegenhouden”, vervolgt Klumperman. ,,Kickers kreeg nog best wat kansen, dus ik denk dat we uiteindelijk wel goed zijn weggekomen. Heel af en toe kwamen we er via de counter uit, maar veel meer dan dat was het niet.”

Met de winstpartij kwam de ploeg van Jelle Korbee dus ook op het scorebord. Om de aansluiting bij de bovenste regionen te houden zullen de Rijndijkers volgende week moeten winnen op de Boshuizerkade van de Leidse FC. ,,We hebben nu wel gezien dat het niveau in de vierde klasse hoog is dit seizoen. Promotie is uiteindelijk nog altijd het doel voor ons. We willen meedoen om de titel en tussendoor een periode pakken zou heel mooi zijn”, besluit Klumperman.

Kickers’69-Meerburg 1-2. Van der Steen 0-1, Hup 1-1, Van der Steen 1-2.