Meerburg is al druk bezig met het komende seizoen, zowel bij de jeugd als bij de meisjes, senioren mannen en vrouwen. Voor wat betreft de zaterdagselectie senioren gaan de nodige spelers komend seizoen aansluiten. Vanuit de jeugd kunnen we met trots melden dat Jesse Jasperse, Tim Straathoef, Bas van Driel, Joep Wagemaker en Sjoerd Ruts vanuit de JO19-1 de overstap maken naar de selectie. Van buitenaf komen Fabian Kolen (UVS), Max van Steen (FC Rijnvogels), Max Glasbeek, Mickey Tromp en Sem Overduin (allen RCL).

Een voorstelronde van de spelers die van buitenaf aan sluiten:

Fabian Kolen

Leeftijd:               20

Positie:                 Verdediger

,,Ik ben Fabian Kolen, 20 jaar oud. Ik speel vanaf mijn 5e voetbal, dit heb ik altijd gedaan bij UVS waar ik, na de jeugdopleiding te hebben doorlopen, eerst met vrienden in een recreatieteam heb gespeeld. Maar omdat het selectievoetbal mij toch wat meer trok heb ik de afgelopen 2 jaar weer in het tweede gespeeld. Ik speel centraal in de verdediging maar kan ook uit de voeten als rechtsback of middenvelder. Ik ben geboren en getogen in Leiden. Na het halen van mijn vwo diploma heb ik vanwege Corona eerst een tussenjaar genomen, maar het komende jaar gaan ook de studieboeken weer open. Ik heb besloten om bij Meerburg te komen voetballen omdat hier veel vrienden van mij spelen en ik ook veel positieve verhalen over de club heb gehoord. Hopelijk tot snel weer op het voetbalveld!”

Max Glasbeek

Leeftijd:               25

Positie                  Verdediger

,,Sinds afgelopen januari speel ik inmiddels 20 jaar bij RCL, waarvan dit mijn 7e seizoen bij de selectie is. Ieder seizoen hebben we in de 2e klasse gespeeld, al waren we een aantal jaar geleden heel dicht bij de 1e klasse (finale nacompetitie verloren). Verder heb ik geen tussenjaren of bijzondere uitstapjes gehad, een blanco CV kun je bijna zeggen. Maar hier wordt vanaf volgend seizoen Meerburg aan toegevoegd! Verder heb ik Facility Management gestudeerd en werk ik inmiddels ruim 1,5 jaar als projectadviseur bij IMR Advies uit Alphen aan den Rijn.  Ik kijk er naar uit om weer een balletje te mogen trappen en hoop dat dat dit seizoen nog kan. Ik ga er in ieder geval vanuit dat we na de zomerstop met Meerburg aan het nieuwe seizoen kunnen beginnen!”

Max van Steen

Leeftijd:              24

Positie:                 Spits

,,Nadat ik op 5-jarige leeftijd ben begonnen bij Blauw Zwart, heb ik vanaf mijn 8e tot en met mijn 15e in de jeugd bij ADO Den Haag gevoetbald om vervolgens te vertrekken naar Quick Boys in Katwijk. Na 3 jaar in de jeugd (B1 & A1) en 3 jaar in het eerste elftal bij Quick Boys ben ik vertrokken naar buurman FC Rijnvogels. Na 3 mooie jaren in de hoofdklasse leek het mij erg leuk om een keer wat meer in de buurt te komen voetballen samen met een aantal vrienden, iets wat dus bij Meerburg mogelijk is. Naast het voetballen ben ik mijn Bachelor Communicatiewetenschap aan het afronden aan de Vrije Universiteit in Amsterdam en hoop ik volgend jaar met mijn Master te kunnen beginnen. Een stapje terug wat voetbal betreft komt in combinatie met de studie dus ook goed uit. Ik kijk erg uit naar het nieuwe seizoen en hoop dat we met Meerburg wat moois neer kunnen gaan zetten. Het meest kijk ik misschien nog wel uit naar het feit dat ik volgend seizoen eindelijk een keer lekker ‘op de fiets’ naar de voetbal kan ;).”

Mickey Tromp

Leeftijd: 25

Positie: Verdediger

,,Ik ben Mickey Tromp, 25 jaar oud en woonachtig in Zoeterwoude. In de jeugd heb ik gevoetbald bij RCL en daarna bij Alphense Boys. Na het eerste jaar A1 daar ben ik weer terug naar RCL gegaan. Bij RCL heb ik nog een jaar in de A1 gespeeld en hierna in de selectie. Dit jaar een paar wedstrijden in een vriendenteam gespeeld, maar door de Corona is het niet geworden zoals ik had gehoopt. Nu begint het toch weer te kriebelen om furore te maken op het veld. Ik hoop dat we komend jaar een seizoen kunnen afmaken en succes behalen met Meerburg. Ik kan niet wachten om weer op het veld te staan.”

Sem Overduin

Leeftijd:               24

Positie                  Middenvelder

,,Mijn naam is Sem Overduin, ik ben 24 jaar oud en woonachtig in Leiderdorp. Wat betreft mijn voetballoopbaan zijn we snel met elkaar uitgesproken; die is namelijk niet zo spectaculair. Als zevenjarig jongetje ben ik begonnen met voetballen bij RCL, en na het doorlopen van alle selectie-elftallen ben ik op mijn 19e in het eerste elftal terechtgekomen. Met veel plezier heb ik als speler van het eerste elftal vijf seizoenen lang het rood-wit van RCL mogen dragen. Al met al vijf mooie jaren! Naast het voetballen combineer ik mijn masteropleiding Bestuurskunde aan de Erasmus Universiteit met een baan als belangenbehartiger bij HeadFirst Group, een grote intermediair gevestigd in Hoofddorp. Best een drukke agenda dus, en ik heb dan ook lang getwijfeld om na dit seizoen – in hoeverre we dit een seizoen kunnen noemen natuurlijk – te stoppen met voetbal. Desondanks kwam deze unieke kans voorbij om volgend seizoen met vrienden – en hopelijk met elkaar in één elftal – tegen een bal aan te gaan trappen bij een mooie club. Zodoende heb ik de knoop doorgehakt en de keuze gemaakt om volgend seizoen te gaan voetballen aan de andere kant van de Oude Rijn. Ik heb er zin in, ben erg benieuwd naar een andere voetbalclub en hoop bovenal dat we snel weer met elkaar op het veld kunnen staan. Op naar een mooi, gezellig en sportief succesvol seizoen!”

Met dank aan de TC Meerburg

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here