HomeBekerMeerburg wint ruim en plaatst zich voor volgende ronde

Meerburg wint ruim en plaatst zich voor volgende ronde

-

Districtsbeker, poule 35 (groep 2)- Winst zaterdagmiddag tegen SEV zou voor Meerburg, na het eerdere gelijkspel van 3-3 tegen Hekelingen en een 5-1 overwinning op Duindorp, plaatsing voor de volgende ronde betekenen. Halverwege stond het “slechts” 1-1, vlak na rust werd het 2-1 en in het laatste kwartier vielen er nog vier doelpunten waardoor plaatsing voor de volgende ronde een feit was.

De selectie van Meerburg, inclusief staf, heeft ten opzichte van vorig seizoen een ware metamorfose ondergaan. De nieuwe trainer Jelle Korbee kom later nog aan het woord, maar houden we het bij de spelers dan zien we toch wel een aantal nieuwe gezichten.  Kijkend naar het wedstrijdformulier dan staan hier een zestal andere namen op ten opzichte van het gemiddelde formulier van het afgelopen seizoen. Meest opvallende naam is toch wel die van Max van Steen, maar de echte Meerburgers zullen de naam van Tim Straathof noemen. Vorig seizoen nog speler van de JO19-1, maar hij heeft zich moeiteloos aangepast aan het grote mannenvoetbal. Volgens Korbee moet hij de rol van leider van de defensie op zich gaan nemen.

Wat de wedstrijd betreft ging de eerste helft redelijk gelijk op, al was de thuisclub wel de ploeg met het initiatief en de bezoekers speelden vooral vanuit de omschakeling. Na ruim vijf minuten schoot Floris Hazenberg op de paal, voorafgaand een fantastische lange bal van Straathof en een gekraakt schot van Van Steen. Een paar minuten later kwamen de Rijndijkers op voorsprong, na een afgeslagen hoekschop schoot Floris Hazenberg de 1-0 binnen.

Halverwege de eerste helft stond daar ineens de ruststand op het scorebord. Via de omschakeling stond  Dylan van Dijk helemaal vrij en was afronden een koud kunstje. De tweede helft was amper begonnen of de gastheer stond weer op voorsprong middels Tom Klumperman met een geplaatst schot in de rechterbovenhoek. Het sixtet aan doelpunten werd volgemaakt door Van Steen, invaller Milan Paulides, wederom Klumperman en invaller Julian van Haaster. Complimenten waren tevens op zijn plaats voor de foutloos leidende man in het zwart, de 22-jarige Tim van Doorn.

Meerburg plaatst zich zo voor het eerst sinds jaren voor de volgende ronde van de districts beker. Dit nog wel ongeslagen ook en met een doelsaldo van 14 voor en 5 tegen. Tel daarbij op een zeker ook wel geslaagde oefencampagne en het is niet geheel onlogisch dat de verwachtingen hoog zijn.

Korbee waakt voor teveel optimisme, ,,Ik kan niet ontkennen dat de uitslagen tot nu toe goed zijn, als trainer boeit me dit echter niet zo en kijk ik door de uitslagen heen.  We zijn bezig met een proces waarbij alle neuzen dezelfde kant op moeten staan en als een aantal spelers hier niet in mee wil gaan dan zal dat consequenties hebben. Niets is belangrijker dan het teamproces. Als iedereen fit is dan heb ik minimaal 19 gelijkwaardige spelers die voor de basis in aanmerking komen en zullen er keuzes gemaakt moeten worden. Een sterke bank kan bepalend zijn, maar als spelers wedstrijdritme willen behouden zullen er ook een aantal in het tweede moeten spelen. Echter met één belang en dat is het teambelang en daar moet iedereen zich van bewust worden.”

Volgende week start de competitie met een wedstrijd tegen nieuwkomer Teyllingen, direct een aardige graadmeter voor Korbee en zijn assistent Ronald van Delft.

Meerburg – SEV 6-1 (1-1). 10. 1-0 F. Hazenberg, 16. 1-1 Van Dijk, 49. 2-1 Klumperman, 78. 3-1 Van Steen, 80. 4-1 Paulides, 85. 5-1 Klumperman en 89. 6-1 Van Haaster.

Opstelling Meerburg : Klein, S. Hazenberg, Glasbeek, Overduin, Durve (Van Haaster), Straathof (Paulides), Van Steen, F. Hazenberg (Weijers), Schade, Van Braak, en Klumperman.

Basisopstelling SEV : Meulink, De Jong, Knegtmans, Van Huizen, Van den Berg, Janssen, Koning, Bolleboom, Van Dijk, Van der Zwan en Moelchand.