Nog voordat SJZ dit seizoen ook maar één bal had getrapt, kreeg de formatie van Arie van Duijn al een flinke domper  te verwerken. Topscorer Niels van den Berg liet namelijk de Katwijkse oefenmeester in Zoeterwoudse dienst recent weten per direct zijn voetbalkicksen definitief in het vet te zetten. Van den Berg was het laatste decennium in de Leidse regio een erkend topschutter, die vooral bij Voorschoten ’97 (zo) zijn triomfen vierde. Van den Berg verklaart zijn vertrek nader en blikt met LeidenAmateurVoetbal nog eenmaal terug op zijn voetballoopbaan.

Van den Berg: ,,Ik twijfelde aan het eind van het vorige seizoen al om door te gaan omdat ik merkte dat mijn motivatie aan het verminderen was. Daarnaast heb ik een gezin met drie jonge kinderen en als we iets met ons vijven wilden ondernemen was het, ook omdat mijn vriendin vaak in het weekend moet werken, steeds meer passen en meten. Ook merkte ik aan mezelf dat ik tijdens de coronaperiode het voetbal eigenlijk niet echt miste en me prima vermaakte met hardlopen en wielrennen. Ik heb daarom de knoop doorgehakt en besloten om direct met voetballen te stoppen’’, aldus de 32-jarige aanvaller.

Premier League tickets

 

Van den Berg (op archieffoto na weer een goal voor Voorschoten’97) speelde in zijn jeugd bij DoCoS.  Als senior speelde Van den Berg enkele seizoenen in de zondagtak van de Morsclub, waarna de aanvaller naar Voorschoten ’97 vertrok. Van den Berg over deze overstap:,, Toen er bij DoCoS steeds meer stemmen opgingen om de zondagtak op te heffen, ben ik door Chris van der Mijn, keeper van Voorschoten ’97 (zo) en een goede vriend van mij, benaderd om daar te komen spelen en ik heb daar nooit van spijt van gehad. Ik heb op Adegeest mijn mooiste tijd als speler gehad. Wat mijn hoogtepunten daar waren? Toch wel mijn eerste seizoen waarin we gelijk kampioen werden van de derde klasse. Mike Nikic, Eelke van Dijken, Dario Tunjic en ik  scoorden dat seizoen ieder meer dan twintig doelpunten. Ook de beslissingswedstrijd tegen HVV, om handhaving in de tweede klasse, was mooi. Na negentig minuten was het 0-0 en uiteindelijk wonnen we met 4-1, mede door vier goals van mij. Mijn tijd bij SJZ is door de coronaperiode tot slechts enkele wedstrijden beperkt gebleven. Achteraf is de wedstrijd bij Meerburg (2-4 winst voor SJZ met drie goals van Van den Berg, SN) ook mijn laatste wedstrijd als speler geweest. Geen slechte wedstrijd om te eindigen, toch? Ik kijk met veel plezier terug op mijn voetballoopbaan, maar het is mooi geweest en nu is het tijd voor andere dingen’’, aldus de Leidenaar tot besluit.