donderdag, april 25, 2024
HomeSJZInterviews SJZRicardo Rietkerken: ,,Derde plek SJZ niet geflatteerd”

Ricardo Rietkerken: ,,Derde plek SJZ niet geflatteerd”

-

SJZ staat momenteel keurig op een derde plek in de vierde klasse A. Schijn bedriegt echter: de club heeft een of twee wedstrijden meer gespeeld dan de concurrentie. Zouden deze clubs de achterstallige wedstrijden winnen, dan zakt groen-wit twee plaatsjes en heeft maximaal acht punten achterstand op de nummer een. Leeft Sint Jan Zoeterwoude boven zijn stand of hoort de club werkelijk bij de top vier?

Ricardo Rietkerken, SJZ-er in hart en nieren, denkt dat die derde plek helemaal niet zo gek is: ,,Wij hebben twee keer op een onnodige en domme manier gelijk gespeeld. Daar hebben we vier punten laten liggen. Na een knappe zege op Koudekerk speelden we thuis 2-2 tegen Football Factory. SJZ speelde de studenten echt van de mat, maar lieten na te scoren. Tja, als je dan op 2-2 eindigt kun je wel spreken van een fikse domper. De wedstrijd tegen Bernardus was vrijwel identiek. Voetballend meer dan oké, qua doelpunten van onze kant aanzienlijk minder.”

Hoogtepunt van het seizoen is wat de aanvaller betreft de eerste helft tegen Woubrugge: ,,Het liep als een trein en alles lukte, we zaten echt in een flow. Die 4-0 ruststand was absoluut niet geflatteerd. Als je puur naar onze collectieve inzet kijkt zet ik de wedstrijd tegen Warmunda op de eerste plaats. Dat is een ijzersterk team hoor. Samen met Teylingen en Meerburg zijn zij absoluut kampioenskandidaat.”

Bij de dorpsclub voelt de afgestudeerde MBO-er Sport en Beweging zich als een vis in het water: ,,Ons kent ons zeg maar. Iedereen kent elkaar, heeft respect en waardering en er heerst een gemoedelijke sfeer. Het voetbal mist iedereen in het dorp hoor. Voor ons voetballers is het normaal gesproken meer dan alleen de wedstrijd en de derde helft. Na elke training is het gezellig en de laatste donderdag van de maand lekker genieten van een bittergarnituurtje. Het doet pijn dat allemaal te moeten missen.”

Ter compensatie van de gecancelde trainingen en wedstrijden gaat Rietkerken zoals zoveel amateurvoetballers naar de sportschool. ,,Het is behelpen natuurlijk. Op zaterdag trainen we zoveel mogelijk, maar dat is niet te vergelijken met een competitiewedstrijd. Na de stop zullen we weer voorzichtig moeten opbouwen. In augustus zijn we ook niet gelijk zwaar belast door onze trainer Arie van Duijn. Heel verstandig. We hebben een selectie van pakweg 28 man voor twee elftallen en dat is weinig. Onnodige spierblessures zijn uit den boze. We hebben wat dat betreft nog redelijk wat geluk gehad. Wel sneu voor iemand als Guus de Goede die tot twee keer toe zijn middenvoet brak.”

Het zijn saaie zaterdagen voor de meeste voetballers. Rietkerken heeft zijn trainersdiploma UEFA drie gehaald, traint bij SJZ de JO15 en heeft zo nog zijn portie voetbal: ,,Enorm leuk en die gasten zijn ontzettend leergierig. Daar beleef ik een hoop plezier aan. Verder gaan in het trainersvak lijkt me een uitdaging en ik wil er ook zeker verder mee.” En met een diepe zucht: ,,Maar voorlopig moeten we deze tijd als voetballer maar uitzitten.”

Note redactie: Inmiddels is bekend dat de groen-witten het na dit seizoen zullen moeten stellen zonder Bryan Hilders. De verdediger keert terug naar e zondagtak van Voorschoten’97. Een aderlating, zo mogen we stellen.

SJZ in cijfers:

Ranglijst: 9-16-24-14 (3e)

Thuis: 5-8-16-11 (2e)

Uit: 4-8–8-3 (3e)

Grootste zege: Woubrugge (6-2)

Grootste en enige nederlaag: Meerburg (2-3)

Ruud Fraij
Ruud Fraij
Verslaggeving sinds 2012. Ex-docent. Humorist. Werkte ook voor ZZ Leiden, tegenwoordig breed inzetbaar, LAV is zijn passie geworden, ruud@leidenamateurvoetbal.nl. Af en toe een reisje, niets mis mee. Af en toe terrasje, ook prima!

1 REACTIE

  1. Artikel dat de situatie goed weergeeft. Geen hoogdravende taal, maar een reële weergave. Goede PR voor SJZ.

    Naast een waardevolle speler binnen de selectie is Ricardo ook trainer bij de jeugd van SJZ en dat siert hem extra. SJZ kan nog veel plezier beleven aan de inbreng van ‘Rico’ die uit een echt voetbalgezin komt.
    Vader Jan droeg 122 maal het shirt van SJZ 1 en scoorde 40 doelpunten. Oudere broer Danny heeft 5 caps achter zijn naam staan.
    Ricardo droeg tot nu toe 41 maal het groenwitte tricot van de Zoeterwoudse hoofdmacht en liet zich 8 maal feliciteren als doelpuntenmaker. Moeder Joyce is (als het is toegestaan) graag als toeschouwer aanwezig.

Reacties zijn gesloten.

Must Read