Home Vierde klasse Roodenburg Roodenburg: In Memoriam Fred Ouwerkerk

Roodenburg: In Memoriam Fred Ouwerkerk

Het bestuur van Roodenburg heeft bericht ontvangen dat Fred Ouwerkerk op veel te jonge leeftijd is overleden. Fred is de zoon van Bart Ouwerkerk. Zijn vader was de goalgetter van Roodenburg. Drie zonen van Bart (Jan, Ron en Fred) en zijn kleinzoon Diego droegen allen het blauwzwart gestreepte shirt en Fred bleek van zijn zonen het meest succesvol te zijn.

Fred doorliep de gehele jeugd van de club. In de A juniorentijd was dat bij jonge spelers eerst de A2, het tweede jaar werd het A1. In die tijd werden er veel voorhoedespelers van Roodenburg gescout en vertrokken naar het betaalde voetbal. Wijlen Piet Kantebeen (oud trainer van UVS en Roodenburg) formuleerde het als volgt. ,,De beste spelers ben je kwijt aan het betaalde voetbal, de anderen zijn voor het eerste elftal en Fred was
zo’n speler.” Vanuit het tweede elftal wist hij zijn basisplaats te veroveren, samen met zijn boezemvriend Richard Gottmer, om daarna nooit meer zijn plek kwijt te raken.
Fred speelde als linksbuiten en zakte in de loop van de jaren een paar linies terug.

Na zijn actieve voetballoopbaan verruilde hij het gras en de zaal, (Fred speelde op hoog niveau zaalvoetbal bij Van Egmond) voor het gravel / kunstgras en werd tennis zijn grote hobby. De voetbalschoenen hing hij niet aan de wilgen. Als er een wedstrijd werd georganiseerd voor OUD-Roodenburg dan was Fred van de partij. Afscheid – Nieuwjaar – Jubileumwedstrijden waren evenementen, waarbij hij met zijn oude voetbalmaten weer tegen de bal kon trappen.

Een paar jaar geleden werd bij hem de gevreesde ziekte geconstateerd. Ondanks vele ups en downs heeft hij de strijd tegen deze ziekte niet kunnen winnen. Wij wensen Yvon, de  kinderen en kleinkinderen heel veel sterkte met verlies van haar geliefde man, vader en opa en de familie Ouwerkerk met het verlies van een zoon, broer en zwager.

Het bestuur