donderdag, mei 19, 2022
HomeLSVV'70Interviews LSVV'70LSVV'70 verslaat Roodenburg in Leids onderonsje

LSVV’70 verslaat Roodenburg in Leids onderonsje

-

Vierde klasse A (zaterdag)- Trainer/ speler Freek Jansen had genoten van de zaterdagmiddag. LSVV’70 won met 3-1 van stadsgenoot Roodenburg en de routinier trok zelf de kicksen nog eens aan en scoorde en passant ook nog. Wim Filippo baalde juist aan alle kanten van de nederlaag. ,,Roodenburg speelde een Roodenburg onwaardige eerste helft. Daardoor liepen we achter de feiten aan. Van dit matige LSVV’70 mogen wij niet verliezen. Dit is al de zoveelste keer dat we het zelf laten liggen. We hadden wat mij betreft kort op de koplopers kunnen zitten tot nu toe.”

Jansen was op zich wel lovend over Roodenburg. ,,Een technisch vaardige ploeg, veel beter in de techniek dan wij. Enkel voerden zij het te ver door en daardoor konden we ons eenvoudig staande houden. Eigenlijk zijn het allemaal pingeldozen en dat speelde ons in de kaart. Het werd ook wel weer eens tijd voor een winstpartij. Wij hebben als doel rond plek zes uit te komen en daarom was winst geboden.”

De verliezende Leidse trainer: ,,Een regelrechte offday van mijn ploeg. Dit sloeg echt nergens op. Ik heb ze dan ook het nodige toegebeten in de rust. Daarna ging het beter maar we missen een echte afmaker en nog een extra goede middenvelder. Dat is ons al diverse keren opgebroken. Doodzonde. Dit Roodenburg hoeft serieus waar voor weinig ploegen onder te doen. Maar wanneer spelers zich niet aan de afspraken houden, is het allemaal veel minder en verlies je zelfs van LSVV’70.”

Freek Jansen op archieffoto uitkomend tegen SJZ

Jansen bemoeide zich uiteraard verder niet met de tegenstander, hoewel hij wel sprak van een gedisciplineerd Roodenburg. ,,Voorheen was het nog al eens onsamenhangend, maar deze ploeg is tot meer in staat. Gelukkig speelden ze het niet slim en daar hebben wij prima van geprofiteerd. Maar bedenk je ook dat wij maar twaalf spelers tot onze beschikking hadden. In maart 20222 willen we met LSVV naar Italië, waar een speler van ons een huis heeft. De animo daarvoor is gigantisch groot. Wat dat betreft blijft het lastiger om elke zaterdag een elftal op de been te brengen bij ons. Er kwam halverwege nog een speler bij, die daarvoor nog uren bezig was geweest met kitesurfen. Verder was onze kleding er na 14 uur nog niet en ging alles op de manier die past bij LSVV’70. Dan is het uiteindelijk heerlijk om toch te winnen en daar beleefden we veel lol aan.”

Thomas Loos, met en DOSR verleden, was de maker van de 1-0 en 2-0. Daarvoor mocht de middenvelder Jochem van der Graaf en Jos van Beuningen bedanken voor het voorwerk. De 3-0 na de pauze kwam dus op naam van Jansen. ,,Ik besloot een keer mee naar voren te gaan. Ik had mij redelijk eenvoudig staande gehouden centraal achterin en dacht laat ik eens gek doen. Ik mikte op de lat en de terugkaatsende bal kopte ik uiteindelijk binnen. Bizar voor mij, want ik heb een gruwelijke hekel aan koppen. Helaas moest ik daarna wel dat hele eind terug lopen, maar het was het waard. Nu moet ik wel weer even herstellen want ik ben geen dertig meer. Maar wat maakt het uit wanneer je wint van een andere Leidse club?

Het doelpunt van Roodenburg kwam op naam van Hakim Bouchlaf, maar dat was slechts voor de eer. ,,De nederlaag heeft ook te maken met het gegeven dat ik drie basisspelers miste vanwege ziekte. Daardoor moest ik omzettingen doen en daar werden we niet beter van. Ik maak me best wel zorgen over ziek zijn en corona. Ik moet er niet aan denken dat het straks allemaal weer stil komt te liggen.”

Hennie Kanbier
Hennie Kanbier
Alle activiteiten, hoofdredacteur en eigenaar van Leidenamateurvoetbal.nl sinds 2011. Voetbalgek, dol op voetbalstatistieken. Tevens journalist bij Leidsch Dagblad, Hennie@leidenamateurvoetbal.nl

Must Read