donderdag, maart 28, 2024
HomeRoodenburgInterviews RoodenburgRoodenburg de baas in Hoogmade, MMO nog puntloos

Roodenburg de baas in Hoogmade, MMO nog puntloos

-

Vierde klasse A (zaterdag)- Wederom vielen de doelpunten als rijpe appelen bij MMO. Vorige week werd met 4-2 verloren van Bernardus uit en nu gingen de groen-witten op eigen terrein onderuit tegen een bij vlagen ontketend Roodenburg: 3-5.

Binnen de 120 tellen was het al raak in Hoogmade. Annas Erahbt zorgde voor de voorsprong voor de ploeg van Youssef Bourizma, die het op de bank moest stellen zonder de zieke Wim Filippo. De nog A-junior deed zeven minuten later wederom van zich spreken en zo keek de thuisploeg alweer tegen een vroege achterstand aan net als vorige week. Wellicht had dit te maken met het gegeven dat Len van der Hoorn moest afhaken in de warming-up. MMO had vorige week ook al een aanpassing nodig op het laatste moment. Mike van der Star mocht zo starten en hij zag ook dat de thuisploeg langzaam beter in het spel kwam.

Na ruim een half uur leverde dat de 1-2 op en Ricard Bakker zette zijn handtekening onder die treffer. Het gaf de gastheren nieuw elan en dat kwam vlak na rust tot uiting in de score. Opnieuw Bakker scoorde, dit keer vanaf elfmeter na een overtreding op de ingevallen Tijn van der Meent. Lang duurde de euforie niet bij de ploeg van John van Berkel. Opnieuw Erahbt bracht Roodenburg weer aan de leiding. Ruim een kwartier voor tijd werd het duel ogenschijnlijk beslist door Sabir Serray, maar een min of meer toevalstreffer van Frank Vlieger zorgde alsnog voor een spannende eindfase. Mo Maatoug, al weken één van de uitblinkers bij de ploeg uit Leiden-Noord, gooide het duel in de slotminuut van de officiële speeltijd op slot.

MMO is door dit resultaat nog puntloos en zal de komende tijd minder doelpunten moeten gaan weggeven. Van Berkel kan nog steeds niet beschikken over een voltallige selectie door blessureleed en dat maakt het er niet eenvoudiger op voor de nu hekkensluiter.

Bourizma had uiteraard geen boodschap aan de problematiek bij Met Moeite Opgericht. ,,Ik ben blij met deze zege, want vorige week begonnen we niet goed tegen Warmunda. De overwinning kwam ons toe. Vooral in de eerste helft heb ik genoten van ons spel en de gemaakte afspraken werden nagekomen. Het is natuurlijk erg leuk dat onze jongste speler er drie heeft gemaakt. We willen hem langzaam brengen zodat we straks volop van hem kunnen gaan genieten. Al met al hadden wij veel balbezit en kregen we veel kansen. Wel hield ik er rekening mee dat we het zwaarder zouden krijgen na de rust vanwege het windje tegen. We zijn er echter goed mee omgegaan en na de 2-2 hebben we het duel geleidelijk aan naar ons toe getrokken. Elke winstpartij is er eentje in deze klasse. Nu er vier ploegen uitgaan, moet je er elke week staan anders blijft het niet zonder gevolgen. Het is simpelweg een lastige klasse om in te spelen. Onze voorbereiding was niet best en dat keert elk seizoen terug. Daarom is het dan lekker om nu de volle winst te pakken zodat het vertrouwen toeneemt.”

 

Foto’s: Jan van der Lubbe (fotoreportage volgt)

 

Hennie Kanbier
Hennie Kanbier
Alle activiteiten, hoofdredacteur en eigenaar van Leidenamateurvoetbal.nl sinds 2011. Voetbalgek, dol op voetbalstatistieken. Tevens journalist bij Leidsch Dagblad, Hennie@leidenamateurvoetbal.nl

Must Read