donderdag, mei 19, 2022
HomeRoodenburgInterviews RoodenburgRoodenburg leeft steeds verder op

Roodenburg leeft steeds verder op

-

Onlangs hield Roodenburg de ALV en daarin kwam veel goed nieuws voorbij. De donkere wolken zijn weg en de vereniging staat er op tal van vlakken veel beter voor dan pakweg vijf jaar en langer terug. Incidenten komen niet meer voor en het ledental is van 250 naar 450 gegaan. De mouwen worden nadrukkelijk uit de mouwen gestoken en er wordt gewerkt aan nog meer positieve berichtgevingen richting het 95-jarig bestaan (27-05-22). Wel zag de club in de voorbije twee jaar oud-leden wegvallen onder hen onder meer Bert Jansen, Cor Pennenburg en recent Woutje Holverda.

Leon Kloos: ,,Uiteraard hebben we daar nog bij stil gestaan. Al die mensen hebben de club groot gemaakt en dat zal nooit worden vergeten. Ik kan echter niet anders stellen dat we als vereniging springlevend zijn. We bevinden ons echt in een flow en doet mij als voorzitter meer dan deugd. Net als veel andere mensen in de club wordt er veel tijd in gestopt, maar dat is dus allerminst voor niets. De jeugdafdeling groeit als kool en ook hebben we er senioren bijgekregen. Het is nu zaak om de jongste jeugd blijvend verbonden te houden aan de club. Binnen enkele jaren kunnen we dan elke leeftijdscategorie weer bezet hebben en volgende stappen maken. Die organische groei moet er toe leiden dat we rond het 100-jarig bestaan rond de zeshonderd leden hebben. Dit moet in Leiden de club van de toekomst worden.”

Wel zijn er nog genoeg speerpunten voor Kloos (werkzaam als buurtcoach bij Incluzio Leiden Zuidwest) en de zijnen. Zo blijft het hoofdveld een bron van ergernis vanwege de engerlingen (larven van de meikever) en is de accommodatie her en der sterk verouderd. ,,We zijn daarover in gesprek met de gemeente. Kunstgras wil men niet, maar het zal wel beter onderhouden gaan worden. Er moet meer op gespeeld gaan worden. Dat betekent wel dat er spoedig een lichtinstallatie dient te komen om dat mogelijk te maken. Om ons groeimodel te stimuleren moeten andere zaken, zoals de aanpak van de kleedkamers, ook worden aangepakt.”

Binnen de vereniging is er in elk geval volop beweging. ,,De betrokkenheid van ouders wordt steeds groter. Mijn rol is om veel op de club te zijn. Ik ben aanspreekbaar en zichtbaar voor de leden en ouders en dat maakt dat men de club wil helpen. We hebben al lang afstand genomen van het negatieve imago en willen toekomstgericht bezig zijn. In eerste instantie in kwalitatieve zin en daarna ook qua kwantiteit. Voorheen was de club vaak bezig met randzaken en leek het op een maatschappelijke instelling. Natuurlijk hebben we nog steeds ook een sociaal maatschappelijke rol, maar Roodenburg is en blijft wel een voetbalvereniging. Ik ben een voetbaldier en daarom juich ik het enorm toe dat er in de bestuurskamer ook weer volop over voetbal gesproken wordt.”

Bij de blauw-zwarten is er meer dan een bestuur. ,,We werken ondertussen ook met een ouder, activiteiten-en sponsorcommissie. Zo slaan we een brug binnen de vereniging en blijft iedereen veel meer aangesloten. De kracht moet komen uit de vereniging. We moeten alles samen aanpakken en geen zaken laten sudderen. Met volle bak energie is er al veel bereikt en nu pakken we door ook.”

Sportief gezien gaat het met de hoofdmacht niet denderend. ,,We krijgen elke week de complimenten vanwege het spel van de ploeg, maar het maken van doelpunten valt nog niet mee. Het is voor nu zaak om vierdeklasser te blijven, maar dat gaat goed komen. In het eerste kwartaal van 2022 hakken we de knoop door met een nieuwe trainer voor volgend seizoen. We zijn nu heel blij met Ramon Paardekooper als ‘tussenpaus’. Vanaf 22-23 gaan we ernaar streven om naar de derde klasse te gaan. Dat past in al onze ambitieuze plannen om de club verder terug op de Leidse voetbalkaart te krijgen.”

Note redactie: dit interview van LAV was eerder deze week ook te lezen in het Leidsch Dagblad

Redactie
Redactie
Leidenamateurvoetbal sinds 2010 de regionale voetbalsite redactie@leidenamateurvoetbal.nl

Must Read