vrijdag, maart 29, 2024
HomeRoodenburgInterviews RoodenburgSabir Serraj over het 'Mysterie van Roodenburg'

Sabir Serraj over het ‘Mysterie van Roodenburg’

-

Er is bijna geen club in de vierde klasse A dat zoveel complimenten heeft gehad als het Leidse Roodenburg. Geroemd wordt het gedisciplineerde team, het frisse, aanvallende voetbal en het enthousiasme van de ploeg. Punten blijven echter schaars en met vijf uit negen staat Roodenburg op de twaalfde plek, net een plaatsje boven rode lantaarndrager Football Factory dankzij het iets betere doelsaldo.

Waarom weet Roodenburg dat goede voetbal niet om te zetten in punten? Het lijkt een mysterie. Sabir Serraj draait er niet omheen: ,,Een gebrek aan killersinstinct. We kunnen uitstekend voetballen, daar is geloof ik iedereen het wel over eens, maar zodra we voor het doel komen slaat de aarzeling toe. In plaats van rustig af te ronden wordt er te lang gewacht of nog een keer over gespeeld en is de kans voorbij. Een paar jaar geleden speelde Sipan Khalid hier en dat was het prototype van een spits. Met een neusje voor het doel stond hij vaak op de goede plek en kon dan koelbloedig afronden. Niets ten nadele van onze huidige voorhoedespelers, maar dat zijn gewoon andere typen voetballers.”

Het missen van kansen en het gebrek aan ‘afmakers’ heeft Roodenburg meermalen de das omgedaan. Serraj: ,,Zeker! Mij staan vooral de wedstrijden tegen SJC en SJZ voor de geest. Wij waren zoveel sterker en je ziet gewoon dat beide ploegen enorm veel moeite hebben met onze speelwijze. Zo ontzettend jammer dat wij die niet winnen. Dat gebrek aan koelbloedigheid voor het doel kost ons twee zeges in feite. Met vier punten meer sta je gelijk negende en ben je wat los van de onderste plaatsen. De middenmoot is eerlijk gezegd de plek waar wij thuis horen.” Om Serrajs verhaal over het gebrek aan doeltreffendheid nog eens te benadrukken: het doelpunt van de ploeg uit Noord tegen SJZ kwam via de voet van een tegenstander…..

De ervaren voetballer, met een verleden onder andere bij Lugdunum, is er zeker van dat de wisselingen in de staf geen negatieve invloed hebben gehad op de resultaten. ,,Wim Filippo kon ons door tijdgebrek niet meer trainen en hij is vervangen door Raymond Paardekoper. Het zijn allebei prima mensen om voor de groep te staan. Nee, wij moeten als voetballers naar onszelf kijken. Wat doen we fout en wat kan er beter? Dat is iets waar we na de stop aan gaan werken.”

Over het vervolg van het seizoen is Serraj niet optimistisch: ,,Ik geloof niet dat we direct na de reguliere winterstop weer mogen ballen. Ik sluit zelfs niet uit dat het veel langer gaat duren en dat de KNVB met een plan B moet komen. Zoals elke liefhebber hoop ik echter weer snel op het veld te staan. Ik mis het trainen, ik mis de wedstrijden. De lege zaterdagen zijn niets voor mij.”

De in het dagelijks leven als business controller werkende speler ziet duidelijke favorieten voor promotie: ,,Meerburg heeft een prima, jonge ploeg: die gasten blijven op elke bal lopen. Zij zijn kandidaat, maar misschien door hun jeugdigheid nog niet stabiel. Warmunda en Teylingen hebben duidelijk een paar bovengemiddeld goede voetballers in het team. Ik denk dat het uiteindelijk tussen die twee gaat. Degraderen zou een nachtmerrie voor ons zijn en Roodenburg onwaardig; dat gaat dus niet gebeuren. Wij horen in de middenmoot thuis.”

Roodenburg in cijfers:

Ranglijst: 9-5-13-25 (12)

Thuis: 5-1-3-12 (11)

Uit: 4-4-10-13 (10)

Grootste en enige zege: MMO (3-5)

Grootste nederlagen: Meerburg (6-3), Warmunda (1-4)

Ruud Fraij
Ruud Fraij
Verslaggeving sinds 2012. Ex-docent. Humorist. Werkte ook voor ZZ Leiden, tegenwoordig breed inzetbaar, LAV is zijn passie geworden, ruud@leidenamateurvoetbal.nl. Af en toe een reisje, niets mis mee. Af en toe terrasje, ook prima!

Must Read