woensdag, april 17, 2024
HomeKoudekerkInterviews KoudekerkSterk begin Koudekerk voldoende voor winst bij Roodenburg

Sterk begin Koudekerk voldoende voor winst bij Roodenburg

-

Vierde klasse A (zaterdag)- Koudekerk ging afgelopen zaterdag op bezoek bij Roodenburg. De gastheren waren in het begin van de wedstrijd in defensief opzicht niet voldoende bij de les en verloren, na een 0-2 ruststand, uiteindelijk met 1-3.

Voorafgaand aan het treffen tussen Roodenburg en Koudekerk werd er één minuut stilte gehouden voor de vorige week overleden Aad Pesant, oud-voorzitter van Koudekerk. Pesant was daarnaast in het verleden ook jarenlang actief als voetballer bij de blauw-zwarten en uitgerekend deze clubs troffen elkaar dit weekend op een druilerig Sportpark Noord. Tot verrassing van een hoop toeschouwers werd de ontmoeting overigens toch gespeeld op het veelbesproken hoofdveld, dat al tijdenlang geteisterd wordt door een larvenplaag. Afgelopen week bleken medewerkers van de gemeente Leiden toch in staat om het veld, voor nu, speelklaar te krijgen, zodat vlak na half drie scheidsrechter Roest het aanvangssignaal kon geven.

De Leidse defensie had het eerste half uur de handen vol aan de Koudekerk-voorwaartsen, die frequent door de as van de blauw-zwarte verdediging sneden als een warm mes door de boter en al na drie minuten was het bingo voor de bezoekers. Mike van Velzen gaf een steekpass op Ruben van den Berg, die bekwaam afrondde (0-1). Nadat Yvar de Groot voor de 0-2, op aangeven van Bas van Heerdt, had gezorgd, kwam Roodenburg wat beter in de wedstrijd, maar tot grote kansen leidde dit niet. Na een slippertje vlak na de pauze van Koudekerk-keeper Roy Dorrepaal (1-2) ging de thuisploeg op zoek naar de gelijkmaker, maar na een ongelukkige eigen goal van de overigens goed spelende Aymen Mizab was het Leidse verzet definitief gebroken. Koudekerk kon hierna de wedstrijd rustig uitspelen en met drie punten in de pocket naar de Gruttolaan terugkeren.

Koudekerk-aanvoerder Bas van Heerdt blikte terug op het treffen in Leiden-Noord: ,,Het was een wedstrijd met veel verschillende fases, maar al met al een verdiende overwinning voor ons. Door het schrappen van het resultaat tegen FC Boshuizen en de afgelaste wedstrijd tegen Woubrugge, was dit trouwens pas onze vierde wedstrijd van het seizoen. Het is  daarom nog te vroeg om nu al naar de ranglijst te kijken maar als iedereen straks weer fit is, dan zijn we met deze selectie dit seizoen tot goede dingen in staat. Volgende week gaan we op bezoek bij Teylingen, dat is ook weer een mooie pot om naar uit te kijken’’, aldus van Heerdt.

Mizab, weer teruggekeerd op het Roodenburg-nest na uitstapjes bij Meerburg en Sporting Leiden (za), na afloop van de wedstrijd: ,,Koudekerk zette vanaf het begin goed druk, waardoor we gedwongen werden om de lange bal te spelen en dat is nu eenmaal niet ons sterkste punt. We moeten het toch meer hebben van het combinatievoetbal en daar kwamen we vandaag niet aan toe. Na rust maakten we snel een doelpunt en hoop je op de gelijkmaker, maar dan krijg ik de bal op mijn scheenbeen en vliegt de bal in eigen doel. Dat was jammer, maar ook de complimenten voor Koudekerk, zij hebben een goede pot gespeeld’’, aldus de sportieve Mizab tot besluit.

Roodenburg – Koudekerk 1-3 (0-2) 3. Van den Berg 0-1, 25. De Groot 0-2, 47. Matoug 1-2, 65. Mizab (e.d.) 1-3.

Basisopstelling Roodenburg:  Makkor, Bardaa, Oulmoudem, Rijsdam, Zouali, Y. Er-Rabt, Belkhir, Matoug, Mizab Aymen, A. Er-Rabt, Foudal.

Basisopstelling Koudekerk: Dorrepaal, De Schepper, Van Rijswijk, Van Heerdt, Van den Berg, Van Velzen, De Groot, De Herdt. Van der Zwet, W. Bakker, De Wit.

Foto’s: Jan van der Lubbe (er volgt meer!)

Must Read