woensdag, april 24, 2024
HomeVijfde klasseFootball FactorySJZ niet voorbij aan Football Factory

SJZ niet voorbij aan Football Factory

-

Vierde klasse A (zaterdag)- Normaal gesproken blijft Arie van Duijn wel even hangen op de club na afloop. De trainer van SJZ had daar deze keer echter geen trek in. De Katwijker had zwaar de pest in over de gemiste kans alleen op kop te komen in deze klasse. ,,Wanneer je wilt meedoen om de prijzen moet je gewoon winnen van deze tegenstander. Met alle respect hoor voor hen, maar hoeveel kansen heeft een ploeg nodig om te winnen?”

Dat SJZ niet verder kwam dan een 2-2 gelijkspel tegen de Leidenaren had veel te maken met Gijs Minnema. De sluitpost keepte een prima wedstrijd en was moeilijk te kloppen. ,,Ik denk dat we het allemaal wel aardig gedaan hebben. SJZ was zonder meer de betere, maar dat wil niet altijd zeggen dat een ploeg dan ook wint. Wij bleven strijden en knokten ons naar een puntje. Wat ons betreft een prima resultaat, zeker na de thuisnederlaag tegen Kickers’69 van vorige week. Dit SJZ is beduidend sterker dan de ploeg uit Leimuiden.”

Minnema vervolgt: ,,Er hebben bij ons niet veel mutaties plaats gevonden, maar we zijn wel twee goede spelers rijker. Vorig seizoen kwamen er ook al twee prima spelers bij, enkel konden we daar weinig van zien. Al met al maken die vier spelers dat we er kwalitatief gezien op vooruit zijn gegaan. Dat is ook nodig want alle clubs hebben zich in de voorbije jaren versterkt en dat maakt dat deze vierde klasse alleen maar sterker is geworden. Het is aan ons om niet bij de laatste vier te eindigen. Die zullen dit seizoen gaan degraderen en wij willen niet graag een klasse lager gaan spelen. We hebben als doelstelling om minimaal als tiende aan te tikken. In dat opzicht is dit een lekker gewonnen punt waar we verder mee kunnen.”

Football Factory nam brutaal de leiding via Keown de Koning. Peter Wansink zorgde vanaf de stip voor balans en Bryan Hilders dacht de zege te hebben veilig gesteld. Daar dacht de ingevallen Gökhan Yazici anders over en zo werd een 2-2 eindscore bereikt.

Nog eens de doelman van de gasten aan het woord. ,,Ik kon in deze wedstrijd groeien en dat is altijd lekker voor een keeper. Als je meteen snel in de pot een bal pakt na een grote kans is er meer mogelijk. Al met al mogen we tevreden zijn over ons optreden. Je ziet ook dat als Yazici erbij is, hij is net terug van en blessure, dat we dan tot veel meer in staat zijn. Ik zie dit seizoen eigenlijk wel zitten. We willen niet langer het lelijke eendje zijn.”

Van Duijn zag twee punten wegvloeien tijdens de hevige regenval. ,,Wanneer je prima speelt bij Koudekerk en dik verdiend wint, mag je een week later nooit gelijk spelen tegen Football Factory. Dat was nergens voor nodig. We kregen een batterij aan kansen en zelfs de grootste kansen werden om zeep geholpen. Vervolgens is het niet handig om in de opbouw balverlies te lijden op eigen helft en om een speler zo de bal in de voeten te schuiven. Dan vraag je om ellende en die kwam er ook. Dit is echt een kwestie van ‘eigen schuld, dikke bult.'”

De oefenmeester vervolgt: ,,Wij hebben een goede, maar wel smalle selectie. Met deze groep kunnen we top vijf spelen en gaan verrassen. Dan snap je toch wel dat ik nu enorm baal? Ik verschuil me niet achter het feit dat ik belangrijke jongens mis als Dave Plooij en Guus de Goede. Dat is natuurlijk balen, maar dan nog hadden we hier een vette overwinning moeten kunnen boeken. Hier viel niet tegenaan te coachen. Ik klaag niet over ons voetballende gedeelte, maar wel over ons scorend vermogen. Ik kan er met mijn volle verstand niet bij.”

Basisopstelling SJZ: Brinks, Van Hoorn, Versteegen, Hilders, Hensing, Rietkerken, Wansink, Griffioen, Warmenhoven, Hoogbruin, De Klerk.

Basisopstelling Football Factory: Minnema, Höwig, Maat, Den Broeder, De Jong, Marx, De Lange, De Koning, Moullet, Van den Akker, Kharbouch.

Note redactie: foto’s volgen later

Hennie Kanbier
Hennie Kanbier
Alle activiteiten, hoofdredacteur en eigenaar van Leidenamateurvoetbal.nl sinds 2011. Voetbalgek, dol op voetbalstatistieken. Tevens journalist bij Leidsch Dagblad, Hennie@leidenamateurvoetbal.nl

Must Read