HomeSJZInterviews SJZSJZ overklast Woubrugge in eerste helft

SJZ overklast Woubrugge in eerste helft

-

Vierde klasse A (zaterdag)- Op voorhand zou de wedstrijd SJZ- Woubrugge, de nummers drie en twee van de ranglijst, op sportpark Haasbroek voor spektakel kunnen zorgen. De supporters van beide kampen moeten met enige verbazing en ongeloof hebben gekeken naar de verrichtingen van hun ploeg. En dat gold dan met name in de eerste helft voor de ploeg van SJZ trainer Arie van Duijn. Waar zijn ploeg in voorgaande wedstrijden nogal moeite had om het net te vinden, scoorde zijn manschappen tegen Woubrugge er lustig op los.

Vooral met dank aan Jari van Kampen, die zijn eerste helft met een hattrick bekroonde, en vervolgens in het tweede bedrijf zijn handtekening zette onder zijn vierde en de zesde treffer voor de gastheren. Woubrugge trainer Barry  Buntsma spaarde zijn ploeg niet over de verrichtingen in de eerste vijfenveertig minuten. ,,We hebben zonder enige bezieling gespeeld, en stonden alleen maar lucht te dekken. Als de ploeg denkt zonder passie en strijdlust resultaat te kunnen halen zal het nog lastig worden. Gelukkig konden we er in de tweede helft nog enigszins een wedstrijd van maken.”

Koud aan de wedstrijd begonnen werd de 1-0 uit een fraaie aanval geannuleerd wegens buitenspel. Het was uitstel van executie. Eerst redde de uitstekend keepende Michael Kneulman zijn ploeg met twee fraaie reddingen nog voor een vroege achterstand, om een minuut later voor de eerste keer de gang naar het net te maken 1-0. Van Kampen was de maker. De ene na de andere aanvalsgolf rolde richting doelman Kneulman. Met fraaie reddingen wist hij vooralsnog zijn ploeg voor een grotere achterstand te behoeden, maar was kansloos op de tweede treffer van Van Kampen.

Jari van Kampen (midden) scoorde vier maal tegen Woubrugge. Ricardo Rietkerken (links) en Mitchelle Hensing maakten de overige doelpunten. De winst was evenwel het resultaat van een sterke teamprestatie (foto met dank aan SJZ)

De bezoekers werden compleet overlopen door de sterk spelende formatie van coach van Duijn. De 3-0 van Ricardo Rietkerken uit een heerlijke combinatie kwam niet als een verrassing. Alleszeggend voor de gasten was de eerste kans na ruim twintig minuten spelen. De 4-0 van Van Kampen, na verdedigend zwak ingrijpen, betekende de hattrick voor deze speler. De uitblinkende Woubrugge doelman voorkwam met enkele knappe reddingen een debacle voor zijn ploeg.

Na rust een veel energieker spelend Woubrugge waardoor een gelijkwaardige wedstrijd te zien was. De beloning kwam van de voet van Bas Gorter, die vrije doorgang kreeg richting doelman Oscar Koek en de stand wat dragelijker maakte (4-1). De gasten gingen op zoek naar de tweede treffer, maar kregen in de slotfase de vijfde treffer om de oren: 5-1. Mitchell Hensing was doeltreffend. De 5-2 (strafschop) van Tim van der Doef was een pleister op de wond. In de extra tijd maakte Van Kampen het drama compleet voor de ploeg van Buntsma (6-2).

,,In de eerste helft speelde de ploeg goed voetbal en hadden we wel met 6 of 7-0 voor kunnen staan,, meende van Kampen. ,,De trainer had er op gehamerd om het niveau van de eerste helft vast te houden. Ik ben blij met mijn hattrick en ook nog vierde goal. We gaan voor de eerste periode.”

Scoreverloop: 5. Van Kampen 1-0, 14. Van Kampen 2-0, 20. Rietkerken 3-0, 33. Van Kampen 4-0, 55. Gorter 4-1, 85. Hensing 5-1, 88. Van der Doef 5-2, 90.+1 Van Kampen 6-2.

Basisopstelling SJZ: Koek, Van Hoorn, Hilders, Plooij, Hensing, Rietkerken, Van Kampen, Warmenhoven, De Boer, Hoogbruin, Klerk.

Basisopstelling Woubrugge:  Kneulman, Peters, Van der Geijn, Verhoef, Bandt, Veltman, De Groot, Van der Doef, Rolfes, Gorter, Van der Kolk.