Jari van Kampen (20) speelt vanaf het nieuwe seizoen weer bij SJZ. Na vier seizoenen bij FC Lisse keert hij terug op sportpark Haasbroek. De linkspoot heeft er ontzettend veel zin in om de groenwitten te versterken. In Lisse kende hij enkele mooie jaren. Twee keer op rij werd hij met het team JO-19 kampioen. Beide keren maakte Jari van Kampen deel uit van de kampioensformatie.

ENORME BELEVENIS

,,We werden kampioen van de 4e divisie na een spannende tweestrijd met het Amsterdamse DWS. Heel bijzonder was dat we de kampioenswedstrijd tegen DWS met maar liefst 10-0 wonnen. Dat was op het hoofdveld van Ter Specke in Lisse. Er waren ongeveer 700 toeschouwers. Echt een enorme belevenis. Het seizoen erop werden we direct weer kampioen, toen van de derde divisie. We vormden echt een sterke lichting.”

Vervolgens werd zijn eerste jaar in het Team Onder-23 afgebroken vanwege Corona. Ook in het huidige seizoen is er nauwelijks gevoetbald. Uiteraard is dat een grote teleurstelling.

KEUZE NIET MOEILIJK

In de zomer van 2021 keert Jari dus terug bij SJZ. De keuze voor hem was niet moeilijk. Al was er wel belangstelling van andere clubs. ,,Ik ben benaderd door een tweedeklasser (UVS, GvdH), maar SJZ is mijn club. Ik zie het als een mooie uitdaging om te proberen SJZ op een hoger peil te brengen. Dan bedoel ik de derde klasse. SJZ heeft een goede mix van jonge spelers en een aantal geroutineerde spelers. Met Ricardo Rietkerken heb ik in de jeugd van SJZ al samen gespeeld. Aan de ambitie van SJZ wil ik graag mijn steentje bijdragen. Het gesprek met trainer Arie van Duijn en de technische commissie was plezierig. Duidelijk is dat SJZ hogerop wil en dat motiveert mij enorm.”

Als linkerspits scoorde Jari van Kampen ieder seizoen tussen de 10 en 15 doelpunten. Dat was in sterke (jeugd)competities waarin de Lissenaren, zoals vermeld, tweemaal de kampioensvlag mochten hijsen. Van Kampen woont op een steenworp afstand van sportpark Haasbroek. De route van zijn huis aan de Weipoortseweg naar het voetbalveld is iets meer dan anderhalve kilometer.

“CIRKEL NU AL ROND”

Trainer Arie van Duijn is uiteraard blij met de komst van Van Kampen. ,,Ik snap hem wel. Dit is een vertrouwde omgeving, hij hoort hier en voelt zich hier thuis. Vaak komen spelers op latere leeftijd terug. Voor Jari is de cirkel nu al rond. Hij heeft ongetwijfeld veel geleerd en vorderingen gemaakt bij FC Lisse. Dat mag hij hier laten zien. Ik denk dat hij een toegevoegde waarde kan zal, maar hij moet het op Haasbroek wel bewijzen.”

Van Duijn is voorts optimistisch gestemd over een tweede selectieteam. ,,Er wordt achter de schermen hard aan gewerkt. Zoals het er nu naar uit ziet, gaat het lukken. Dat is goed voor de club en uiteraard voor de spelers en hun ontwikkeling. Er komen jeugdspelers over naar de senioren. Als zij het eerste elftal niet halen, kunnen ze in het tweede elftal zeker van grote waarde zijn.”

DE CIJFERS VAN JARI VAN KAMPEN

Jari van Kampen debuteerde op 16-jarige leeftijd in het eerste elftal van SJZ.
Dat was op 4 september 2016. Op Haasbroek won SJZ het openingsduel van de competitie met 2-1 van FC Aalsmeer. Kevin Bos en Frank Willemse waren de doelpuntenmakers.
Jari van Kampen kwam in dat duel in de 90ste minuut in het veld als vervanger van Hans Coret. Op dat moment was het 1-1. In de tweede minuut van de extra speeltijd produceerde Frank Willem de winnende treffer. Hoewel de inbreng van Van Kampen gering was, was het toch een mooi debuut. Hij zou dat seizoen (2016-2017) nog 11 maal opdraven in de hoofdmacht van SJZ. Alle keren als invaller, zijn basisdebuut moet hij dus nog maken.

Aan het einde van het seizoen 2016-2017 vertrok hij naar de jeugd van FC Lisse.
Gelijktijdig vertrokken destijds ook Mike Hensing en Joey Vink naar FC Lisse.
Voor komend seizoen heeft Vink een contract bij de Lissenaren. Hensing gaat zijn geluk beproeven bij UVS. Van Kampen trekt het groen-wit van SJZ weer aan.

Tekst en foto: Gerard van der Hoeven