donderdag, mei 19, 2022
HomeLSVV'70Interviews LSVV'70Thomas Loos (LSVV'70): ,,Ook bij handhaving de grachten op"

Thomas Loos (LSVV’70): ,,Ook bij handhaving de grachten op”

-

De eerste seizoenshelft zit er dit jaar vervroegd op; het is tijd om terug te blikken op de eerste helft van de competitie. Vandaag zijn we in gesprek met Thomas Loos, speler van LSVV’70, over de wedstrijden, het streven van de club dit seizoen en over de eventuele kanshebbers voor de titel.

Hoe beviel de eerste seizoenshelft? Viel het mee of tegen?

,,Ik vond dat we naar behoren presteerden. We staan nu achtste en als ik een beetje de uitslagen bekijk denk ik dat het een redelijke positie is. In de vierde klasse kan je van iedereen winnen en verliezen en dat hebben we ook gedaan. Dat past wel bij LSVV’70, niets is bij ons vanzelfsprekend. Ik ben dus niet geheel ontevreden. Ik merk dat het steeds beter gaat en we steeds beter op elkaar ingespeeld raken, maar we zijn er nog niet. Voetballend zijn we in sommige wedstrijden nog vrij matig. We lopen dan teveel achter de bal aan. Achterin staat het vaak goed. Er zijn gelukkig andere wedstrijden waar we best wel leuk aan het voetballen zijn. Het is echt vierde klasse niveau, zou je kunnen zeggen. We wisselen goede duels af met ontmoetingen waarin we bepaald minder voor de dag komen.”

Wat was de beste en de slechtste wedstrijd van dit seizoen?

,,Onze slechtste was tegen Koudekerk, dat was echt bar en boos. De wedstrijd tegen Woubrugge was ook niet best. Toen hadden we het binnen een half uur kunnen beslissen, maar gaven we het uiteindelijk weg. Dat was ook dramatisch eerlijk gezegd. De beste wedstrijd qua resultaat was bij Warmunda. Voetballend was het niet eens onze beste wedstrijd, maar de 2-3 zege was top. We stonden heel lang achter en we maakten op het einde nog twee doelpunten uit een corner. Wat wil je nog meer? De onthutsing bij Warmunda was groot.”

Wat ging er tot nu toe goed en slecht?

,,Af en toe krijgen we de doelpunten te makkelijk tegen. Ik heb het gevoel dat we soms  een beetje staan te slapen met z’n allen. Daardoor hebben we wat punten verloren. Ons spel is wel verbeterd in de loop van het seizoen. We raken echt beter op elkaar ingespeeld en dat geeft moed en levert resultaten op.”

Was de groep fit in de eerste seizoenshelft?

,,Over het algemeen kabbelt het een beetje op hetzelfde niveau door bij ons. Voor mezelf sprekend: ik werk in de horeca en omdat alles vroeg dicht moet ben ik een stuk fitter op de zaterdagen. Dat geldt denk ik voor meer spelers bij ons. De vroege sluitingstijden zorgen voor een fitter LSVV’70. Elk nadeel…”

Wat is het streven voor dit seizoen voor jullie?

,,Boven in de middenmoot meedraaien vinden we wel haalbaar eigenlijk. En anders gewoon lekker boven die streep eindigen. Als we maar vierdeklasser blijven. Aan het einde van het seizoen gaan we dan weer met een boot door de grachten. Daar doe je het voor.”

Welke tegenstander vind je het meest opvallend?

,,Ik vond Meerburg opvallend goed, zeker in vergelijking met voorgaande jaren. Geen enkele ploeg is echt slecht. Ja misschien Bernardus dan, dat was niet best. Football Factory is er opvallend goed op vooruit gegaan.”

Wie vond je de meest opvallende speler tot nu toe?

,,Joris van der Meij staat centraal bij ons en dat vind ik een hele goede toevoeging dit seizoen. Hij heeft bijna alle spitsen in zijn broekzak zitten. Jos van Beuningen staat tegenwoordig voorin en hij scoort steeds makkelijker.  Hij is ook een lekker aanspeelpunt. De credits gaan vooral naar hen dus.”

Ik denk dat we wanneer weer mogen voetballen?

,,Daar durf ik echt geen uitspraken over te doen, ik denk dat het nog wel even gaat duren. Ik hoop natuurlijk dat we de eerste wedstrijd na de winterstop weer mogen voetballen, maar of dat gaat lukken?”

Voor mij is voetbal wel/niet veranderd door corona.

,,Nou ik denk het eigenlijk niet, het blijft een heerlijk spelletje om te spelen. Daarom is het ook zo jammer dat het er nu uit ligt. Ik wil me niet aan al teveel uitspraken wagen over de maatregelen rondom Corona, maar ik weet niet of het besluit om sport eruit gooien een goede beslissing is geweest.”

Welke club denk jij dat er kampioen wordt in deze vierde klasse? En welke degraderen er?

,,We hebben Teylingen nog niet gehad, dus ik vind het lastig om een kampioenskandidaat aan te wijzen, maar zoals ik het nu zie denk ik dat Meerburg een goede kans maakt. En qua degradatie? Er gaan er natuurlijk drie uit. Dan denk ik aan Football Factory en MMO. Als derde Bernardus of Roodenburg. Eigenlijk zijn de huidige onderste drie kandidaat om naar de vijfde klasse te gaan.”

LSVV’70 in cijfers:

Ranglijst: 8-10-18-25 (8e)

Thuis: 5-7-12-15 (4e)

Uit: 3-3-6-10 (12e)

Grootste zege: Roodenburg (3-1)

Grootste nederlaag: Meerburg (3-7)

Must Read