vrijdag, maart 29, 2024
HomeDerde klasseKoudekerkKoudekerk speelt sacherijn van zich af (plus fotoreportage)

Koudekerk speelt sacherijn van zich af (plus fotoreportage)

-

Vierde klasse A (zaterdag)- Na een week vol sacherijn qua weer was het nu goed toeven op het sportpark aan de Gruttolaan. Koudekerk kwam vorige week niet in actie en kreeg nu Kickers’69 op bezoek, dus voor de tweede keer als gastheer. De Koudekerker Dennis Bos verving de zieke Erwin van der Zee als eindverantwoordelijke op de Leimuidense bank.

Beide teams begonnen in een 1:4:3:3 formatie waarbij Kickers’69 koos voor de punt naar achteren en de trainers van VVK voor de “punt naar voren”. Beide teams waren niet geheel compleet maar desondanks gingen ze vol vuur de strijd met elkaar aan.

VVK liet vanaf de aftrap zien dat ze zeer gebrand waren op een goed resultaat na de domper tegen SJZ en het niet doorgaan van de wedstrijd tegen Woubrugge. Binnen enkele minuten kregen de gastheren al een paar mogelijkheden. Joep van Tulder stuurde met een slim balletje aanvoerder Bas van Heerdt weg, maar die kwam voor de goal met zijn rechterbeen uit en produceerde een rollertje.

Ondanks dat optische overwicht was Kickers’69 een aantal keren dreigend met de counter door een lange bal achter de laatste lijn van VVK te leggen. Daar lagen kansen voor de Leimuidense formatie maar ze speelden dat niet goed uit of de verdedigers van VVK konden ternauwernood repareren.

VVK drong steeds meer aan en bij een aanval over diverse schijven werd Sem van Aalst onreglementair gestuit. Scheidsrechter Remco van der Ploeg wees gedecideerd naar de stip. De jongeling zette zichzelf achter de bal en schoot onberispelijk binnen, 1-0 VVK en dat was ook de verhouding van dat moment.

Daarna ontstonden er wat ruzietjes op het veld die uiteindelijk werden gesust maar wellicht toch beetje van invloed waren op de concentratie want vanuit het niets lag ineens de 1-1 achter de verbouwereerde Roy Dorrepaal. Een voorzet vanaf links door Chendo van der Weijden werd door Niels Castenmiller in de verre hoek geprikt.

VVK herpakte zich razendsnel. Van Tulder trok vanaf de rechtervleugel naar binnen en zijn schot kon niet onder controle gehouden worden door keeper Dio Mollers, de teruggekaatste bal werd slim opgepakt door Van Heerdt die de keeper omspeelde en de bal voor de het goal bracht. Daar was het een koud kunstje voor good old Yvar de Groot om de bal in het lege doel te schuiven, 2-1. De thuisploeg kreeg steeds meer controle over de wedstrijd. Van Heerdt ontfutselde de bal van een verdediger en bleef koelbloedig in de 1:1 met de keeper met de 3-1 tot gevolg, een mooie stand om aan de thee te gaan voor de withemden.

Kickers’69 begon wat agressiever aan de tweede helft zonder dat Dorrepaal echt op de proef werden gesteld, mede doordat de defensie onder leiding van de gebroeders Roosenbrand  stond als een huis. Met name de weer van een blessure teruggekeerde Fabian Roosenbrand speelde een bijna foutloze wedstrijd zowel aan de bal als verdedigend vanuit zijn taak.

Beide trainers voerden de nodige wissels door en vlak daarna kopte Sidney de Schepper de 4-1 tegen de touwen uit een vrije trap van Van Heerdt. Toen stond Peter Hup al onder de douche na zijn tweede gele kaart. Daarna was het verzet gebroken en liep VVK snel uit naar 7-1 door goals van Ricardo van Rijswijk en Olaf Bakker(2x). Vermeldenswaard was nog het debuut van de 16-jarige Kevin Vonk in het eerste elftal van VVK dat deze wedstrijd met meerdere jonge eigen jeugdspelers in de basis begon. Zo stonden Stan van Veen en Wessel Bakker samen op het middenveld en leverden beide spelers een verdienstelijke wedstrijd af.

Opstelling Koudekerk: Dorrepaal, Weijman (de Schepper), Jorien Roosenbrand, Fabian Roosenbrand, Ricardo van Rijswijk; van Veen, Wessel Bakker (Schmand), van Aalst (Vonk); de Groot (de Herdt), van Tulder (Olaf Bakker), van Heerdt.

Opstelling Kickers’69: Mollers, Straathof, Van der Hoorn, Dee Wagenaar, Van der Weijden, Hup, R. Straathof (J. Straathof), Van Vliet, Tent, De Rijk, Castenmiller (Groen).

Fotoreportage met dank aan VV Koudekerk!

 

Ronald Rosdorff
Ronald Rosdorff
Ex-trainer van diverse regioclubs, nu TC bij Koudekerk. Analist, graag gezien, sinds de lente van 2016 redactielid. Humor is hem niet vreemd.

Must Read