donderdag, mei 19, 2022
HomeVierde klasseKoudekerkVoorbeschouwing inhaalduels vierde klasse, zaterdag 13 november

Voorbeschouwing inhaalduels vierde klasse, zaterdag 13 november

-

Woubrugge-Koudekerk

Wanneer de scheidsrechter van dienst komt opdagen, kunnen Woubrugge en Koudekerk hun onderlinge achterstallige wedstrijd inhalen. Voor beide ploegen is dit een belangrijke wedstrijd met het oog op de rangschikking. Woubrugge is zesde op de ranglijst en is dus wat weggezakt na een prima begin. Bij de ploeg van Barry Buntsma was wel het besef aanwezig dat in de openingsfase van de competitie niet de zwaarste tegenstanders waren getroffen, afgemeten aan de huidige stand. Tegen de twee clubs uit Zoeterwouden ging het in de twee afgelopen weekenden mis. Tegen SJZ was VVW kansloos en daar leek het ook tegen Meerburg op. In de tweede helft gooide de gastheer van komende zaterdag de schroom evenwel van zich af en het kwam nog terug tot 2-3. Bij winst blijft VVW meedoen in de subtop. Bij een nederlaag moet er meer naar beneden worden gekeken. Koudekerk staat een plekje hoger op de ladder met tien punten uit zes duels. De ploeg van Jarno Verweij en Gert Labots wil graag mee doen om de prijzen, maar liet her en der al wel steken vallen. Afgelopen zaterdag leek Ruben van van den Berg op aangeven van Mike van Velzen de winnende treffer af te leveren op bezoek bij Teylingen, maar in de extra tijd moest Roy Dorrepaal alsnog de bal uit het net halen. Dat leverde wel teleurstelling op, maar de withemden toonden wel aan mee te kunnen met de beteren in deze klasse. Nieuwe averij maakt echter dat de afstand naar de toppers wel groot wordt dus dit keer zal enkel een winstpartij worden gekoesterd.

Beeld uit het duel van afgelopen zaterdag tussen Woubrugge en Meerburg. De thuisploeg verloor met 2-3 (foto Hennie Muller)

Roodenburg-Teylingen

Wim Filippo krijgt bijna wekelijks de complimenten van de tegenstander. De Leidse ploeg heeft een positieve spelopvatting en op technisch gebied zit het ook wel snor bij de brigade uit Leiden-Noord. Op de ranglijst valt het echter nogal tegen. Op dit moment staan de blauw-zwarten zelfs op en plek die aan het einde van de rit degradatie naar de vijfde klasse betekent. Paniek is er in die zin nog niet, maar een overwinning is wel weer eens nodig. Uit de laatste vier wedstrijden werden slechts twee punten opgehaald. Winnen van Teylingen zal zeker geen eenvoudige klus worden. De Sassenheimers worden gezien als een gegadigde voor de titel en wanneer de formatie van Rob Jonkman wint, zal de tweede plaats worden ingenomen. Op dit moment staan de rood-zwarten vierde met drie overwinningen en drie gelijke spelen op het conto. Hoewel Teylingen tegen Koudekerk een licht overwicht had, mocht er niet worden gemopperd over het resultaat. De eerste nederlaag leek aanstaande, maar Mark van der Heijden voorkwam dat in de uiterste slotfase van het treffen tegen Koudekerk. Duidelijk is ondertussen dat geen enkele ploeg zomaar even elke week de winst pakt en dat maakt deze klasse bijster interessant. Uiteraard zal ook van dit duel een wedstrijdverslag volgen. Een kijkje nemen op een van de sportparken is hoe dan ook eveneens geen gek idee.

Redactie
Redactie
Leidenamateurvoetbal sinds 2010 de regionale voetbalsite redactie@leidenamateurvoetbal.nl

Must Read