vrijdag, april 19, 2024
HomeVijfde klasseFootball FactoryVoorbeschouwingen vierde klasse A, speeldag 2, 2 oktober

Voorbeschouwingen vierde klasse A, speeldag 2, 2 oktober

-

De zaterdag vierde klasse A, de afdeling waarin de ploegen uit de Leidse regio uitkomen, lijkt dit seizoen sterker dan ooit en de verwachting is dat er in deze klasse een interessante strijd om de gewilde promotieplaatsen zal gaan plaatsvinden. In deze competitie is echter niet alleen de wedloop om de bovenste plekken interessant, maar ook onderaan de ranglijst zal het ongemeen spannend gaan worden. Hieronder nog even de promotie/degradatieregeling  van de zaterdag vierde klasse A op een rijtje:

  • De kampioen promoveert naar de derde klasse
  • De periodekampioenen van de vierde klasse A spelen met periodekampioenen uit de overige vierde klassen en met de herkansers van de derde klassen voor vier plaatsen in de derde klasse
  • De nummers 11,12,13 en 14 uit de vierde klasse A degraderen rechtstreeks en komen in het seizoen 2022/2023 uit in de nieuw te vormen vijfde klasse

Dit betekent dus dat clubs die in de eindklassering op plek 10 (en hoger) eindigen, en niet aanmerking komen voor promotie, in het seizoen 2022/2023 opnieuw in de vierde klasse zullen uitkomen. In de laatste (uitgespeelde) vierde klasse seizoenen is gebleken dat een club gemiddeld 26 punten nodig had om op plek 10 te eindigen.

Kickers ’69 – Meerburg

Meerburg kende een ietwat teleurstellende start van het seizoen. Titelkandidaat Teylingen was in de slotfase met 1-3 te sterk voor de wit-zwarten, die via Max Glasbeek, overgekomen van RCL, nog wel op gelijke hoogte met de Roodemolen-bewoners kwamen. Komend weekend krijgt de ploeg van Jelle Korbee in Leimuiden kans op revanche. Tegenstander Kickers’69 opende met een nipte 1-2 zege bij Football Factory en mocht derhalve de eerste winstpunten van de competitie bijschrijven. In het laatste uitgespeelde seizoen (2018/2019) eindigde Kickers’69 op de elfde plaats met 23 punten.

MMO – Roodenburg

Net als Meerburg begon ook MMO het seizoen in mineur. De formatie van John van Berkel keek bij Bernardus al snel tegen een 3-0 achterstand aan en kwam dit slechte begin niet meer te boven. Goals van Richard Bakker en Mickey van der Meer zorgden voor een wat meer dragelijker stand, maar de zege (4-2)  van Bernardus kwam niet meer in gevaar. Komende tegenstander Roodenburg bleef na haar eerste wedstrijd ook met lege handen achter. Warmunda, ook een belangrijke kandidaat voor een topklassering in deze klasse, was met 1-4 te sterk.  Roodenburg eindigde in het seizoen 2018/2019 met 26 punten, een aantal dat deze voetbaljaargang waarschijnlijk net voldoende zou zijn voor handhaving in deze klasse.

SJZ – Football Factory

SJZ opende met een fraaie 0-2 zege bij Koudekerk (doelpunten Peter Wansink en Mark Griffioen) en kan dit weekend haar puntentotaal verdubbelen tegen Football Factory. De Leidse universiteitsploeg kwam net tekort tegen Kickers’69 (1-2 verlies, doelpunt Tolga Karpuz) en gaat zaterdag op Haasbroek op jacht naar haar eerste resultaat. Football Factory behaalde in het seizoen 2018/2019 11 punten en eindigde daarmee op de veertiende plaats, de Zoeterwoudenaren hadden deze voetbaljaargang nog de zondag als speeldag. De laatste confrontatie tussen beide clubs eindigde in een 2-0 zege voor de Haasbroek-bewoners.

Teylingen – FC Boshuizen

Teylingen, vorig seizoen nog uitkomend in de zondag tweede klasse, liet zich op de openingsdag van de competitie direct gelden als een belangrijke kandidaat voor promotie door met 1-3 te winnen bij het eveneens sterk geachte Meerburg. Tegenstander FC Boshuizen opende met een gelijkspel tegen SJC (1-1, doelpuntmaker James Dhanai) en mag gerust als de ‘dark horse’ van deze klasse worden beschouwd. Trainer Seedorf kreeg voor de aanvang van dit seizoen een bijna volledig nieuwe selectie tot zijn beschikking dus naar de ware sterkte van de geel-blauwen is het nog even gissen.

Warmunda – LSVV ‘70

Warmunda ontvangt zaterdag LSVV’70. De Warmonders openden met een duidelijke 1-4 zege bij Roodenburg. Komende opponent LSVV’70 verloor haar eerste competiteduel met 2-4 van Woubrugge (doelpunten van Jos van Beuningen en Jiddo Doornenbal). De roodhemden worden in eerste instantie niet onder de favorieten voor een promotieplek geschaard, maar met de mannen van Jan Nonkes en Freek Jansen weet je het maar nooit. Een triomfgang door de Leidse grachten, ter ere van een promotie van LSVV’70, lijkt deze voetbaljaargang  op voorhand dus niet heel groot, alhoewel niet uit te sluiten valt dat ook klassebehoud (minimaal plek 10) voldoende reden voor de Kikkerpolder-bewoners zal zijn om aan het eind van het seizoen toch een feestelijke watertocht door de Sleutelstad te houden. In het laatst uitgespeelde voetbalseizoen eindigde LSVV ’70 overigens op plaats 7 met 41 punten.

Woubrugge – Koudekerk

Woubrugge krijgt zaterdag bezoek van Koudekerk. De formatie van Barry Buntsma opende met een driepunter bij LSVV’70 en kan dus tevreden terugkijken op het openingsweekend. Tegenstander Koudekerk verloor een tikje verrassend met 0-2 van SJZ. Het laatste duel tussen beide teams eindigde in een 4-2 overwinning voor de thuisploeg. In het laatst afgemaakte seizoen eindigde Woubrugge op plek 5 met 43 punten, terwijl Koudekerk die voetbaljaargang met een 8e plaats en 34 punten afsloot. De ploeg van Jarno Verweij en Gert Labots mag zich overigens in de districtsbeker ‘verheugen’ op de komst van hoofdklasser ARC in een midweeks duel. Buntsma gaf na het gewonnen duel in Leiden overigens aan dat zijn ploeg het elke ploeg lastig kan gaan maken dit seizoen. Het maakt dat onze redactie enkel maar nieuwsgieriger aan het worden is over de afloop en dus zoomen we vol in op deze kelderklasse.

Overige wedstrijd : SJC – Bernardus

 

Must Read