woensdag, oktober 5, 2022
HomeRKVV TeylingenInterviews RKVV Teylingen'Walk in the park' voor Teylingen in Noordwijk

‘Walk in the park’ voor Teylingen in Noordwijk

-

Vierde klasse A (zaterdag)- Teylingen is in het spoor gebleven van het ook winnende Meerburg. De ploeg van Rob Jonkman had weinig problemen om SJC van zich af te schudden. Na een 0-2 ruststand werd het uiteindelijk 2-6 voor de Sassenheimers. Ofwel, alweer de vijfde zege op vreemde bodem.

Aan de kant van de gasten waren vooral Martin van Eeuwijk en Tom van der Vlugt op dreef. Zij namen samen de productie voor hun rekening met respectievelijk twee en vier doelpunten. Van Eeuwijk was daarnaast als ’10’ de toonaangevende speler op het middenveld. Spits van der Vlugt kwam dus tot een kwartet aan doelpunten en keek met plezier terug op de ontmoeting in Noordwijk.

,,De omstandigheden waren zoals bekend niet denderend, maar daar hebben we als ploeg weinig hinder van ondervonden. We pakten meteen de controle in de wedstrijd en gaven die ook niet meer weg. We merkten dat het eigenlijk al klaar was na de eerste helft. Niet enkel stond het al 0-2, maar je zag dat zij hun krachten al aardig hadden moeten aanwenden. SJC traint maar eenmaal en dat zie je terug. Ik denk echter vooral dat wij goed hebben gespeeld. Teylingen gaat ook steeds beter ballen. We hebben wellicht wat moeite gehad met de overgang naar de zaterdag en het thuis spelen om 17 uur was ook wel een dingetje misschien. Vorige week hebben we tegen MMO in de tweede helft laten zien dat we daar steeds beter mee omgaan en dit duel grepen we aan om ons spel verder te verbeteren. Al met al denk ik dat we tachtig procent balbezit hadden en daaruit zijn lekkere goals ontstaan.”

Bij het eerste doelpunt had de puntspeler misschien nog wat fortuin omdat zijn inzet, na een afgeslagen aanval, via een Noordwijker in het doel verdween. De 0-2 op slag van rust was schoner. Van der Vlugts aanname was in orde en zijn poging in de korte hoek leverde de marge van twee op. In de tweede helft werd het verschil groter gemaakt. Na een goede aanval werkte Van Eeuwijk de 0-3 binnen en de vierde treffer was van grote schoonheid. De maker van de 0-3 stuurde drie man de duinen in en werkte overtuigend af. ,,Daar krijg je als medespeler de handen voor op elkaar. Echt genieten van zo’n actie. Als Martin het op zijn heupen heeft, is hij tot heel veel in staat.”

Van der Zon stond vervolgens aan de basis van het derde doelpunt van Van der Vlugt. Het vierde doelpunt kon geboren worden in vrijheid, maar de spits kon desalniettemin dik tevreden zijn met zijn scherpte voor het doel. SJC scoorde tussendoor nog tegen via Mike Verhoek en op fraaie wijze via Dandy Steenvoorden, maar dat was vooral voor de statistieken. ,,Maar wel jammer voor Pieter Vis, die Wessel Zonjee verving. Hij deed het goed, maar omdat we de teugels lieten vieren moest hij twee keer vissen.”

Van der Vlugt vervolgend: ,,Ik had tot nu pas twee keer gescoord dus ik kon wel wat doelpunten gebruiken. Aan het begin van het seizoen ben ik wat weddenschappen aangegaan en daar valt bier mee te winnen. Dus, hoe gekscherend ook, daar ga ik voor. Mijn neef Koen had ingezet op 30 doelpunten. Dat gaat lastig worden, maar met vier erbij schiet het wat meer op. Ook met Mark en mijn pa heb ik weddenschappen lopen. Misschien dat ze nu wat nerveuzer worden, haha. Maar goed, mijn doelpunten zijn verder niet ven belang. We hebben een hoger doel. En als ik er 15 kan maken, is dat ook niet slecht.”

Het hogere doel is dus de titel en in die zin deed Teylingen goede zaken. ,,Ik denk dat het zal gaan tussen Meerburg en Teylingen. Zij hebben al wat lastige potjes tot een goed einde gebracht en met Max van der Steen hebben ze een goede spits in huis. Wij wonnen al wel in Zoeterwoude, maar makkelijk ging dat beslist niet. Nee, ik geloof er niet zo in dat andere ploegen zich in de titelstrijd gaan mengen. Warmunda is denk ik te smal en Koudekerk en SJZ laten de nodige punten liggen. Ik zeg zeker niet dat Meerburg en wij dat niet meer gaan doen, maar we zitten wel in een goede flow. Helaas zal er, zo voel ik aan, niet meer gespeeld worden in 2021. Wedstrijden spelen zonder te trainen, daar geloof ik niet zo in. Dan maar oefenpotjes spelen en voor onszelf blijven trainen. Dit is in elk geval een lekkere zege waar we verder mee kunnen.”

Basisopsteling Teylingen: Vis, Van de Nouland, Van der Heijden, M. van der Vlugt, Mansour, Zwetsloot, Van Eeuwijk, Van der Zon, Pauwels, T. van der Vlugt, De Ridder.

Foto’s: met dank aan Peer Compeer

Redactie
Redactie
De voetbalsite van Leiden en omgeving. Actueel en betrouwbaar.

Must Read