HomeZaterdagVierde klasseWarmunda neemt lastige horde bij SJC (1-2)

Warmunda neemt lastige horde bij SJC (1-2)

-

Vierde klasse A (zaterdag) – Warmunda speelde afgelopen zaterdag de streekderby bij het Noordwijkse SJC. Nadat de kruitdampen van de laatste twintig minuten van de wedstrijd waren opgetrokken, wees het scorebord een 1-2 eindstand aan en zodoende kon de brigade van Barry van Rijn en Remco Breuer drie punten naar Sportpark Overbos meenemen.

Warmunda speelde zonder sterkhouders Sjoerd Winkelman (geschorst), Robert Steemers en Pepijn Vis (beiden geblesseerd) en kwam, na een vrij tamme eerste helft, na een klein uurtje spelen op voorsprong. Na een goede individuele actie schoot Sepehr Safi de bal strak in de kruising (0-1). Vlak na de openingsgoal was er een opstootje tussen twee spelers, waarna SJC-speler Frank Steenvoorden met een rode kaart het veld moest verlaten en sloeg daarna de vlam eventjes in de pan. Niet veel later profiteerden de bezoekers van hun numerieke meerderheid, via opnieuw Safi na een assist van Kevin van Bentem (0-2). Een doelpunt van Jeffrey den Elzen zorgde nog voor een spannend slot, maar de Warmonders hielden stand (1-2).

Warmunda-verdediger Sam Witkamp (op archieffoto) was na afloop opgelucht dat zijn ploeg weer een zege pakte: ,,Na de goede tweede helft tegen Teylingen wilden we vorige week die stijgende lijn tegen SJZ doortrekken, maar dat is toen niet helemaal gelukt. Daarom is het des te mooier dat we, na twee gelijke spelen, deze wedstrijd wel weten te winnen. SJC is een lastige tegenstander, waar je niet zomaar van wint. In deze klasse zijn de krachtsverschillen klein, het is elke wedstrijd knokken voor de puntjes’’, aldus Witkamp tot besluit.

Warmunda heeft nu elf punten uit zes duels in de pocket en is op vreemde bodem nog ongeslagen met zeven uit drie. Volgende week komt Football Factory naar sportpark Overbos toe. De Leidse ploeg sluit de rijen vooralsnog.

SJC  – Warmunda 1-2 (0-0) 56. Sepehr Safi 0-1, 80. Sepehr Safi 0-2, 85. Jeffrey den Elzen 1-2.

Opstelling Warmunda: Van der Zwet, Witkamp, Sohrab Safi, Komen, Seegers, Van Noort, Kortekaas, Juffermans, Van Bentem, Seperh Safi, Van Ulden.