donderdag, april 18, 2024
HomeBekerWarmunda moet tot het gaatje voor de winst

Warmunda moet tot het gaatje voor de winst

-

Districtsbeker- Het moest zo ongeveer uit de tenen komen, maar Warmunda heeft de groepsfase in het districtsbekertoernooi overleefd. In Warmond moest Maasdijk uiteindelijk met 3-2 buigen.

Trainer Barry van Rijn, die dat samen doet met Remco Breuer, over de geslaagde middag. ,,Het was lekker druk en iedereen had er weer zijn na lange tijd van moeten missen. Het was ook het eerste officiële optreden en dan is het leuk wanneer je wint. Met het zonnetje erbij was het prima en na afloop leek het wel of we de Europacup hadden gewonnen. Natuurlijk erg overdreven, maar het geeft wel aan hoe de sfeer is. Deze zege kwam pas laat tot stand, maar dat had zeker te maken met de door ons gemiste kansen. Al met een verdiende zege en we gaan ons nu klaar maken voor de competitie.”

Al na een minuut kwamen de gasten via een fraaie omhaal op voorsprong. Warmunda kwam in de beginfase ook onwennig voor de dag, maar gaandeweg werd het spel beter en kwamen er tal van gelegenheden om minimaal op gelijke hoogte te komen. Dat lukte niet, maar de thuisploeg hoefde niet te wanhopen.

,,In de rust hebben we aangegeven dat we zo door moesten gaan en dat die doelpunten er dan wel zouden komen. Dan is het lekker wanneer je snel na de pauze de 1-1 maakt. Vervolgens kregen we meer kansen en een voorsprong hing in de lucht, maar in plaats daarvan maakten zij de 1-2 uit een hoekschop. Toen moest de ploeg dus weer aan de bak en dat ging zeker niet vanzelf. Maar gelukkig was de veerkracht er en konden we de winst uiteindelijk over de streep trekken.”

Het eerste doelpunt van Warmunda kwam op naam van Sepehr Safi, terwijl Jasper Kortekaas de 2-2 voor zijn rekening nam na goed voorbereidend werk van Robert Steemers. Tien minuten voor tijd zette Safi zijn handtekening onder de 3-2.

Van Rijn: ,,De groep worst steeds fitter en we zien de spelers sterker worden. Wel zijn er hier en daar pijntjes en dat moeten we wel in de gaten houden. Zoals wellicht bekend is, hebben we te maken met een vrij smalle groep. We bekijken het daarom van week tot week. Roy Komen is op de weg terug van een schouderoperatie, maar daar staat tegenover dat Jasper Kortekaas er bij de start van de competitie niet bij is vanwege een nog openstaande schorsing. Na een vrij stroeve voorbereiding zijn we onze potjes gaan winnen en de stijgende lijn is duidelijk waarneembaar. Ik teken voor middagen als deze.”

Basisopstelling Warmunda: Van der Zwet, Witkamp, Seegers, Winkelman, Van Noort, Sohrab Safi, Kortekaas, Vis, Van Bentem, Sepehr Safi, Steemers.

Hennie Kanbier
Hennie Kanbier
Alle activiteiten, hoofdredacteur en eigenaar van Leidenamateurvoetbal.nl sinds 2011. Voetbalgek, dol op voetbalstatistieken. Tevens journalist bij Leidsch Dagblad, Hennie@leidenamateurvoetbal.nl

Must Read