donderdag, maart 28, 2024
HomeBekerWarmunda verliest maar heeft goed gevoel

Warmunda verliest maar heeft goed gevoel

-

Warmunda is er niet in geslaagd om Den Hoorn pootje te lichten. De lijstaanvoerder van de eerste klasse B won met 3-0 van de vierdeklasser. Toch was de ploeg uit Warmond verre van kansloos getuige de 0-0 ruststand en het gegeven dat de thuisploeg pas in de slotminuten wegliep.

Afgelopen donderdag kreeg de ploeg van Barry van Rijn en Remco Breuer een eerste tik te verwerken. De in vorm zijnde Sepehr Safi moest afhaken met een meniscusblessure. Gisteren kwam daar een andere sterkhouder bij. Sjoerd Winkelman kneusde drie ribben en moest zelfs naar het ziekenhuis. Een dag na de nederlaag gaf de verdediger aan Van Rijn aan dat hij verwacht er over een paar weken weer bij te zijn. Van Rijn: ,,In dat opzicht is het prettig dat we komende zaterdag niet spelen omdat FC Boshuizen uit de competitie is. Daarna willen we wel graag door om het ritme te behouden en we hopen dat Sjoerd en Sepehr er dan weer bij kunnen zijn. Zo niet, dan vinden we wel weer een oplossing.”

Warmunda was met de bus afgereisd naar de sympathieke tegenstander. ,,We spelen normaal gesproken alles zo ongeveer in de buurt en wilden er nu een uitje van maken. Dat is gelukt. De groep heeft er keihard voor gewerkt en we zijn zeker niet alle kanten op gespeeld. Wel was het zwaar en in de slotfase waren de krachten weg en dat is natuurlijk zeker geen schande. De 1-0 van Den Hoorn was een wereldgoal. Een schot die in de bovenhoek vloog. Daarna kregen we twee grote kansen met Kevin van Bentem in de 1 op 1 en van dichtbij Bert Juffermans. De gelijkmaker had er op dat moment ingezeten. Ik zeg zeker niet dat we dan zomaar even zouden hebben gewonnen, maar we waren in die fase wel in de buurt van een stuntje. In de eerste helft hadden we ook al twee mogelijkheden gekregen aan het begin en het was eigenlijk best wel in balans.”

Tegen het einde begon het aan alle kanten te piepen en kraken bij de gasten en daarvan profiteerde Den Hoorn. ,,Geen verkeerde ploeg, maar we hebben ons aardig staande gehouden. Na afloop was het erg gezellig en werd het een klein feestje. Nu stopt dat helaas weer even, maar we zijn met een goed gevoel weer teruggekeerd naar Overbos en hopen dat we door kunnen in de competitie. Wanneer het stil wordt gelegd, moeten we straks weer opnieuw beginnen en de angst voor blessures wordt dan weer groter.”

Basisopstelling Warmunda: Van der Zwet, Witkamp, Van Leeuwen, Winkelman, Komen, Sohrab Safi, Kortekaas, Van Noort, Van Bentem, Van Rijn, Van Ulden.

Redactie
Redactie
Leidenamateurvoetbal sinds 2010 de regionale voetbalsite redactie@leidenamateurvoetbal.nl

Must Read