HomeVijfde klasseFootball Factory‘Zure’ nederlaag voor Football Factory bij Woubrugge (3-2)

‘Zure’ nederlaag voor Football Factory bij Woubrugge (3-2)

-

Vierde klasse A (zaterdag)- Football Factory dacht door een kopgoal van Gökhan Yazici in de laatste minuut van de officiële speeltijd toch nog een puntje mee naar Leiden te kunnen meenemen, maar een late winner van Mark van der Kolk zorgde ervoor dat de punten toch in Woubrugge bleven (3-2).

Na een eerste helft waarin niet veel gebeurde, brandde het duel na rust pas goed los. De gastheren stonden al snel, na twee keer geel van Tim van Rijn, met tien man en de bezoekers profiteerden via een treffer van Benoit Moullet van deze numerieke meerderheid (0-1). Niet veel later zorgde een kopbal van Chris Verhoef voor de gelijkmaker (1-1) en door een doelpunt van Gino Rolfes kwam het tiental van Woubrugge zelfs op voorsprong (2-1), waarna Yazici met zijn treffer het evenwicht in de stand herstelde (2-2). Door een rode kaart voor Football Factory-speler Phaedon den Broeder in blessuretijd kwam ook het spelersaantal weer in balans, waarna Van der Kolk voor grote vreugde zorgde bij de Woubrugse aanhang (3-2).

Woubrugge-aanvoerder Chris Verhoef over de wedstrijd:,, Toen we met tien man kwamen te staan, en niet veel later op achterstand kwamen, was het even slikken, maar we hebben het uitstekend met elkaar opgepakt. We hadden na de flater van vorige week bij MMO wat goed te maken en dat is uiteindelijk gelukt. Met negen punten uit vier wedstrijden zijn we prima gestart. Volgende week staat er een mooi potje tegen SJZ, waar onze oud-trainer Arie van Duijn nu werkzaam is, op het programma. Ik beschouw SJZ als één van de betere ploegen in onze afdeling, maar ik heb het idee dat iedereen van elkaar kan winnen in deze klasse’’, aldus Verhoef.

Football Factory- verdediger Phaedon den Broeder over de enerverende slotfase: ,,We dachten door het doelpunt van Gökhan toch nog een puntje te kunnen pakken. Niet veel later kreeg ik rood voor een overtreding, waar ik dacht dat geel meer op zijn plaats was. We zaten vandaag opnieuw dicht bij een resultaat, maar geven het toch nog weg. Hoe dan ook, ontzettend zuur om zo te verliezen’’, aldus een teleurgestelde Den Broeder.

Woubrugge – Football Factory  3-2 (0-0). 60.Moullet 0-1, 65. Verhoef 1-1, 72. Rolfes 2-2, 90. Yazici 2-2, 90+2 Van der Kolk 3-2.

Basisopstelling Woubrugge: Kneulman, Gorter, Peters, De Groot, Verhoef, Veltman, Van Rijn, H.Buntsma, Rolfes, Van der Kolk, T. van de Geijn.

Basisopstelling Football Factory: Minnema, Tijssens, Den Broeder, Maat, Van den Akker, Howig, De Lange, Marx, Moullet, De Jong, De Koning.