vrijdag, december 9, 2022
HomedistrictsbekerEMM'21 makkelijk langs Alphia

EMM’21 makkelijk langs Alphia

-

De eerste officiële wedstrijd van het seizoen heeft EMM’21 winnend afgesloten. Thuis tegen Alphia wonnen de Veenders met overtuigende cijfers: 4-1. De score had hoger moeten uitvallen, gezien de vele goede kansen die EMM creëerde.

In de eerste helft was EMM duidelijk de bovenliggende partij, wat leidde tot vele kansen. Job Mooren opende het bal, maar zijn harde inzet belandde in de handen van de keeper. Even later moest Mooren de strijd noodgedwongen staken vanwege een blessure; een tegenvaller voor hoofdtrainer Koen van der Vlugt.

Ondanks deze tegenvaller raakte EMM niet van de leg en kreeg het loon naar werken. De 1-0 was een klassieke scrimmage, zoals nog maar zelden wordt vertoond. De mee opgekomen Joppe Huigsloot schoot vanaf vijf meter ietwat knullig over de bal heen, vervolgens vuurden diverse EMM-spelers op de goalie van Alphia en kwam de bal pardoes weer voor de voeten van Huigsloot, die nu wel raak schoot: 1-0. Alphia deed snel wat terug via een prachtige vrije trap van technicus Marwan Fennich: 1-1.

EMM toonde net als Alphia veerkracht en snel konden de EMM-supporters opnieuw juichen. Uit een lage voorzet tikte Joey van der Geest binnen: 2-1. Direct daaropvolgend volgden nog goede mogelijkheden voor EMM. De grootste mogelijkheid was voor Stijn Rietbroek. De buitenspeler omspeelde de keeper handig, kapte naar zijn rechterbeen, maar schoot helaas over. Zodoende gingen de teams rusten met een 2-1 stand.

In de tweede helft had EMM opnieuw de controle en kreeg het tegen Alphia vrijwel geen kansen tegen. Het aanvalsspel was verzorgd en EMM bouwde de voorsprong uiteindelijk eenvoudig uit naar 4-1, waarbij EMM nog genadig was voor de Alphenaren. Buitenspeler Roy Hoogenboom passeerde zijn tegenstander en werd door deze tegenstander onrechtmatig gevloerd in het strafschopgebied. De toegewezen penalty werd koeltjes verzilverd door David Vermeer (3-1). Ook jongeling Luke Bakker kwam op het scorebord terecht: 4-1. Diezelfde Bakker was dicht bij zijn tweede treffer, maar zijn stiftje ging net naast. Eindstand: 4-1.

Zo kan EMM’21 terugkijken op een positieve bekerwedstrijd, met aardig veldspel en vele kansen. Het enige dat EMM’21 te verwijten valt is de score, die had hoger moeten uitvallen. Door deze overwinning kijkt de Veense ploeg met vertrouwen uit naar de tweede bekerwedstrijd bij en tegen Concordia (zaterdag 10 september, 15:45).

Basisopstelling EMM’21: Jochem van Rijn; Cremiël Salomé, Sven van der Meer, Paco Romero Fuster, Joppe Huigsloot; Joey van der Geest, Michael van der Zwet, David Vermeer; Stijn Rietbroek, Job Mooren, Roy Hoogenboom.

Must Read